Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Διατροφή

Συμβουλές για ενυδάτωση τα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Συμβουλές για ενυδάτωση τα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά
Katerina Baka
Writer and expert7 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Katerina Baka

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι γεμάτα με προσκλήσεις για εξόδους, ακόμη και οι πιο αφοσιωμένοι στο γυμναστήριο δεν μπορούν να τις αποφύγουν. Εκμεταλλευτείτε αυτή την περίοδο για να διασκεδάσετε και εμείς, εξάλλου, πάντα ενθαρρύνουμε μια σταθερή ισορροπία μεταξύ της εργασίας και της διασκέδασης. Είναι σημαντικό να φροντίζετε την ψυχική σας υγεία όσο και τη σωματική σας. Φροντίζοντας τα επίπεδα άγχους σας, κάνοντας ημέρες ανάπαυσης και απολαμβάνοντας τις χριστουγεννιάτικες γιορτές μπορεί να παραμείνετε περισσότερο αφοσιωμένοι στο γυμναστήριο μακροπρόθεσμα.

Myp_christmas_one

Το θέμα για όσους θέλουν να διατηρούν μια καλή υγεία είναι η επίδραση που θα έχει η προηγούμενη νύχτα στο επόμενο πρωί. Παρόλο που δεν συνιστάται να διασκεδάζετε όλη τη νύχτα πριν από έναν αγώνα ή μια έντονη προπόνηση, το βασικό πρόβλημα είναι ότι το αλκοόλ έχει αρνητικές συνέπειες για το σώμα και την αθλητική απόδοσή σας.

Επειδή δεν είστε Σκρουτζ και δεν θέλετε να...τσιγκουνευτείτε και την κατανάλωση αλκοόλ την πιο υπέροχη εποχή του χρόνου, πώς μπορείτε να καταπολεμήσετε τις επιπτώσεις του;

Ενυδάτωση και θρέψη!

wateraday-1

Πίνοντας νερό και καταναλώνοντας καλά συστατικά μέσω της διατροφής σας, μπορείτε να μειώσετε τα συμπτώματα του hangover. Εάν υπάρχουν σνακ ή ορεκτικά στο χριστουγεννιάτικο πάρτυ σας μην τα αποφύγετε, αλλά και στις εξόδους σας, όταν έχετε αμφιβολία αν θα υπάρχει τίποτα φαγώσιμο, βεβαιωθείτε ότι έχετε φάει ένα καλά ισορροπημένο γεύμα εκ των προτέρων.

Πάρτε πρωτεΐνη καζεΐνης…

Η καζεΐνη διασπάται για αρκετές ώρες και έτσι είναι σύμμαχος όταν προβαίνετε σε μακρές περιόδους νηστείας. Μια άλλη συμβουλή είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε καταναλώσει την καζεΐνη σας στο τέλος της νύχτας πριν πάτε για ύπνο έτσι ώστε να έχετε ανεβάσει τα επίπεδα της πρωτεΐνης και την ενέργειά σας για το επόμενο πρωί.

Δείτε εδώ την επανάσταση στην καζεΐνη

Το αλκοόλ οδηγεί σε αφυδάτωση και προκαλεί τα νεφρά ώστε να παράξουν περισσότερα ούρα. Η πιο απλή λύση σας είναι να σκεφτείτε πώς μπορείτε να μείνετε ενυδατωμένοι. Μαζί με τις άφθονες ποσότητες νερού που πρέπει να πίνετε στο τέλος της νύχτας και το επόμενο πρωί, εδώ είναι μερικές προτάσεις για να μείνετε ενυδατωμένοι πίνοντας αλκοόλ σε μια νυχτερινή σας έξοδο:

Δώστε το δικό σας ρυθμό

Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει να το πάρετε χαλαρά, παρακάμπτοντας τα σφηνάκια που έρχονται. Θα μπορούσε επίσης να σημαίνει μια συνειδητή προσπάθεια να αποκρούσετε την αφυδάτωση της επόμενης ημέρας πίνοντας νερό ανάμεσα σε κάθε αλκοολούχο ποτό.

Παραγγείλετε το ποτό σας με πάγο

Εσείς που πίνετε ουίσκι, όταν ο μπάρμαν ρωτήσει αν θέλετε πάγο, να πείτε ναι. Αυτό θα αραιώσει το ποτό σας, προσφέροντας ενυδάτωση. Επίσης, μπορείτε να ζητήσετε και λίγο νερό.

Παραγγείλετε κάτι με λίγο τζίντζερ

Το τζίντζερ βοηθά να απαλύνει τις παθήσεις του στομάχου που συνδέονται με την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Αποφύγετε τις φυσαλίδες

Τα αεριούχα ποτά επιταχύνουν τη διαδικασία της απορρόφησης του αλκοόλ. Αντ' αυτού, επιλέξτε να προσθέσετε στο ποτό σας λίγο χυμό φρούτων - φρέσκο χυμό, αν είναι δυνατόν.

Επιλέξτε το καλύτερο ποιοτικά

Εντάξει, γι' αυτό θα πρέπει να "επενδύσετε" και παραπάνω χρήματα. Με τα ποτά, όπως η τεκίλα, τα καλύτερα μπουκάλια περιέχουν την καθαρότερη. Αυτό συμβαίνει λόγω των χημικών ουσιών που προστίθενται για να επηρεάσουν πράγματα, όπως η γεύση και το χρώμα του ποτού. Τα καλύτερα μπουκάλια περιέχουν καθαρότερα ποτά, γιατί έχουν λιγότερα από αυτά τα πρόσθετα.

Για όσους προτιμούν τα κοκτέιλ, τα παραπάνω θα μπορούσαν να καθοδηγήσουν την επιλογή σας καθώς εξετάζετε το μενού - επιλέξτε ένα κοκτέιλ που περιέχει το λιγότερο ανθρακικό και πρόσθετα, με χυμό φρούτων.

Για τους λάτρεις της μπίρας, κατά πάσα πιθανότητα θα έχετε τη μεγαλύτερη θερμιδική πρόσληψη. Δεν είναι απαραίτητα κακό όταν βρίσκεστε σε περίοδο αύξησης μάζας, αλλά το κακό όταν είναι ότι όλα κάθονται στην κοιλιά. Αποφύγετε το πολύ ανθρακικό και να έχετε κατά νου να κάνετε μια αερόβια προπόνηση την ερχόμενη βδομάδα, αν δεν σκοπεύετε να χάσετε το επίπεδο στομάχι σας.

Το επόμενο πρωί, πιείτε αρκετά ποτήρια νερό και συνεχίστε κατά διαστήματα όλη την ημέρα. Πιείτε ένα αθλητικό ποτό που περιέχει ηλεκτρολύτες, οι οποίοι θα έχουν χαθεί την προηγούμενη νύχτα. Αυξήστε την πρωτεΐνη για να επανάκαμψη και διατήρηση της δύναμής σας. Η σκέψη σας θα πρέπει να προσανατολίζεται στο να μην αφήσετε ένα hangover να σας μειώσει τα κέρδη που γίνονται καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Καταναλώστε λίπη και υδατάνθρακες για να βοηθήσετε το στομάχι. Οι καλύτερες επιλογές είναι τα δημητριακά ολικής αλέσεως και τα πολυακόρεστα λίπη, όπως τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που βρίσκονται σε ορισμένα ψάρια - όπως ο σολομός, ο τόνος, το σκουμπρί και οι σαρδέλες.

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Katerina Baka
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Katerina Baka
myprotein