Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Διατροφή

5 ιδέες για υγιεινά σνακ για τα παιδιά | Συνταγές για κολατσιό

5 ιδέες για υγιεινά σνακ για τα παιδιά | Συνταγές για κολατσιό
Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness 7 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης

Υπάρχουν τόσες πολλές ανθυγιεινές επιλογές και άμεσα διαθέσιμες για τα παιδιά ως σνακ σήμερα που μπορεί να είναι δύσκολο ως γονέας να πείτε όχι σε αυτές.

Φτιάξτε υγιεινά και διασκεδαστικά σνακ με μερικές από αυτές τις θρεπτικές ιδέες που τα παιδιά σας θα αγαπήσουν να καταναλώνουν!

little-beasts-2

 5 ιδέες για υγιεινά σνακ για παιδιά

 # 1 Ψωμί μπανάνας

smt

Το σπιτικό ψωμί μπανάνας είναι πάντα μια καλή επιλογή και εναλλακτική λύση για τα ζαχαρούχα donuts και muffins που πολλά παιδιά λατρεύουν από το σούπερ μάρκετ.

Τι καλύτερο από λίγο φρέσκο ψωμί μπανάνας από το φούρνο μετά το σχολείο!

✓ Μπορείτε να το κάνετε σκέτο ή με κακάο σε σκόνη για μια επίγευση σοκολάτας. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο φυστικοβούτυρο για επιπλέον πρωτεΐνη!

# 2 Μπουκίτσες γλυκοπατάτας

Οι μπουκίτσες γλυκοπατάτας είναι ένα τέλειο σνακ για τα παιδιά καθώς είναι πλούσιες σε βιταμίνες και σε φυτικές ίνες. Είναι μια καλή εναλλακτική λύση στα κανονικά πατατάκια τα οποία μπορεί να είναι υψηλά σε λιπαρά, αλλά χαμηλά σε θρεπτική αξία.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια γλυκοπατάτα, λίγο λάδι και μια πρέζα αλάτι. Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες, και στη συνέχεια τοποθετήστε τις φέτες σε κάποια πετσέτα κουζίνας με ένα επιπλέον φύλλο στην κορυφή. Αυτό γίνεται για να απομακρυνθεί οποιοδήποτε επιπλέον υγρασία που υπάρχει στις φέτες πατάτας.

✓ Προθερμάνετε το φούρνο στους 170. Καλύψτε τις φέτες πατάτας με λίγο λάδι και προσθέστε μια πρέζα αλάτι. Βάλτε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα και απλώστε τις φέτες της πατάτας ξεχωριστά.

✓ Προσπαθήστε να τις τοποθετήσετε σε ένα μόνο στρώμα για να εξασφαλιστεί ότι θα μαγειρευτούν ομοιόμορφα. Ψήνουμε μέχρι να αρχίσουν να τσακίζουν στα άκρα και στη συνέχεια, γυρίστε τα πατατάκια από την άλλη για να μαγειρευτούν από την άλλη πλευρά.

✓ Όταν ψηθούν, βγάλτε τες και αφήστε τες να κρυώσουν, θα γίνουν τραγανές όσο κρυώνουν. Απολαύστε τες!

# 3 Χούμους με σιτάρι ολικής άλεσης

Το χούμους είναι ένα εξαιρετικό σνακ, καθώς είναι γεμάτο με ρεβίθια πλούσια σε πρωτεΐνες.

Κόβοντας το σιτάρι σε μικρές μπουκιές και ψήνοντάς το στο φούρνο για να γίνει τραγανό, μπορείτε να κάνετε την ώρα του σνακ διασκεδαστική αλλά και υγιεινή, δίνοντας στα χεράκια τους μικρές μπουκίτσες για να βουτήξουν στο χούμους.

✓ Φτιάξτε το δικό σας χούμους αναμειγνύοντας ρεβίθια, χυμό λεμονιού, σκόρδο, μια πρέζα κύμινο, ταχίνι και ελαιόλαδο.

✓ Πάρα πολύ εύκολο και γρήγορο να το κάνουμε και πολύ νόστιμο. Είναι επίσης εξαιρετική ιδέα για κολατσιό!

# 4 Μείγμα ξηρών καρπών με σταφίδες

Μια έξοχη επιλογή για τα παιδιά, καθώς είναι γεμάτη με καλά λιπαρά.

Η προσθήκη της σταφίδας δίνει επίσης μια επιπλέον πηγή φυτικών ινών, κάνοντάς το ένα γλυκό χορταστικό σνακ.

✓ Ψήνοντας τους ξηρούς καρπούς τούς δίνετε μια τέλεια γεύση και μπορείτε απλά να προσθέσετε τις σταφίδες και να τα ανακατέψτε όλα μαζί πριν τα χωρίσετε σε μερίδες ...φιλικές για τα παιδιά!

 

# 5 Mini πιτσάκια με πίτα ολικής αλέσεως

Αυτά είναι σούπερ δημοφιλή στα παιδιά, δεδομένου ότι είναι τόσο εύκολο να γίνουν, ώστε να συμμετάσχει όλη η οικογένεια. Απλά ψωνίστε κάποια λαχανικά, όπως  διάφορα χρώματα πιπεριές, μανιτάρια και κρεμμύδια.

Ρίξτε λίγο ντομάτα κονσέρβα στην πίτα ολικής αλέσεως, πασπαλίστε λίγο τυρί και  επιτρέψτε στα παιδιά να διακοσμήσουν το δικό τους μίνι πιτσάκι με τα ψιλοκομμένα λαχανικά.

✓ Απλά ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά, έτσι ώστε το τυρί να αρχίσει να τσιρτσιρίζει και να ροδίσει. Αφήστε τα να κρυώσουν λίγο πριν τα σερβίρετε στα παιδιά και απολαύστε τα!

Bonus: ένα από τα αγαπημένα του Σαββατοκύριακου!

sb

Παγωμένο smoothie

Ένα από τα αγαπημένα μας σνακ, για παιδιά και ενήλικες! Γίνονται με γιαούρτι το οποίο είναι πλούσιο σε ασβέστιο που απαιτείται για την οικοδόμηση ισχυρών οστών, αλλά επίσης σε βιταμίνες λόγω της περιεκτικότητας σε φρούτα.

Μπορείτε να κόψετε και να αλλάξετε τα φρούτα που χρησιμοποιείτε και να γίνετε δημιουργικοί με τις γεύσεις, για παράδειγμα, το smoothie φράουλα είναι νόστιμο, αλλά προσθέτοντας μια μπανάνα ή ακόμη και εξωτικά φρούτα, όπως μάνγκο και παπάγια, το κάνετε ακόμα πιο ενδιαφέρον.

✓ Απλά ανακατέψτε μερικά φρούτα και γιαούρτι μαζί και προσθέστε λίγο πάγο πριν το τοποθετήσετε στην κατάψυξη για μερικές ώρες.

✓ Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μερικά κομμάτια φρούτων για να δείχνει ακόμα πιο όμορφο!

 

 

 

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Με λίγα λόγια

Το σνακ δεν πρέπει να είναι ανθυγιεινό για να είναι διασκεδαστικό, επίσης το σνακ είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να παρέχετε κάτι θρεπτικό στα παιδιά σας, ειδικά αν δεν τρώνε αρκετά κατά τη διάρκεια των γευμάτων.

Δοκιμάστε μερικές από αυτές τις υγιεινές ιδέες σνακ που είναι εύκολες να τις κάνουμε, αλλά εξαιρετικά νόστιμες και απολαύστε μερικές και εσείς οι ίδιοι!…

Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης
Είμαι ο Βασίλης Σκωλίκης, γεννήθηκα στην Αθήνα και λατρεύω το Fitness και τα συμπληρώματα διατροφής. Έχω MSc σε Marketing & Business Analytics από το University of Edinburgh Business School και έχω κάνει την έρευνα μου πάνω στο Μάρκετινγκ τωνΣυμπληρωμάτων Διατροφής με τίτλο “Health Consciousness and Perceived Risk as Moderators of Purchase Intention towards Dietary Supplements”. Δεν είμαι διατροφολόγος άλλα όλα τα άρθρα μου βασίζονται στην επιστημονική έρευνα και όλα έχουν παραπομπές και επιστημονική βιβλιογραφία από έγκυρα Journals. Η φιλοσοφία μου ταιριάζει με τη φράση «Extraordinary claims require extraordinary evidence».
myprotein