Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Συνταγές

Νηστίσιμες & vegan μπάρες πρωτεΐνης | Συνταγή χωρίς ψήσιμο

Νηστίσιμες & vegan μπάρες πρωτεΐνης | Συνταγή χωρίς ψήσιμο
Jennifer Blow
Αρχισυντάκτρια και Πιστοποιημένη Διατροφολόγος5 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Jennifer Blow

Ψάχνετε για νηστίσιμες ή vegan μπάρες πρωτεΐνης; Δεν θα μπορούσατε να πακετάρετε περισσότερη ποιότητα σε αυτές τις σπιτικές χορτοφαγικές μπάρες - αν μπορούσατε, θα το είχαμε ήδη κάνει εμείς. Ακόμα καλύτερα, αυτή η μπάρα δεν απαιτεί κανένα ψήσιμο, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να την ανακατέψετε σε μείγμα, να το βάλετε στο ψυγείο και να τα ξεχάσετε όλα μέχρι να είστε έτοιμοι για ένα τσίμπημα.

Το πιο σημαντικό συστατικό σε αυτές τις γεμάτες ξηρούς καρπούς και εύκολες στο μάσημα μπάρες είναι τα Vegan Protein & Greens, καθώς είναι γεμάτα με υπερτροφές όπως το καλαμπόκι και την σπιρουλίνα, ενώ παράλληλα περιέχει 19g φυτικής πρωτεΐνης για την ώθηση μετά την προπόνηση ή στο πρωινό.

Οι μη-ψημένες χορτοφαγικές μπάρες πρωτεΐνης είναι επίσης απαλλαγμένες από όλα τα προστιθέμενα σάκχαρα, με τη γλυκύτητα τους να προέρχεται από τους χουρμάδες και τη σοκολατένια γεύση μερικών κουταλιών σκόνης από κακάο. Η βρώμη είναι μια εξαιρετική πηγή υδατανθράκων χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, που σημαίνει μια αργή απελευθέρωση ενέργειας ώστε να σας κρατήσει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Θα αισθάνεστε πιο γεμάτοι για πολύ περισσότερο χρόνο, καθώς επίσης θα πάρετε και μερικά καλά λιπαρά και επιπλέον πρωτεΐνη από τα κάσιους.

Ποσότητα: 16 μπάρες

Υλικά

● 400g αλεσμένοι χουρμάδες ● 2 scoop Vegan Protein & Greens ● 3 κουταλιές της σούπας σκόνη από κακάο ● 80g αλεσμένα κάσιους ● 350g βρώμη

Εκτέλεση

1. Αρχικά, ανακατέψτε τους χουρμάδες με 150ml νερού, μέχρι να σχηματιστεί ένα ομαλό μείγμα.

2. Έπειτα, σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε μαζί με τους χουρμάδες μαζί με τα Vegan Protein & Greens και σκόνη από κακάο.

3. Στη συνέχεια προσθέστε τα αλεσμένα κάσιους και τη βρώμη και ανακατέψτε καλά.

4. Μεταφέρετε το μείγμα σας σε ένα 20x20 ταψάκι ψησίματος και πιέστε το καλά

5. Για να το εξομαλύνετε περαιτέρω, καλύψτε το μείγμα με ένα χαρτί ψησίματος και πιέστε προς τα κάτω με τα δάχτυλά σας.

6. Βγάλτε το χαρτί ψησίματος, κλείστε αεροστεγώς το ταψί με ζελατίνα και αφήστε το να παγώσει για τουλάχιστον δύο ώρες (ή καλύτερα αφήστε το για ένα βράδυ).

7. Όταν είναι έτοιμα, βγάλτε το μείγμα από το ψυγείο και κόψτε τα σε 16 απολαυστικές μπάρες

Διατροφικές πληροφορίες

Θερμίδες180
Συνολικό λίπος3g
Συνολικοί υδατάνθρακες29g
Πρωτεΐνη5g
Jennifer Blow
Αρχισυντάκτρια και Πιστοποιημένη Διατροφολόγος
Προβολή του προφίλ του Jennifer Blow

Η Jennifer Blow είναι η UKVRN Registered Associate Nutritionist μας – εγγεγραμμένη στο μητρώο των αρμόδιων και ειδικευμένων επαγγελματιών διατροφής του Ηνωμένου Βασιλείου. Έχει πτυχίο Bachelor’s of Science σε Nutritional Science και μεταπτυχιακό Master’s of Science by Research στην Διατροφή, και τώρα ειδικεύεται στη χρήση συμπληρωμάτων διατροφής για την υγεία και το fitness, η οποία στηρίζεται πάντα από επιστημονική έρευνα. Η Jennifer έχει αναφερθεί ως διατροφολόγος σε πολλές δημοσιεύσεις όπως στο Vogue, Elle, και Grazia, για την ειδικότητά της στην επιστήμη της διατροφής για την άσκηση και την υγιεινή ζωή. Η εμπειρία της ξεκινά από το σύστημα υγείας της Αγγλίας στο NHS μέχρι και σε εξειδικευμένη έρευνα για την συμπλήρωση ωμέγα-3 λιπαρών οξέων αλλά και την επίδραση των fast foods στην υγεία, η οποία παρουσιάστηκε στο Ετήσιο Συνέδριο Nutrition Society. Η Jennifer συμμετέχει σε πολλές συνεχιζόμενες εκδηλώσεις επαγγελματικής ανάπτυξης για να εξασφαλίσει ότι η πρακτική της παραμένει στο υψηλότερο επίπεδο. Μάθετε περισσότερα για την Jennifer εδώ. Στον ελεύθερο χρόνο της, η Jennifer κάνει περπάτημα και ποδηλασία ενώ στα posts της θα δείτε ότι λατρεύει να δείχνει στον κόσμο ότι η υγιεινή διατροφή δεν σημαίνει απαραίτητα πείνα.

myprotein