Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Διατροφή

Η νέα τάση παγκοσμίως είναι να κερδίζουμε βάρος!

Η νέα τάση παγκοσμίως είναι να κερδίζουμε βάρος!
Katerina Baka
Writer and expert6 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Katerina Baka

Δώδεκα γυναίκες από διαφορετικές χώρες καταρρίπτουν τον μύθο ότι όταν κερδίζουμε βάρος χάνουμε σε καλή φυσική κατάσταση.

Ανεβαίνετε καθημερινά στην ζυγαριά; Μετράτε καθημερινά τις θερμίδες που καταναλώνετε; Έφτασε λοιπόν η στιγμή, να αφήσετε πίσω αυτές τις καθημερινές συνήθειες, όπως έκαναν και δώδεκα γυναίκες από διαφορετικές χώρες, αποδεικνύοντας ότι η απώλεια βάρους δεν εξασφαλίζει και καλή φυσική κατάσταση!

Η νέα τάση παγκοσμίως είναι να κερδίζουμε βάρος!

Στα πλαίσια μιας έρευνας για την υγιείς διατροφικές συνήθειες, ακολουθήσαμε 10 ambassadors της Myprotein σε όλη την διαδρομή τους στο fitness. Και οι 10 γυναίκες μεταμόρφωσαν τα σώματα τους, αυξάνοντας το βάρος τους, την γράμμωση τους αλλά και τον άλιπο μυϊκό ιστό.

Ένα άλλο κοινό στοιχείο της μεταμόρφωσης τους, ήταν πως όλες σταμάτησαν να δίνουν σημασία στα κιλά της ζυγαριάς αλλά αντ’ αυτού έδωσαν προτεραιότητα στην κάλυψη των διατροφικών αναγκών τους προκειμένου να τροφοδοτήσουν το σώμα τους με ενέργεια και δύναμη.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν, ότι το βασικό μήνυμα εδώ είναι πολλές γυναίκες ανά τον κόσμο αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι η διατήρηση χαμηλού βάρους είναι όλο και λιγότερο σημαντικό από το να αισθάνονται δυνατές  γεμάτες ενέργεια, όρεξη για ζωή και πάνω από όλα υγιείς.

Δημοφιλή hastags όπως #gainingweightiscool(62,541 tags),  #screwthescale (25,491 tags), ορίζουν μια νέα επανάσταση στο fitness.

Μία από τις γυναίκες που πήραν μέρος στην έρευνα , η Mikayla Zazon από τις ΗΠΑ, δήλωσε χαρακτηριστικά "Δεν υπάρχει αμφιβολία για την πρόοδο μου, ωστόσο η ζυγαριά μου δεν το καταλαβαίνει. Η ζυγαριά υπολογίζει το συνολικό μου βάρος, παραδείγματος χάριν δεν μπορεί να διακρίνει εάν έφαγα πολύ στο βραδινό μου ή απλά ήπια πολύ νερό, αυτό που σίγουρα δεν φαίνεται στην ζυγαριά είναι η σκληρή  δουλειά που κάνω καθημερινά στην προπόνηση και στην διατροφή μου. Να είστε λογικοί, ακόμη και όταν η ζυγαριά σας δεν δείχνει κάποια πρόοδο δεν σημαίνει πως είναι και αλήθεια. Μην περιμένετε βιαστικά αποτελέσματα και μην αρχίσετε να μειώνετε ακόμη περισσότερο την πρόσληψη θερμίδων. Εμπιστευθείτε τον εαυτό σας και την διαδικασία."

Επιπροσθέτως, είναι γεγονός ότι τελευταία ο χώρος του fitness εστιάζει όλο και περισσότερο στην σωστή διατροφή και στην ποιότητα των τροφών.

Η Em Wizzfit από την Αυστραλία, δηλώνει "Η σωστή διατροφή είναι το Α και το Ω, για κανένα λόγο μην λιμοκτονείτε, να τρώτε αρκετή ποσότητα φαγητού, οπωσδήποτε να λαμβάνετε αρκετή πρωτεΐνη προκειμένου να ενισχύετε και να αναδομείτε τους μύες σας και μην ξεχνάτε ότι μια στο τόσο χρειάζεται να απολαμβάνετε και τις αγαπημένες σας λιχουδιές. Προτιμήστε τρόφιμα ολικής άλεσης, φρούτα, λαχανικά προκειμένου να διατηρήσετε την σωστή λειτουργία του εντέρου αλλά και να έχετε την αίσθηση του κορεσμού, παράλληλα θα μειώσετε τον κίνδυνο πολλών σύγχρονων ασθενειών."

Άρα από τι αποτελείται το διαιτολόγιο της Emma; Όπως δηλώνει η ίδια, ‘εάν προπονούμαι μια ώρα την ημέρα, το διαιτολόγιο μου περιλαμβάνει τα εξής:

  • Πρίν την προπόνηση: Μπανάνα
  • Πρωινό: 0.5% Ελληνικό γιαούρτι, νιφάδες βρώμης, φυστικοβούτυρο, βατόμουρο, 1 κουταλιά της σούπας Impact Whey Protein της Myprotein.
  • Μεσημεριανό: Στήθος κοτόπουλου με βραστά λαχανικά αναμειγμένα με Myprotein seasoning.
  • Σνακ: Ντιπ με καρότα, 1 μπάρα πρωτεΐνη, γιαούρτι.
  • Βραδινό: Κοτόπουλο με λαχανικά και ρύζι ολικής άλεσης.
  • Επιδόρπιο: Παγωτό με καραμέλα καρύδας.

Συνολικά: 2115 θερμίδες: 231γρ. Υδατάνθρακες, 71γρ. Λίπος, 150γρ. πρωτεΐνη, 31γρ. Φυτικές ίνες.

Οι ιστορίες των παραπάνω γυναικών καθώς και των υπόλοιπων που μπορείτε να δείτε μέσα από τα Instagram account και προέρχονται από χώρες ανά την υφήλιο όπως Αυστραλία, Ισπανία, Ιταλία, Ταιβάν, Καναδά, Ουκρανία, Σλοβενία, Γερμανία, Ρωσία, ΗΠΑ και Γαλλία, αποδεικνύει ότι έχουμε να κάνουμε με μία παγκόσμια αλλαγή στο πρότυπα της διατροφής και του fitness και ίσως βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή.

Αλλαγή και στα στυλ προπόνησης

Παράλληλα με την μεταστροφή στις διατροφικές συνήθειες, παρατηρείται και μια αλλαγή στα προγράμματα γυμναστικής σε αθλητικούς χώρους γυμναστήριο. Γυμναστές και personal trainer σημειώνουν "Οι πελάτες μας πλέον προσπαθούν να αποκτήσουν γραμμωμένα σώματα με τονισμένους μύες και συνήθως δεν έχουν σαν μοναδικό στόχο να χάσουν βάρος. Γενικά, έχει μετατοπιστεί το ενδιαφέρον από τα ομαδικά αερόβια προγράμματα και την εξαντλητική άσκηση που είχε σαν στόχο την απώλεια βάρους. Πλέον λόγω περιορισμένου ελεύθερου χρόνου, δίνουμε μεγαλύτερη έμφαση στις σωστές ασκήσεις, ώστε να πετυχαίνουμε «έξυπνη» εκγύμναση των μυών και να αποφύγουμε τις άσκοπες ώρες στο γυμναστήριο."

Γυναικεία αγορά συμπληρωμάτων διατροφής

Σε ότι αφορά τα γυναικεία συμπληρώματα διατροφής, φαίνεται πως στην αγορά υπάρχει μια ανοδική τάση. Η Μyprotein αναφέρει αύξηση της τάξεως του 359% στις πωλήσεις σε γυναίκες , στο διάστημα Ιούνιος 2013 – Ιούνιος 2017, εκτιμώντας έσοδα 150 εκατομμύρια λίρες. Η εταιρεία, η οποία είναι η μεγαλύτερη διαδικτυακή εταιρεία λιανικής πώλησης συμπληρωμάτων αθλητικής διατροφής παγκοσμίως, με τα προϊόντα της έχει προσελκύσει περισσότερο από μισό εκατομμύριο γυναίκες το τελευταίο δωδεκάμηνο, με πάνω από 1.4 εκατομμύρια παραγγελίες σε νέες πελάτισσες σε όλο τον κόσμο.

Νέες τάσεις που εμφανίζουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, εκτός της αγοράς πρωτεϊνών είναι τα προϊόντα για χορτοφάγους και vegan, τα βιολογικά προϊόντα καθώς και προϊόντα ομορφιάς Κολλαγόνο, Βιταμίνες κλπ, αλλά και σνακ και εναλλακτικές επιλογές για υγιεινές συνταγές.

 

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Katerina Baka
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Katerina Baka
myprotein