Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Συνταγές

Λαζάνια: εύκολη συνταγή με αρκετή πρωτεΐνη

Λαζάνια: εύκολη συνταγή με αρκετή πρωτεΐνη
Myprotein
Writer and expert4 μήνες πριν
Προβολή του προφίλ του Myprotein

Όταν πρόκειται για ζυμαρικά, τα λαζάνια είναι μια κατηγορία από μόνα τους.

Το μόνο μειονέκτημα είναι το πόσος χρόνος χρειάζεται για να φτιαχτεί. Λοιπόν, η επικεφαλής σεφ μας @healthy_floflo έχει μερικά κόλπα στο μανίκι της για να σε βοηθήσει να απλοποιήσεις τα πράγματα χωρίς να κάνεις εκπτώσεις στη γεύση.

Ξέχασε τον κόπο να φτιάξεις τη σάλτσα bechamel από το μηδέν. Αντ' αυτού, η Flo αναμειγνύει τυρί cottage, παρμεζάνα και μερικά καρυκεύματα για μια πολύ πιο γρήγορη εναλλακτική λύση που είναι επίσης μια πραγματική δόση πρωτεΐνης. Διπλά κερδισμένος.

Και όταν θα καταβροχθίζεις αυτές τις πλούσιες, κρεμώδεις στρώσεις από αυτές τις νοστιμιές, θα ξεχάσεις απευθείας τον χρόνο προετοιμασίας ούτως ή άλλως. Αυτό είναι το απόλυτο γεύμα του Σαββατοκύριακου για να το μοιραστείς με την οικογένεια και τους φίλους σου ή να το μεριδοποιήσεις για αριστοκρατικά γεύματα για την εβδομάδα που έρχεται. Καλή όρεξη.

[su_youtube url="https://youtu.be/rpGcDcprPU4"]

Συνταγή για 4 μερίδες

Συστατικά

  • 500 γραμμάρια άπαχου μοσχαρίσιου κιμά (5% λιπαρά)
  • 1 καρότο (σε κύβους)
  • 1 κοτσάνι σέλινο (κομμένο σε κύβους)
  • 1/2 κρεμμύδι (σε κύβους)
  • 1 κονσέρβα σάλτσα τομάτας (passata ή ψιλοκομμένες τομάτες)
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ τομάτας
  • 300 γραμμάρια τυρί cottage
  • 30 γραμμάρια παρμεζάνα (τριμμένη)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ιταλικά βότανα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 6 φύλλα λαζάνια
  • 70 γραμμάρια mozarella (τριμμένη)

Μέθοδος

  1. Προθέρμανε το φούρνο στους 180C.
  2. Μαγείρεψε τον κιμά σε ένα τηγάνι με λίγο σπρέι μαγειρικής χαμηλών θερμίδων μέχρι να ροδίσει εντελώς και να μη μείνουν ροζ σημεία. Στράγγιξε τα περιττά υγρά, αφαίρεσέ τα από το τηγάνι και άφησέ τα στην άκρη.
  3. Εν τω μεταξύ, πρόσθεσε το τυρί cottage, την παρμεζάνα και τη μισή ποσότητα από τα καρυκεύματα (μισό κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη, αλάτι και ιταλικά βότανα και ένα τέταρτο του κουταλιού του γλυκού μαύρο πιπέρι) σε ένα μικρό μπολ ή κανάτα. Χρησιμοποίησε ένα μπλέντερ χειρός για να τα αναμείξεις μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και να ενωθούν όλα τα υλικά, και άφησέ το στην άκρη.
  4. Πρόσθεσε λίγο ακόμα σπρέι χαμηλών θερμίδων στο τηγάνι και πρόσθεσε τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλινο. Μαγείρεψε για 3-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Πρόσθεσε τον μαγειρεμένο μοσχαρίσιο κιμά και τα υπόλοιπα μισά από τα καρυκεύματα και, στη συνέχεια, πρόσθεσε ένα ολόκληρο κουτί σάλτσας τομάτας. Αν χρησιμοποιήσεις ψιλοκομμένες τομάτες, φρόντισε να τις έχεις σπάσει με το πίσω μέρος ενός κουταλιού.
  6. Μαγείρεψε για 5-10 λεπτά μέχρι η σάλτσα να πήξει και τα υλικά να απορροφήσουν όλα τα αρώματα.
  7. Τώρα, άρχισε να φτιάχνεις το δίσκο με τα λαζάνια σου. Μετάφερε το ένα τρίτο του μείγματος κιμά στον πάτο ενός πυρίμαχου σκεύους και στη συνέχεια πρόσθεσε 2 φύλλα λαζάνια από πάνω. Πρόσθεσε άλλη μια στρώση από το μείγμα κρέατος από πάνω, μαζί με τη μισή σάλτσα λευκού τυριού. Τέλος, πρόσθεσε άλλα 2 φύλλα λαζάνια και επανάλαβε την ίδια διαδικασία για άλλη μια φορά για να χρησιμοποιήσεις τον υπόλοιπο κιμά και τη σάλτσα τυριού.
  8. Πασπάλισε με μια στρώση τριμμένη mozarella, κάλυψε με αλουμινόχαρτο και ψήσε για 25-30 λεπτά (αφαίρεσε το αλουμινόχαρτο στα τελευταία 5 λεπτά).
  9. Μόλις μαγειρευτούν, άφησέ τα να κρυώσουν για περίπου 5 λεπτά πριν τα σερβίρεις. Στη συνέχεια, είσαι έτοιμος να πέσεις με τα μούτρα!

Διατροφικές πληροφορίες

Συνολικό λίπος9g
Συνολικοί υδατάνθρακες35g
Πρωτεΐνη55g
Myprotein
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Myprotein
myprotein