Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Προπόνηση

Ιμάντες Αντίστασης – Πλεονεκτήματα στην Προπόνηση

Ιμάντες Αντίστασης – Πλεονεκτήματα στην Προπόνηση
Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness 7 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης

Οι ιμάντες αντίστασης κυκλοφορούν σε πολλά σχέδια, μεγέθη και επίπεδα δυσκολίας και έχουν γίνει ένα αναπόσπαστο κομμάτι της προπόνησης όλο και περισσότερων ανθρώπων. Οι ιμάντες χρησιμοποιούνται για να γίνουν οι διατάσεις καλύτερα αλλά και για να δυσκολέψετε το επίπεδο ορισμένων ασκήσεων. Επίσης, είναι χρήσιμοι είτε στο γυμναστήριο αλλά ακόμα και όταν δεν έχετε πρόσβαση σε κάποιο γυμναστήριο.

Ιμάντες Αντίστασης - Πλεονεκτήματα

Οι ιμάντες αντίστασης της Myprotein κυκλοφορούν σε 3 διαφορετικούς τύπους. Πρώτα είναι οι απλοί που χρησιμοποιούνται για πολλές ασκήσεις όπως squats ώστε να προσθέσουν δυσκολία.

stretching

Ο δεύτερος τύπος είναι για Pilates. Βέβαια είναι κατάλληλος και για το σπίτι αλλά για διατάσεις. Οι ιμάντες αντίστασεις για Pilates σε βοηθούν να αναπτύξεις την ευελιξία σου αλλά και να κάνεις  διατάσεις που διαφορετικά δεν θα μπορούσες να κάνεις.

Η τρίτη επιλογή είναι τα γνωστά λάστιχα. Αυτά έχουν λαβές και μπορούν να σε βοηθήσουν σε πάρα πολλές ασκήσεις είτε για ζέσταμα είτε για κανονική προπόνηση. Είναι αρκετά σκληρά και μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις χωρίς καμία φοβία.

resistance band training

Συνολικά, παρόλο που αρκετοί τους υποτιμούν, είναι κορυφαία επιλογή που όχι μόνο έχει αποτέλεσμα αλλά είναι και πρακτικοί είτε στο γυμναστήριο είτε εκτός.

Αυξάνουν την ευελικία σας και σας βοηθούν στην πρόληψη ή στην θεραπεία τραυματισμών (συμβουλευτείτε ειδικό). Είναι μικροί, φορητοί, φθηνοί και βοηθούν στην αποκατάσταση και στο ζέσταμα, εκτός των άλλων.

Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης
Είμαι ο Βασίλης Σκωλίκης, γεννήθηκα στην Αθήνα και λατρεύω το Fitness και τα συμπληρώματα διατροφής. Έχω MSc σε Marketing & Business Analytics από το University of Edinburgh Business School και έχω κάνει την έρευνα μου πάνω στο Μάρκετινγκ τωνΣυμπληρωμάτων Διατροφής με τίτλο “Health Consciousness and Perceived Risk as Moderators of Purchase Intention towards Dietary Supplements”. Δεν είμαι διατροφολόγος άλλα όλα τα άρθρα μου βασίζονται στην επιστημονική έρευνα και όλα έχουν παραπομπές και επιστημονική βιβλιογραφία από έγκυρα Journals. Η φιλοσοφία μου ταιριάζει με τη φράση «Extraordinary claims require extraordinary evidence».
myprotein