Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Συμπληρώματα

Αλόη Βέρα- ποια είναι τα οφέλη και τι συμπληρώματα υπάρχουν;

Αλόη Βέρα- ποια είναι τα οφέλη και τι συμπληρώματα υπάρχουν;
Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness 6 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης

Αλόη Βέρα : Πλεονεκτήματα

Κάθε λίγους μήνες ανακαλύπτουμε το "μαγικό συστατικό" το οποίο σχεδιάστηκε για να αλλάξει τη ζωή μας για πάντα, ώστε να γίνουμε πιο υγιείς και πιο fit. Μετά από λίγους μήνες, συνειδητοποιούμε ότι αυτό το συστατικό ήταν μια μόδα και τελικά δεν κάνει και τίποτα. Ένα συστατικό που έκανε τη διαφορά όμως είναι η αλόη βέρα.

Η αλόη βέρα είναι ένα συμπλήρωμα που έκανε τη διαφορά για πολλούς αθλητές, διατροφολόγους, προσωπικούς γυμναστές ή λάτρεις του fitness. Αλλά πώς είναι ο καλύτερος τρόπος να το καταναλώσετε; Σε μορφή χαπιού ή γέλης; Και οι δύο μορφές είναι αρκετά επωφελείς και τελικά είναι θέμα προσωπικής επιλογής περισσότερο. Πάμε να δούμε τα πλεονεκτήματα από την αλόη βέρα.

aloe vera

# 1 Πλούσιο σε υγιείς βιοδραστικές ενώσεις φυτών

Ένας λόγος που τα τζελ και τα συμπλήρωματα αλόης είναι ιδιαίτερα δημοφιλή είναι ότι περιέχουν υπερβολικά υγιεινές φυτικές ενώσεις. Τα φυτά αλόης έχουν μικρά στελέχη και πολύ πυκνά φύλλα. Σε αυτά τα φύλλα θα βρείτε έναν γλοιώδη και παχύ ιστό που χρησιμοποιείται από τα φύλλα για να συγκρατήσει το νερό.

Αυτός ο ιστός είναι το τζελ που συσχετίζουμε συχνά με τα προϊόντα υγείας της αλόης βέρα και αυτός ο ιστός περιέχει πολλά υγιή βιοδραστικά φυτικά συστατικά. Είναι εμπλουτισμένος με αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, ανόργανα άλατα και άλλα θρεπτικά συστατικά που παρέχουν τόσα πολλά οφέλη για την υγεία για τον οργανισμό που θα μας έπαιρνε όλη μέρα για να τα απαριθμήσουμε όλα. Για να ενισχύσετε την ανοσία, να ενισχύσετε την υγεία των οργάνων, να ισορροπήσετε τις ορμόνες, να καταπολεμήσετε τις ασθένειες και να αισθανθείτε πιο υγιείς, επιλέξτε αλόη!

# 2 Μπορεί να προστατεύσει από ασθένειες και παθήσεις

Όπως αναφέρθηκε, η αλόη βέρα είναι γεμάτη από θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων των ισχυρών αντιοξειδωτικών που βοηθούν στην προστασία των κυττάρων μας από τις επιζήμιες επιδράσεις της οξείδωσης μέσα στο σώμα. Η οξείδωση εμφανίζεται όταν οι τοξίνες και οι ελεύθερες ρίζες επιτίθενται στα κύτταρα μας και τα εκθέτουν στο οξυγόνο, το οποίο στη συνέχεια τους αναγκάζει να μεταλλάξουν και να αλλάξουν τη μοριακή δομή τους. Εντούτοις, παρέχοντας στο σώμα σας με υγιή αντιοξειδωτικά, αυτές οι τοξίνες και οι ελεύθερες ρίζες καταστρέφονται πριν να έχουν την ευκαιρία να επιτεθούν στα κύτταρα μας και έτσι μπορούν να αποφευχθούν πολυάριθμες ασθένειες και παθήσεις, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου.

aloe vera

# 3 Αντι-φλεγμονώδεις επιδράσεις

Ένα άλλο βασικό όφελος που σχετίζεται με τα συμπληρώματα της αλόης είναι το γεγονός ότι παρέχουν αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα στο ανθρώπινο σώμα. Η φλεγμονή μπορεί να προκαλέσει διάφορες χρόνιες ασθένειες, όπως αρθρίτιδα, καρκίνο και καρδιαγγειακές παθήσεις. Μπορεί επίσης να προκαλέσει πονοκεφάλους, πόνους στους μυς και πόνους στα άκρα. Η αλόη βέρα, ωστόσο, περιέχει βιοδραστικές ενώσεις που παρέχουν πολύ σημαντικές αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις στο σώμα, συμβάλλοντας στη δραστική μείωση των ποσοστών φλεγμονής.

# 4 Μπορεί να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα

Εκείνοι που αγωνίζονται με υψηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα ή αυτοί που ασχολούνται με τον διαβήτη, μπορούν να δοκιμάσουν αλόη βέρα, καθώς έχει βρεθεί ότι μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στους ανθρώπους, ιδιαίτερα σε εκείνους με ανώμαλα υψηλά επίπεδα. Περιέχει ενώσεις που συμβάλλουν στην ενίσχυση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη, πράγμα που σημαίνει ότι θα είναι πιο εύκολο να ρυθμίσετε τα επίπεδα σακχάρου μετά το γεύμα, καθώς η ινσουλίνη θα καταστεί πιο αποτελεσματική.

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης
Είμαι ο Βασίλης Σκωλίκης, γεννήθηκα στην Αθήνα και λατρεύω το Fitness και τα συμπληρώματα διατροφής. Έχω MSc σε Marketing & Business Analytics από το University of Edinburgh Business School και έχω κάνει την έρευνα μου πάνω στο Μάρκετινγκ τωνΣυμπληρωμάτων Διατροφής με τίτλο “Health Consciousness and Perceived Risk as Moderators of Purchase Intention towards Dietary Supplements”. Δεν είμαι διατροφολόγος άλλα όλα τα άρθρα μου βασίζονται στην επιστημονική έρευνα και όλα έχουν παραπομπές και επιστημονική βιβλιογραφία από έγκυρα Journals. Η φιλοσοφία μου ταιριάζει με τη φράση «Extraordinary claims require extraordinary evidence».
myprotein