Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Προπόνηση

Προπόνηση Blood Flow Restriction : ήρθε για να μείνει;

Προπόνηση Blood Flow Restriction : ήρθε για να μείνει;
Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness 7 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης

H προπόνηση Blood Flow Restriction είναι μια επαναστατική μέθοδος υπερτροφίας. Κλασσική περίπτωση στην οποία όταν κάποιος κάνει κάτι καινούργιο στο γυμναστήριο τον κοιτάνε παράξενα και μετά... τον αντιγράφουν!

Blood flow restriction training (BFR)

biceps curl

Το Blood flow restriction training (BFR) είναι μια πρωτοποριακή, αποτελεσματική τεχνική που λειτουργεί με τον περιορισμό της ροής του αίματος στις φλέβες, αλλά όχι στις αρτηρίες. Όταν περιοριστεί το αίμα στις φλέβες, αλλά όχι στις αρτηρίες, μεταφέρεται αίμα στις φλέβες του μυ που εκγυμνάζετε και αυτό παγιδέυεται και δεν μπορεί να φύγει. Αυτός ο περιορισμός προκαλεί αύξηση στην κυτταρική διόγκωση. Όταν τα κύτταρα σας πρήζονται, αισθάνονται τον κίνδυνο και εν τέλει αναδιαρθρώνονται και γίνονται μεγαλύτερα. Αυτό σημαίνει ότι μεγαλώνουν οι μύες σας! Η προπόνηση  Blood flow restriction προκαλεί έκκριση του γαλακτικού οξέος με αποτέλεσμα να παγιδεύεται στο μυ. Το γαλακτικό οξύ έχει στην πραγματικότητα αναβολικές ιδιότητες και ενεργοποιεί την πρωτεϊνοσύνθεση. Έτσι, αυτός είναι ένας επιπλέον τρόπου που αυτή η τεχνική ενεργοποιεί την μυϊκή ανάπτυξη.

Πώς να την εφαρμόσετε;

Καταρχάς, αυτή η τεχνική εφαρμόζετε πιο αποτελεσματικά στα χέρια και στα πόδια. Τυλίγετε ένα Knee Wrap στο πάνω μέρος του δικεφάλου ή του ποδιού αντίστοιχα και το σφίγγετε με ένα βαθμό πίεσης 7/10. Δεν πρέπει να νιώθετε άβολα ή μούδιασμα. Αν νιώσετε κάτι τέτοιο σημαίνει ότι το έχετε σφίξει πολύ. Ασφαλίστε το τέλος του Wrap τυλίγοντας το στο μέσα μέρος του και σφίξτε καλά.

Η τεχνική γίνεται με ελαφριά κιλά. Δηλαδή ένα 40-50% της μέγιστης σας ή ακόμα και λιγότερο. Κάντε 15-30 επαναλήψεις / σετ και επικεντρωθείτε στην κίνηση και στο Squeeze. Μεταξύ των σετ αφήστε 30 δευτερόλεπτα μόνο ξεκούραση και προχωρήστε στο επόμενο. Σας υπόσχομαι ότι το πρήξιμο θα είναι μοναδικό!

Χρησιμοποιείστε το παρακάτω για περισσότερη αιμάτωση και φλεβικότητα:

Τι σας συστήνω;

man holding dumbbells

Αυτή η τεχνική είναι ιδανική και για περιόδους που θέλετε να κάνετε κάποιο Deload μιας και ανακουφίζει τους τένοντες και τις αρθρώσεις. Είναι, επίσης, κατάλληλη όταν έχετε τραυματισμούς. Και φυσικά... είναι ιδανική για μια εναλλακτική τεχνική μυϊκής ανάπτυξης!

Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης
Είμαι ο Βασίλης Σκωλίκης, γεννήθηκα στην Αθήνα και λατρεύω το Fitness και τα συμπληρώματα διατροφής. Έχω MSc σε Marketing & Business Analytics από το University of Edinburgh Business School και έχω κάνει την έρευνα μου πάνω στο Μάρκετινγκ τωνΣυμπληρωμάτων Διατροφής με τίτλο “Health Consciousness and Perceived Risk as Moderators of Purchase Intention towards Dietary Supplements”. Δεν είμαι διατροφολόγος άλλα όλα τα άρθρα μου βασίζονται στην επιστημονική έρευνα και όλα έχουν παραπομπές και επιστημονική βιβλιογραφία από έγκυρα Journals. Η φιλοσοφία μου ταιριάζει με τη φράση «Extraordinary claims require extraordinary evidence».
myprotein