Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Συνταγές

Υγιεινό γλυκό με βατόμουρα και λάδι καρύδας!

Υγιεινό γλυκό με βατόμουρα και λάδι καρύδας!
Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness 7 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης

Συνταγή για γλυκό με βατόμουρα και λάδι καρύδας, με καταπληκτικά μακροθρεπτικά συστατικά και γρήγορη προετοιμασία! Απόλαυσε ένα από τα αγαπημένα φρούτα, σε μια μοναδική παραλλαγή!

raspberry blondies

Υγιεινό γλυκό με βατόμουρα και λάδι καρύδας!

Συστατικά (για 9 μερίδες)

150 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως (κοσκινισμένο)

100g πρωτεΐνη ορού γάλακτος (βανίλια, σφεντάμι ή χρυσό σιρόπι είναι μια χαρά - μπορείτε επίσης να επιλέξετε μια από τις αγαπημένες σας σκόνες πρωτεΐνης *)

¼ κ.γ. Μαγειρική σόδα

Αλάτι

4 κουταλιές της σούπας Ζάχαρη καρύδας

8 κουταλιές της σούπας Σιρόπι χωρίς ζάχαρη (Butterscotch, χρυσό σιρόπι, σφένδαμο ή βανίλια)

75 γραμ. Λάδι καρύδας (λιωμένο)

3 αυγά (χτυπημένα) (ή χρησιμοποιήστε ένα φιλικό προς τους vegan υποκατάστατο αυγών **)

1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο

4 κουταλιές της σούπας Σάλτσα μήλου

75 γραμμάρια σμέουρων (βατόμουρα)

raspberry blondies

Διαδικασία

# 1 Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 ° C ή στους 170 ° C για ανεμιστήρα.

# 2 Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης, συνδυάστε το αλεύρι, την πρωτεΐνη, την σόδα ψησίματος, το αλάτι και τη ζάχαρη καρύδας και ανακατέψτε καλά.

# 3 Σε ένα ξεχωριστό κύπελλο, συνδυάστε το σιρόπι, το λάδι καρύδας, τα αυγά, το μηλόξυδο και τη σάλτσα μήλου (πουρέ) και ανακατέψτε.

# 4 Στη συνέχεια, ρίξτε το υγρό μείγμα στο ξηρό μίγμα χωρίς υπερβολική επεξεργασία, και στη συνέχεια προσθέστε τα μισά από τα σμέουρα στο μείγμα.

# 5 Ρίξτε το μείγμα σε ένα λουστραρισμένο και επιμερισμένο ταψί (περίπου 9 "x9"). Αφήστε για λίγο στην άκρη.

# 6 Στη συνέχεια, τοποθετήστε σε φούρνο μικροκυμάτων τα υπόλοιπα σμέουρα (σε ένα πιάτο ασφαλές για φούρνο μικροκυμάτων) για περίπου 30 δευτερόλεπτα μέχρι να απελευθερώσουν λίγο χυμό, στη συνέχεια τοποθετήστε όλα τα σμέουρα πάνω από το μίγμα. Χρησιμοποιήστε ένα ραβδί για κοκτέιλ για να "σχεδιάσετε" μοτίβα στην κορυφή.

# 7 Ψήστε για 20-25 λεπτά (βυθίστε ένα μαχαίρι μέσα και εάν βγαίνει καθαρό, είστε σε καλό σημείο. Πρέπει να κολλάει λίγο αλλά όχι πάρα πολύ!)

# 8 Ψεκάστε πάνω από λίγο επιπλέον σιρόπι και αφήστε να κρυώσει στο δίσκο για 10 λεπτά. Καταναλώστε το ζεστό ή αφήστε να κρυώσει εντελώς και απολαύστε το αργότερα!

 

* Αν χρησιμοποιείτε vegan σκόνη πρωτεΐνης, φροντίστε να αυξήσετε την ποσότητα σάλτσας μήλου σε 6 κουταλιές της σούπας αντί 4 διότι οι σκόνες πρωτεΐνης που είναι φιλικές προς τους vegan τείνουν να απορροφούν λίγο περισσότερο υγρό από τον ορό γάλακτος. ** Για να κάνετε ένα vegan υποκατάστατο αυγών, απλά συνδυάστε 1 κουταλιά της σούπας σπόρους Chia ή λινάρι με 3 κουταλιές της σούπας νερού ανά αυγό σε ένα ποτήρι ή ένα μπολ. Περιμένετε 10 λεπτά για να γεμίσουν οι σπόροι και να έχετε το υποκατάστατο αυγών σας έτοιμο.

Μακροθρεπτικά συστατικά ανά μερίδα:

Θερμίδες: 214

Πρωτεΐνη: 13g

Υδατάνθρακες: 16g

Λιπαρά: 11g

Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης
Είμαι ο Βασίλης Σκωλίκης, γεννήθηκα στην Αθήνα και λατρεύω το Fitness και τα συμπληρώματα διατροφής. Έχω MSc σε Marketing & Business Analytics από το University of Edinburgh Business School και έχω κάνει την έρευνα μου πάνω στο Μάρκετινγκ τωνΣυμπληρωμάτων Διατροφής με τίτλο “Health Consciousness and Perceived Risk as Moderators of Purchase Intention towards Dietary Supplements”. Δεν είμαι διατροφολόγος άλλα όλα τα άρθρα μου βασίζονται στην επιστημονική έρευνα και όλα έχουν παραπομπές και επιστημονική βιβλιογραφία από έγκυρα Journals. Η φιλοσοφία μου ταιριάζει με τη φράση «Extraordinary claims require extraordinary evidence».
myprotein