Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Συμπληρώματα

Πρωτεΐνη κάνναβης | Οφέλη και χρήση

Πρωτεΐνη κάνναβης | Οφέλη και χρήση
Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness 6 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης

H πρωτεΐνη κάνναβης αποτελεί συχνά αντικείμενο πολλών έντονων συζητήσεων σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά της, η οποία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο απο πού προέρχεται. Ναι, είναι αλήθεια ότι οι σπόροι κάνναβης προέρχονται πράγματι από φυτά μαριχουάνας, αλλά μην ανησυχείτε, δεν περιέχουν τίποτα τοξικό και επικίνδυνο, όπως το THC, το οποίο είναι το κύριο συστατικό της μαριχουάνας που είναι υπεύθυνο για τις συνέπειες της.

Μπορεί να λέμε ότι δεν περιέχει THC, αλλά στην πραγματικότητα, υπάρχουν ίχνη ποσότητας THC, αλλά σίγουρα δεν είναι αρκετά ώστε να έχουν οποιεσδήποτε αλλαγές στο μυαλό ή στο σώμα σας. Με όλο και περισσότερους ανθρώπους που ακολουθούν με αυξανόμενο ρυθμό φυτικές δίαιτες και ψάχνουν για υγιεινές εναλλακτικές λύσεις σε ζωικές πηγές πρωτεϊνών, τα συμπληρώματα πρωτεΐνης κάνναβης είναι σήμερα πιο δημοφιλή από ποτέ. Η κάνναβη είναι ένα θαυμάσιο συστατικό, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συμπλήρωμα ή μπορεί να καταναλωθεί ολόκληρο και να χρησιμοποιηθεί σε ψήσιμο, σε σούπες, ντιπς και πολλά άλλα. Αν ψάχνετε για μερικές φυτικές πρωτεϊνικές εναλλακτικές λύσεις για τα συμπληρώματα πρωτεΐνης whey και καζεΐνης, η πρωτεΐνη κάνναβης μπορεί να είναι ιδανική. Για να σας βοηθήσουμε να μάθετε περισσότερα, εδώ είναι ένας λεπτομερής οδηγός για αυτή την υπέροχη πηγή πρωτεϊνών χωρίς φάρμακα.

Τι είναι η πρωτεΐνη κάνναβης;

Τα φυτά κάνναβης προέρχονται από το είδος «κάνναβης σατίβα», αλλά όπως αναφέρθηκε, είναι αρκετά ασφαλή και δεν περιέχουν τίποτα επικίνδυνο. Τα φυτά κάνναβης καλλιεργούνται για διάφορους λόγους, καθώς η κάνναβη είναι πραγματικά απίστευτα χρήσιμη. Η κάνναβη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και χαρτιού, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή ρούχων, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία βιοαποικοδομήσιμων δοχείων αποθήκευσης και, φυσικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα υγιές συστατικό και συμπλήρωμα υγείας. Η πρωτεΐνη κάνναβης είναι μια εξαιρετικά εκλεπτυσμένη μορφή σπόρων κάνναβης. Αυτό επιτυγχάνεται όταν το έλαιο κάνναβης εξάγεται από κάθε μεμονωμένο σπόρο, αφήνοντας σας με την πρωτεΐνη. Αυτή η διαδικασία αφήνει το σπόρο, ο οποίος είναι γεμάτος με πρωτεΐνες, ο οποίος στη συνέχεια μπορεί να μεταποιηθεί και να μετατραπεί σε σκόνη πρωτεΐνης κάνναβης.

Ποια τα πλεονεκτήματα της πρωτεΐνης κάνναβης;

Είναι μια πλήρης πρωτεΐνη - Ένας βασικός λόγος για τον οποίο η πρωτεΐνη κάνναβης αποδεικνύεται τόσο δημοφιλής είναι επειδή θεωρείται ότι είναι μια πλήρης πρωτεΐνη. Οι σκόνες πρωτεΐνης κάνναβης περιέχουν ένα μοναδικό και ισχυρό συνδυασμό δύο πρωτεϊνών, οι οποίες είναι γνωστές ως λευκωματίνη και εδεστίνη. Αυτές οι πρωτεΐνες περιέχουν μια σειρά από βασικά και μη απαραίτητα αμινοξέα, τα οποία απαιτούνται από το ανθρώπινο σώμα. Τα αμινοξέα δρουν ως πηγές καυσίμου για τον μυ ενώ συμβάλλουν και σε εκατοντάδες άλλες φυσιολογικές διεργασίες και η πρόσληψη αρκετών από αυτά καθημερινά είναι απολύτως απαραίτητη.

Πλουσια σε θρεπτικά συστατικά

H πρωτεΐνη κάνναβης εκτός από μια ολοκληρωμένη πηγή πρωτεΐνης, περιέχει αρκετά υγιεινά συστατικά. Μόνο μερικά από τα θρεπτικά συστατικά που υπάρχουν στην πρωτεΐνη κάνναβης περιλαμβάνουν τα εξής: βιταμίνη Ε, Θειαμίνη, ασβέστιο, σίδηρο, χαλκό, μαγγάνιο, χαλκό, κάλιο, νάτριο και ριβοφλαβίνη. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα βοηθώντας μας να προστατεύσουμε το σώμα μας από ασθένειες και αρρώστιες, βελτιώνοντας την κυκλοφορία, τη μεταβολική λειτουργία, την υγεία των οργάνων και οχι μόνο. Εξαιτίας αυτού, η πρωτεΐνη κάνναβης δεν είναι μόνο ιδανική για την ανάπτυξη και την αποκατάσταση των μυών, αλλά είναι ιδανική για την υγεία και την ευεξία.

Περιέχει λιπαρά επωφελή για την καρδιά

Ενώ το έλαιο κάνναβης εξάγεται από τους σπόρους πριν από την επεξεργασία τους, οι σκόνες πρωτεΐνης κάνναβης εξακολουθούν να περιέχουν αξιοπρεπείς ποσότητες υγιών λιπαρών. Συγκεκριμένα, η πρωτεΐνη κάνναβης είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα ωμέγα-3 και ωμέγα-6. Αυτά τα λιπαρά οξέα βρίσκονται αντίστοιχα σε αναλογία 3:1 στις πρωτεΐνες κάνναβης, καθιστώντας την πρωτεΐνη κάνναβης ιδανική για την καρδιά, τον εγκέφαλο, τον μεταβολισμό και την υγεία σας γενικά.

Φυτική πρωτεΐνη

Είτε αποφεύγετε ζωικές πρωτεΐνες για ηθικούς λόγους, είτε λόγω αλλεργιών, αν ψάχνετε να χτίσετε μυς, θα πρέπει να εξασφαλίσετε ότι λαμβάνετε αρκετές πρωτεΐνες. Εκτός από αυτό, η πρωτεΐνη είναι ζωτικής σημασίας για καθημερινή λειτουργία του σώματος. Η πρωτεΐνη κάνναβης είναι μια τέλεια εναλλακτική λύση στα συμπληρώματα πρωτεΐνης από ζωϊκές πηγές, καθώς είναι φυτική, υποαλλεργική και πλούσια σε αμινοξέα και θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός.

Πώς να την χρησιμοποιώ;

Όπως κάθε άλλο συμπλήρωμα, η πρωτεΐνη κάνναβης σχεδιάζεται μόνο για να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με μια υγιεινή διατροφή και άσκηση. Το πώς θα την χρησιμοποιήσετε θα εξαρτηθεί από τους στόχους σας. Για την ανάπτυξη των μυών και την επιδιόρθωση, καταναλώνετε καθημερινά 1-3 κουταλιές πρωτεΐνης κάνναβης, είτε με γάλα (εάν οι διατροφικές σας συνήθειες επιτρέπουν) είτε με νερό για ταχύτερη απορρόφηση. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε σκόνη πρωτεΐνης κάνναβης για ψήσιμο, ενώ μπορεί να προστεθεί σε χυμούς και σμούθι, και μπορεί ακόμη και να αναμιχθεί σε σούπες ώστε να αυξηθεί η περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και θρεπτικά συστατικά.

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης
Είμαι ο Βασίλης Σκωλίκης, γεννήθηκα στην Αθήνα και λατρεύω το Fitness και τα συμπληρώματα διατροφής. Έχω MSc σε Marketing & Business Analytics από το University of Edinburgh Business School και έχω κάνει την έρευνα μου πάνω στο Μάρκετινγκ τωνΣυμπληρωμάτων Διατροφής με τίτλο “Health Consciousness and Perceived Risk as Moderators of Purchase Intention towards Dietary Supplements”. Δεν είμαι διατροφολόγος άλλα όλα τα άρθρα μου βασίζονται στην επιστημονική έρευνα και όλα έχουν παραπομπές και επιστημονική βιβλιογραφία από έγκυρα Journals. Η φιλοσοφία μου ταιριάζει με τη φράση «Extraordinary claims require extraordinary evidence».
myprotein