Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Συμπληρώματα

Τα καλύτερα συμπληρώματα για τις καλοκαιρινές διακοπές!

Τα καλύτερα συμπληρώματα για τις καλοκαιρινές διακοπές!
Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness 7 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης

Το καλοκαίρι πλησιάζει και το πιο συχνό ερώτημα στα γυμναστήρια είναι "τι συμπληρώματα να πάρω τώρα που καλοκαιριάζει;". Υπάρχουν κάποια συμπληρώματα που πρέπει να λάβεις υπόψη σου για αυτή την εποχή του χρόνου. Πάμε να τα ανακαλύψουμε!

Βιταμίνες και πολυβιταμίνες

Η βιταμίνη Α και η βιταμίνη Ε είναι ικανές να προστατέψουν το δέρμα σας από τον ήλιο. Αρκετοί από εμάς καθόμαστε με τις ώρες στον ήλιο και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή του δέρματος, θερμοπληξίες και άλλα προβλήματα. Ακόμα και αν χρησιμοποιούμε αντηλιακό, πίνουμε αρκετό νερό και είμαστε στη σκιά, η βιταμίνες Α και Ε μπορούν να συνεισφέρουν στην προστασία του δέρματος.

Η βιταμίνη Α, επίσης, βοηθάει στην συντήρηση των υγιών οστών, των μαλακών ιστών και του υγιούς δέρματος. Η βιταμίνη Ε είναι ένα λιποδιαλυτό αντιοξειδωτικό, που σημαίνει ότι μπορεί εύκολα να διεισδύσει στις μεμβράνες των κυττάρων του δέρματος. Μας προσφέρει δηλαδή λίγο επιπλέον προστασία από τον ήλιο. Φυσικά, μην βασίζεστε μόνο στην καθημερινή σας δόση βιταμινών. Βάλτε αρκετό αντηλιακό και μείνετε σε σκιερό μέρος!

Φυσικά και η βιταμίνη C και D μπορούν να βοηθήσουν. Ενώ είναι αλήθεια ότι η πρόσληψη βιταμίνης D θα αυξηθεί φυσικά λόγω της μεγαλύτερης έκθεσης στον ήλιο το καλοκαίρι, είναι γεγονός ότι η βιταμίνη C μπορεί να συμβάλει στην καλύτερη αντιμετώπιση της έκθεσης στον ήλιο.

Πρωτεΐνη

thewhey

Το πιο κοινό συμπλήρωμα, μια σκόνη πρωτεΐνης. Επειδή ήρθε το καλοκαίρι δεν σημαίνει ότι πλέον παραμελούμε την ημερήσια πρόσληψη μας σε πρωτεΐνη. Εκτός αν θέλουμε να χάσουμε ότι μυϊκό ιστό χτίσαμε όλο τον χειμώνα! Γιαυτό και σας προτείνουμε αυτό:

Μπάρμπεκιου το καλοκαίρι; Κάνε το υγιεινά.

Αλλά ας επανέλθουμε, μια σκόνη πρωτεΐνης είναι το πιο απαραίτητο συμπλήρωμα για το καλοκαίρι και τις διακοπές ώστε να αποτρέψουμε τον μυϊκό καταβολισμό και να διατηρήσουμε/αυξήσουμε την μυϊκή μας μάζα.

Νερό και ενυδάτωση

Έχουμε πει αρκετά για την σημασία της ενυδάτωσης.

Πόσο νερό να πίνω ;Σωστή ενυδάτωση : 10 πράγματα που πρέπει να προσέξετεΕνυδατώνεσαι σωστά ; Το νερό και η σημασία του

Ακόμα και αν το νερό δεν θεωρείται συμπλήρωμα διατροφής, θεωρώ ότι είναι απαραίτητο να αναφερθεί σε αυτό το άρθρο. Η αφυδάτωση είναι αρκετά συχνό φαινόμενο το καλοκαίρι και πρέπει να την αποτρέψουμε!

Και αν δεν σας αρέσει η γεύση του νερού, έχετε τις εξής επιλογές:

Σταγόνες Flavdrops

Ενισχυτής Νερού

ή ακόμα και BCAA με γεύσεις!

Ωμέγα 3/Ωμέγα 3,6,9

fish oil

Θέλεις ένα λαμπερό δέρμα αυτό το καλοκαίρι; Τα συμπληρώματα ωμέγα είναι ιδανικά για εσένα. Τα υγιεινά λιπάρα συνεισφέρουν στην υγεία των νυχιών, στην προστασία των μαλλιών αλλά και του δέρματος. Για αυτό το λόγο και αρκετοί διατροφολόγοι προτείνουν την κατανάλωση αβοκάντο, ξηρών καρπών, λαδιού καρύδας κλπ! Η ανεπαρκής πρόσληψη ωμέγα 3 θα έχει μεγάλη επίδραση στην κατάσταση του δέρματός σας - όπως ξηρότητα, ξεφλούδισμα και αφυδάτωση. Σίγουρα όχι κάτι που θέλετε κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών! Θρέψτε το δέρμα σας και κρατήστε το όσο το δυνατόν υγιές καταναλώνοντας ωμέγα 3 καθημερινά. Εάν αισθάνεστε ότι δεν λαμβάνετε αρκετά "καλά λιπαρά", ή απλά δεν σας αρέσουν τα παραπάνω τρόφιμα, τότε μπορείτε εύκολα να συμπληρώσετε στη διατροφή σας αυτό το καλοκαίρι τις κάψουλες ωμέγα 3.

 

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης
Είμαι ο Βασίλης Σκωλίκης, γεννήθηκα στην Αθήνα και λατρεύω το Fitness και τα συμπληρώματα διατροφής. Έχω MSc σε Marketing & Business Analytics από το University of Edinburgh Business School και έχω κάνει την έρευνα μου πάνω στο Μάρκετινγκ τωνΣυμπληρωμάτων Διατροφής με τίτλο “Health Consciousness and Perceived Risk as Moderators of Purchase Intention towards Dietary Supplements”. Δεν είμαι διατροφολόγος άλλα όλα τα άρθρα μου βασίζονται στην επιστημονική έρευνα και όλα έχουν παραπομπές και επιστημονική βιβλιογραφία από έγκυρα Journals. Η φιλοσοφία μου ταιριάζει με τη φράση «Extraordinary claims require extraordinary evidence».
myprotein