Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Συμπληρώματα

Myprotein Fermented BCAA – Τι ισχύει

Myprotein Fermented BCAA – Τι ισχύει
Katerina Baka
Writer and expert7 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Katerina Baka

Σε απάντηση των πρόσφατων αποτελεσμάτων

Myprotein Fermented BCAA – Τιισχύει

Στις 30/09/16 Supplementlabtest.com δημοσιοποίησε ισχυρισμούς σχετικά με την ποσότητα αμινοξέων που περιέχεται στα Fermented BCAA, η οποία δηλώθηκε ότι ήταν -45.1%. Τέτοιου είδους ισχυρισμοί σχετικά με την ποιότητα εκλαμβάνονται με ιδιαίτερη σοβαρότητα από την  Myprotein. Για αυτό τον λόγο στείλαμε άμεσα την συγκεκριμένη παρτίδα και το συγκεκριμένο προϊόν στον ανεξάρτητο οργανισμό  ALS Food & Pharmaceuticals, προκειμένου να γίνουν οι σχετικές μετρήσεις.

Οι έλεγχοι που έγιναν μέσω του ανεξάρτητου οργανισμού τρίτου μέρους, ALS Food & Pharmaceuticals, στην συγκεκριμένη παρτίδα και προϊόντα απέδειξαν τα παρακάτω:

 
Αμινοξέα Supplementlabtest.com Αποτελέσματα (ανά 100g) Προσδοκώμενα Αποτελέσματαα με βάση τα αποτελέσματα CoA και την παρουσία γεύσης ανά 25% Αποτελέσματα Τελικού Προϊόντος
Λευκίνη 18.8g 36.8g 35.5g
Iσο-Λευκίνη 12.5g 17.6g 17.4g
Βαλίνη 9.4g 18.6g 18.1g
Συνολική 40.7g 73.0g 71.0g

 

Επιπλέον ,  παρακάτω συμπεριλαμβάνονται τα αποτελέσματα των απομονωμένων πρώτων υλών, όπου επισημαίνεται ότι οι πρώτες ύλες του προϊόντος μας είναι μέσα στο συγκεκριμένο εύρος των προδιαγραφών σε αντίθεση με το Certificate of Analysis (COA) του Supplementlabtest.com

 

Αμινοξέα Specification Target Range – Συγκεκριμένο Εύρος Προδιαγραφών Actual Result – Πραγματικό Αποτελέσμα
Λευκίνη 46-54% 47.2%
Iσο- Λευκίνη 22-27% 23.5%
Βαλίνη 22-27% 25.4%

 

Τα αποτελέσματα του ανεξάρτητου πιστοποιημένου οργανισμού εργαστηριών UKAS μπορούν να βρεθούν εδώ:Test Certificate – Αποτελέσματα Προϊόντος - Product TestTest Certificate – Αποτελέσματα Πρώτων Υλών - Raw Ingredient Test

 

Οπότε φαίνεται ξεκάθαρα και από τις δύο εξωτερικές πηγές εργαστηριακών μετρήσεων, επιβεβαιώνεται το αποτέλεσμα των εσωτερικών μετρήσεων, ότι δηλαδή τα αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν από το Supplementlabtest.com είναι πλήρως αναληθή και παραπλανητικά .

Η Myprotein θα λάβει νομικά μέτρα ενάντια στους συγκεκριμένους αναληθής ισχυρισμούς και προς το παρόν αναμένουμε την δημόσια απολογία και την επίσημη αναθεωρητική δήλωση από το Supplementlabtest.com.

Πώς εγγυόμαστε ότι τα προϊόντα μας έχουν τις υψηλότερες προδιαγραφές ποιότητας;

Οι μέθοδοι ελέγχου της παραγωγής των προϊόντων μας και όλων των ισχυρισμών στις ετικέτες, συμπεριλαμβάνουν πρώτον εξωτερική πιστοποιήση διαπιστεύσεων UKAS ( από τα εργαστήρια ALS) και δεύτερον πιστοποίηση από την αυστηρότερη ανεξάρτητη αρχή Εμπορικών Προτύπων. Οι εσωτερικοί έλεγχοι και τεστ πραγματοποιούνται σε κάθε παρτίδα και κάθε ξεχωριστό αποτέλεσμα πιστοποιείται και γίνεται δεκτό από την επιστημονική μας ομάδα πρωτού κυκλοφορήσει στην αγορά. Όλα αυτά τα τεστ μας διεσφαλίζουν ότι τα αποτελέσματα μας είναι μέσα στα ορισμένα αποδεκτά επίπεδα.

Είμαστε δεσμευμένοι να συνεχίσουμε την παραγωγή προϊόντων στα υψηλότερα αποδεκτά πρότυπα, ενώ παράλληλα βελτιώνουμε την πρόσβαση των πελατών μας στην πληροφόρηση και στην διαφάνεια.

Πώς το Supplementlabtest.com κατάφερε να αποδείξει λάθος αποτελέσματα?

Ακόμη δεν το γνωρίζουμε , παρόλα αυτά επιμένουμε σε δημόσια απάντηση από το Supplementlabtest.com για όλους τους ισχυρισμούς και τις στρεβλωτικές δηλώσεις. Εν αναμονή των συγκεκριμένων απαντήσεων,  οι πελάτες της Myprotein, οι οποίοι διάβασαν τις αναληθής πληροφορίες, μπορούν να συνεχίσουν να απολαμβάνουν και να εμπιστεύονται την υψηλότερη ποιότητα των προϊόντων και της εταιρείας μας.

[ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 11/10/2016] Από το Supplementlabtest.com ήδη έχουν αποδεχθεί δημοσίως το λάθος τους και έχουν απολογηθεί για αυτό, δορθώνοντας τα αποτελέσματα. Η Myprotein ευχαριστεί το Supplementlabtest.com για την επανάληψη του ελέγχου στα Fermented BCAA και την επαλήθευση του γεγόνοτος ότι ο αρχικός έλεγχος ήταν λάθος. Όλες οι λεπτομέρειες για την πραγματική ποιότητα των προϊόντων μας μπορεί να βρεθεί εδώ: www.supplementlabtest.com/tests/fermented-bcaa-powder-myprotein-free-amino-acid-analysis-carbs-and-sugars-supplementlabtestcom

Ανάλυση Αμινοξέων

Γιατί τα αναλυτικά αποτελέσματα μας δείχνουν την περιεκτικότητα σε Αμινοξέα να είναι υψηλότερη από το περιεχόμενο σε πρωτεΐνες;

Διαφορετικές μέθοδοι δοκιμών χρησιμοποιούνται για κάθε θρεπτικό συστατικό. Η ανάλυση αμινοξέων χρησιμοποιεί την Υγρή Χρωματογραφία Υψηλής Απόδοσης (HPLC), η οποία μας επιτρέπει να προσδιορίσουμε και να ποσοτικοποιήσουμε κάθε αμινοξύ. Ωστόσο, η ανάλυση της πρωτεΐνης χρησιμοποιεί τη μέθοδο Kjeldahl, η οποία χρησιμοποιεί έναν υπολογισμό με βάση το συνολικό ποσό του αζώτου πολλαπλασιαζόμενη με τον συντελεστή 6,25 (ο συντελεστής μετατροπής του αζώτου). Παρά το γεγονός ότι η πρωτεΐνη αποτελείται από αλυσίδες αμινοξέων, τα ασύνδετα (ή "ελεύθερα") αμινοξέα δεν ανιχνεύονται ως πρωτεΐνη σε αυτή τη διαδικασία.Παρακάτω είναι ένα παράδειγμα που εξηγεί πώς λειτουργεί η HPLC:

Graph_1a-013701

 

 

Ανάλυση πρωτεΐνης

H πρωτεΐνη αποτελείται από μια αλυσίδα αμινοξέων που συνδέονται μεταξύ τους με πεπτιδικούς δεσμούς. Η ποσότητα της πρωτεΐνης σε ένα δείγμα μπορεί να προσδιορίζεται με τη μέθοδο Kjeldahl, η οποία περιλαμβάνει την ποσοτικοποίηση του παρόντος αζώτου και στη συνέχεια, εφαρμόζοντας ένα συντελεστή μετατροπής (συνήθως 6,25 για τα μη γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως ορίζονται στον κανονισμό της ΕΕ 1169/2011 / ΕΚ). Η παρακάτω εικόνα δείχνει πώς λειτουργεί αυτή η μέθοδος ειδικά για τα αμινοξέα που είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους μέσα σε πρωτεΐνη. Σημειώστε ότι το άζωτο παρέχεται και από τα αμινοξέα και απο τους πεπτιδικούς δεσμούς:

graph_2b-013659

Ανάλυση αμινοξέων BCAAs

Τα αμινοξέα Διακλαδισμένης, όπως τα BCAAs μας, αποτελούνται από ελεύθερα αμινοξέα. Ως άμεσο αποτέλεσμα της έλλειψης δεσμών, λιγότερο άζωτο είναι παρόν και ένα φαινομενικά χαμηλό αποτέλεσμα περιεκτικότητας πρωτεΐνης καταγράφεται. Από τεχνική άποψη, το προϊόν αυτό δεν περιέχει πρωτεΐνη αφού τα αμινοξέα είναι ασύνδετα μεταξύ τους. Αυτός είναι ο λόγος που παρέχουμε μόνο τα συγκεκριμένα επίπεδα αμινοξέων στις διατροφικές πληροφορίες μας. Μπορείτε να δείτε παρακάτω ότι όταν ένα προϊόν περιέχει ελεύθερα αμινοξέα, τα οποία είναι η μόνη πηγή αζώτου, η χρήση αυτής της μεθόδου είναι ακατάλληλη για τον έλεγχο των προϊόντων, όπως των BCAAs.

Τα αποτελέσματά μας περιλαμβάνουν μια σειρά τυποποιημένων test, συμπεριλαμβανομένης της μεθόδου Kjeldahl για την πρωτεΐνη. Ωστόσο, αφού τα ελεύθερα αμινοξέα ΔΕΝ είναι πρωτεΐνη, δεν χρησιμοποιούμε αυτά τα αποτελέσματα σε οποιαδήποτε βιβλιογραφία, επισήμανση ή ο,τιδήποτε αφορά στην εμπορία των υλικών μας. Αυτή η μέθοδος αποτελεί τη βασική αιτία του φαινομένου Protein Spiking η οποία είναι εντελώς παραπλανητική. Ως εκ τούτου, αυτή είναι μια πρακτική που είμαστε σφόδρα αντίθετοι, επιβάλλοντας μια αυστηρή πολιτική στην οποία μόνο οι πρωτεΐνες (συνδεδεμένα αμινοξέα) μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να επικοινωνούν τα επίπεδα της πρωτεΐνης μέσα στα προϊόντα της Myprotein.

graph_3b-013658
Γιατί περιέχονται υδατάνθρακες στα προϊόντα BCAAs μας;

Οι υδατάνθρακες είναι συνήθως παρόντα στην γεύση των προϊόντων μας. Το αποτέλεσμα των υδατανθράκων βασίζεται σε μια μέθοδο που ονομάζεται «διαθέσιμοι υδατάνθρακες», η οποία περιλαμβάνει συνολικά τα σάκχαρα και τα άμυλα που υπάρχουν σε ένα συγκεκριμένο προϊόν. To Test αυτό δεν επιλέγεται συνήθως για τα με βάση τα αμινοξέα, όπως χημική τους σύνθεση μπορεί να παρέμβει στην αναλυτική μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε για τον προσδιορισμό των επιπέδων υδατάνθρακα. Από νομική άποψη, τα συμπληρώματα διατροφής απαιτείται μόνο να αναγράφουν το ποσό των συμπυκνωμένων θρεπτικών συστατικών, πράγμα που σημαίνει ότι οι ετικέτες στα προϊόντα των αμινοξέων μας αναγράφουν μόνο το περιεχόμενο σε αμινοξέα. Ωστόσο, εκτιμούμε τα σχόλιά σας και επί του παρόντος είμαστε στη διαδικασία αναθεώρησης των διαδικασιών των test μας που θα μας δώσει τη δυνατότητα να παρέχουμε μια σαφή και ακριβή εικόνα των υδατανθράκων σε συμπληρώματα διατροφής με γέυσεις.

 

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Στις 30/09/16 Supplementlabtest.com δημοσιοποίησε ισχυρισμούς σχετικά με την ποσότητα αμινοξέων που περιέχεται στα Fermented BCAA, η οποία δηλώθηκε ότι ήταν -45.1%. Τέτοιου είδους ισχυρισμοί σχετικά με την ποιότητα εκλαμβάνονται με ιδιαίτερη σοβαρότητα από την  Myprotein. Για αυτό τον λόγο στείλαμε άμεσα την συγκεκριμένη παρτίδα και το συγκεκριμένο προϊόν στον ανεξάρτητο οργανισμό  ALS Food & Pharmaceuticals, προκειμένου να γίνουν οι σχετικές μετρήσεις.

Katerina Baka
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Katerina Baka
myprotein