Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Συμπληρώματα

Γιατί οι τιμές των πρωτεϊνών μας έχουν αυξηθεί

Γιατί οι τιμές των πρωτεϊνών μας έχουν αυξηθεί
Monica Green
Writer and expert2 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Monica Green

Παρατήρησες αύξηση στις τιμές των πρωτεϊνών μας; Τα προϊόντα πρωτεΐνης ορού γάλακτος είναι από τα πιο δημοφιλή που προσφέρουμε, αλλά ίσως έχεις παρατηρήσει πρόσφατα ότι ορισμένα προϊόντα είναι πιο ακριβά από πριν. Υπήρξαν αυξήσεις στο κόστος της αλυσίδας εφοδιασμού και των συστατικών οι οποίες προκλήθηκαν από τη συνεχιζόμενη παγκόσμια πανδημία και οι οποίες έχουν επηρεάσει (δυστυχώς) ολόκληρο τον κλάδο.

Μέχρι στιγμής, έχουμε βεβαιωθεί ότι προϊόντα όπως τα σνακ και τα ρούχα δεν έχουν επηρεαστεί. Επίσης, δεν έχουμε αυξήσει τις τιμές μεταφορικών από το 2018 και απορροφήσαμε το κόστος αλλού όποτε ήταν δυνατόν.

Ωστόσο, με το κόστος να συνεχίζει να αυξάνεται και να μην δείχνει σημάδια βελτίωσης σύντομα, έπρεπε να αυξήσουμε περαιτέρω ορισμένες προτεινόμενες τιμές λιανικής. Αυτό σημαίνει ότι θα είμαστε σε θέση να διατηρήσουμε προϊόντα υψηλής ποιότητας για να υποστηρίξουμε τους στόχους σου και φυσικά θα εξακολουθούμε να έχουμε τις εκπτώσεις και τις προσφορές μας όλο το χρόνο.

Ένα πράγμα στο οποίο έχουμε δεσμευτεί είναι να μην κάνουμε ποτέ συμβιβασμούς στην ποιότητα, επομένως θα χρησιμοποιούμε πάντα τα καλύτερα συστατικά, θα παράγουμε με τα υψηλότερα πρότυπα και θα διασφαλίζουμε ότι τα προϊόντα μας είναι απαλλαγμένα από βλαβερές ουσίες. Γι' αυτό πολλά από τα προϊόντα πρωτεΐνης ορού γάλακτος μας είναι πιστοποιημένα από την Informed Choice.

Όταν το κόστος μειωθεί, θα ελέγξουμε και θα προσαρμόσουμε τις τιμές μας για να προσφέρουμε στους πελάτες μας τις καλύτερες δυνατές προσφορές.

Πιθανώς να έχεις ακόμα πολλές ερωτήσεις, οπότε θα τις απαντήσουμε εδώ.

Γιατί αυξήθηκαν οι τιμές της πρωτεΐνης ορού γάλακτος;

Υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους οι τιμές της πρωτεΐνης ορού γάλακτος έχουν αυξηθεί. Εδώ είναι τα κύρια ζητήματα που μας έχουν επηρεάσει:

Αύξηση τιμής συστατικών

Η τιμή κόστους ορισμένων συστατικών έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Ας δούμε την πρωτεΐνη γλυκού ορού γάλακτος ως παράδειγμα. Το SWP έχει αυξηθεί κατά 87% μόνο τα τελευταία δύο χρόνια. Έχουμε απορροφήσει το κόστος όπου μπορούμε (αλλά αυτό δεν είναι πάντα δυνατό).

Έλλειψη οδηγών φορτηγών

Υπάρχει επίσης έλλειψη οδηγών φορτηγών, καθιστώντας τη μεταφορά των προϊόντων πολύ πιο δύσκολη και δαπανηρή.

Η ζήτηση ξεπερνά την προσφορά

Η ζήτηση των καταναλωτών για πρωτεΐνη ορού γάλακτος ξεπερνά κατά πολύ την προσφορά. Αυτό σημαίνει ότι η πρωτεΐνη ορού γάλακτος έχει απίστευτα υψηλή ζήτηση σε ολόκληρη τη βιομηχανία.

Γιατί έχει αυξηθεί η τιμή της πρωτεΐνης μας;

Η τιμή της πρωτεΐνης ορού γάλακτος σε εμάς έχει υπερδιπλασιαστεί τους τελευταίους μήνες, με το μέσο κόστος να αυξάνεται περισσότερο από 60% τον τελευταίο χρόνο.

Αυτά τα κόστη έγιναν αισθητά σε ολόκληρο τον κλάδο, επομένως οι τιμές μας παραμένουν ανταγωνιστικές, αλλά χωρίς θυσίες στην ποιότητα του προϊόντος σου.

Πώς μπορείς να διατηρήσεις το κόστος σου χαμηλό;

Ο ορός γάλακτος δεν είναι η μόνη επιλογή για πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας — γιατί να μην δοκιμάσεις μερικές από τις εναλλακτικές του ορού γάλακτος;

Εναλλακτικές πρωτεΐνες ορού γάλακτος:

Πρωτεΐνη γάλακτος

Η πρωτεΐνη γάλακτος είναι μια εξαιρετικά υποτιμημένη πρωτεΐνη. Προέρχεται από εξαιρετικά αποβουτυρωμένο γάλα και προσφέρει 23 γραμμάρια ποιοτικής πρωτεΐνης με ελάχιστα λιπαρά (0,4 γρ.) και ζάχαρη (1,3 γρ.). Αυτό την καθιστά μια εξαιρετική επιλογή για τη δίαιτα σου ή απλώς σου αφήνει μερικές επιπλέον θερμίδες για το υπόλοιπο της ημέρας σου.

Ασπράδι αυγού σε σκόνη

Τα αυγά είναι γεμάτα με πρωτεΐνες, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη ότι η πρωτεΐνη από ασπράδι αυγού σε σκόνη είναι μια εξαιρετική επιλογή για όποιον αναζητά μια εναλλακτική λύση ορού γάλακτος. Με 23 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μερίδα, καθώς και μηδέν λιπαρά και μηδέν σάκχαρα, θα επωφεληθείς από την πρωτεΐνη χωρίς τις περιττές θερμίδες.

Είτε θέλεις να φτιάξεις pancakes με αυτό, είτε ομελέτα είτε απλά να το χρησιμοποιήσεις ως ρόφημα μετά την προπόνηση, αυτό είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Vegan Protein Blend

Η φυτική πρωτεΐνη είναι μια από τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις για τον ορό γάλακτος. Και πρόσφατα δημιουργήσαμε το Vegan Protein Blend για να έχουμε βέλτιστη υφή, γεύση και θρεπτικά συστατικά, όλα σε ένα vegan shake.

Το Vegan Protein Blend παρέχει 22 γρ. πρωτεΐνης, μόλις 0,6 γρ. λίπους και 1,1 γρ. ζάχαρης ανά μερίδα. Περιέχει επίσης ένα πλήρες προφίλ αμινοξέων - κάτι που συνήθως είναι δύσκολο να αποκτηθεί από μια σκόνη vegan πρωτεΐνης.

Πρωτεΐνη Σόγιας

Η πρωτεΐνη σόγιας είναι μια άλλη εξαιρετική φυτική εναλλακτική λύση για τον ορό γάλακτος. Έχει τεράστια πρωτεΐνης 27 γρ. ανά μερίδα καθώς και μόλις 0,5 γρ. λιπαρών και 0,2 γρ. ζάχαρης.

Clear Vegan

Αν προτιμάς κάτι πιο ελαφρύ μετά την προπόνηση, η πρωτεΐνη Clear Vegan είναι ο καλύτερος τρόπος. Με 10 γραμμάρια πρωτεΐνης και μόλις 54 θερμίδες ανά μερίδα και πρόσθετες βιταμίνες και ανόργανα άλατα, αυτό είναι ένα εξαιρετικό συμπλήρωμα για όλες τις ανάγκες.

Μεγάλες ποσότητες

Βεβαιώσου ότι εξοικονομείς χρήματα αγοράζοντας μεγάλες ποσότητες. Είτε πρόκειται για μια από τις vegan πρωτεΐνες μας είτε για ορό γάλακτος, σε συμφέρει καλύτερα να αγοράζεις τα 5 κιλά αντί για το 1 κιλό.

Με λίγα λόγια

Η συνεχιζόμενη παγκόσμια πανδημία έχει προκαλέσει σημαντικές αυξήσεις στο κόστος της αλυσίδας εφοδιασμού, επομένως διατηρήσαμε τις τιμές όσο το δυνατόν πιο χαμηλές, αλλά μέρος του αυξανόμενου κόστους προκάλεσε αύξηση στην τιμή ορισμένων από τα προϊόντα μας.

Τα καλά νέα είναι ότι τα προϊόντα μας εξακολουθούν να είναι μεταξύ των πιο ανταγωνιστικών τιμών και ποιότητας που διατίθενται στην αγορά και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε μεγάλες εκπτώσεις τακτικά καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Και όταν αυτό το κόστος μειωθεί, θα ελέγξουμε και θα προσαρμόσουμε τις τιμές μας για να σου προσφέρουμε τις καλύτερες δυνατές προσφορές.

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Monica Green
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Monica Green
myprotein