Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Προπόνηση

Ποια είναι τα οφέλη απο τα βάρη και το γυμναστήριο ;

Ποια είναι τα οφέλη απο τα βάρη και το γυμναστήριο ;
Τουλιάτος Γιώργος
Ιατρός Βιοπαθολόγος και Συγγραφέας7 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Τουλιάτος Γιώργος

Οφέλη απο τα βάρη - γυμναστήριο

1800x672-gs-wk20-gr-zone-2_1200x672_acf_cropped_1200x672_acf_cropped
Τα οφέλη από την άσκηση με αντιστάσεις-ενάντια στη βαρύτητα είναι:- μυϊκή ενδυνάμωση,- ελάττωση λιπώδους ιστού,- καταπολέμηση οστεοπόρωσης,- ρύθμιση ινσουλίνης του αίματος,- σταθεροποίηση γλυκόζης του αίματος,- καταπολέμηση του μεταβολικού συνδρόμου,- αλλαγή στο σχήμα του σώματος με ανάστροφο ''V'',- βελτίωση νευρομυϊκής συναρμογής μέσω των ελεύθερων βαρών,- καλύτερο αναβολικό περιβάλλον μέσω της αύξησης τεστοστερόνης και HGH.

Τα βάρη αποτελούν τον κύριο τρόπο μυϊκής ανάπτυξης και αύξησης της μυϊκής ισχύος.                                                                                                                                                                

 Η σωματοδόμηση-bodybuilding αποτελεί εξειδικευμένο τρόπο προπόνησης, διατροφής και συμπληρωμάτων διατροφής, που αποσκοπεί στη μέγιστη μυϊκή ανάπτυξη με το χαμηλότερο δυνατό λίπος και τη διατήρηση συμμετρίας.

Αποτελεί άθλημα επίδειξης όπου εμπλέκονται πολλές ειδικότητες όπως ανατομία, φυσιολογία, βιοχημεία, εργοφυσιολογία, κινησιολογία, & ενδοκρινολογία.

Βιβλιογραφία

Τουλιάτος, Γ. (2015) «Επιστημονική Προσέγγιση και Ιατρική Πρόληψη στη μυϊκή ανάπτυξη». Αθήνα. Εκδόσεις Αστάρτη.

Τουλιάτος Γιώργος
Ιατρός Βιοπαθολόγος και Συγγραφέας
Προβολή του προφίλ του Τουλιάτος Γιώργος
Ο Γιώργος Τουλιάτος είναι ιατρός με ειδίκευση στην Βιοπαθολογία. Έχει συγγράψει τρία βιβλία σχετικά με την διατροφή, την άσκηση και τα συμπληρώματα στο άθλημα του Bodybuilding. Είναι επιστημονικός συνεργάτης του συγγράμματος Anabolics, των ελληνικών εκδόσεων Muscle Mag και Muscular Development, της Ορθοβιοτικής καθώς και της Alsacademy στην Κύπρο. Τα άρθρα του και οι συνεντεύξεις του έχουν φιλοξενηθεί από τα τοπικά μέσα (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες) αλλά και από τον Αμερικάνικο Σταθμό Super Human Radio και το trtrevolution. Έχει οργανώσει και συμμετάσχει πολλά σεμινάρια σε Ελλάδα & Κύπρο σχετικά με τα συμπληρώματα διατροφής, την διατροφή, την εργοφυσιολογία και την αντιγήρανση. Ο Γιώργος Τουλιάτος είναι πρώην πρωταθλητής Bodybuilding και πρόσφατα είχε την τιμή να είναι κριτής στις οργανώσεις της Nac και την World Wabba Hellas.
myprotein