Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Συνταγές

Νηστίσιμα γλυκά: Tσιζκεικ φράουλα

Νηστίσιμα γλυκά: Tσιζκεικ φράουλα
Νίκος Παπακώστας
Προσωπικός Γυμναστής - Σύμβουλος Fitness και διατροφής6 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Νίκος Παπακώστας

Είτε ψάχνετε για νηστίσιμα γλυκά είτε για vegan , δείτε σε αυτή την φανταστική συνταγή πώς να δημιουργήσετε ένα νηστίσιμο τσιζκέικ και απολαύστε το αγαπημένο σας γλυκό χωρίς τύψεις. Και αν τις ημέρες της νηστείας ανησυχείτε για την πρόσληψη πρωτεΐνης, είσαστε καλυμμένοι μιας και περιέχει άφθονη από αυτή!

Έχετε έτοιμο ένα απολαυστικό, υγιεινό και νηστίσιμο τσιζκέικ ιδανικό για όταν σας έρθει η όρεξη να φάτε κάτι γλυκό τις ημέρες της νηστείας. Το διαφορετικό σε αυτό το τσιζκέικ είναι ότι η βάση του αποτελείται από ξηρούς καρπούς και αλεύρι αμυγδάλου. Η μία δόση θα βγάλει 8 κομμάτια, διπλασιάστε εάν θέλετε περισσότερα κομμάτια.

Δείτε εδώ τα διατροφικά στοιχεία

Υλικά για ένα cheese cake (8 κομμάτια):

Για την βάση:

  • 100γ καρύδι (η καρύδι pecan)
  • 100γ αλεύρι αμυγδάλου
  • 50γ χουρμάδες
  • 20γ λάδι καρύδας
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • Λίγο αλάτι

Για το cheese cake:

  • 200γ κάσιους
  • 60γ Vegan Blend
  • 150γ γάλα καρύδας
  • 2κ.σ. χυμός λεμόνι
  • 50γ λιωμένο λάδι καρύδας
  • 1κ.γ. απόσταγμα βανίλιας
  • 100γ φράουλες κατεψυγμένες
  • 4κ.γ. γλυκαντικό στέβια
  • Προαιρετικά 7-10 σταγόνες flavdrops Maple

 

Οδηγίες:

Από το προηγούμενο βράδυ τοποθετείτε τα Κάσιους σε ένα μπολ και τα σκεπάζετε με κρύο νερό και αφήστε τα να μουλιάσουν

Για την βάση:

  1. Σε ένα blender, τοποθετείτε τα καρύδια, το αλεύρι αμυγδάλου, το λάδι καρύδας, τους χουρμάδες, την κανέλα και το αλάτι και ανακατέψετε.
  2. Απλώστε μια αντικολλητική κόλλα σε ένα μικρό στρόγγυλο  ταψί και  απλώστε την ζύμη πατώντας την καλά

Για την πρώτη στρώση κρέμας:

  1. Στραγγίζετε τα κάσιους και τα βάζετε στο blender. Προσθέτετε το λάδι καρύδας, Τον χυμό λεμόνι, το γάλα καρύδας, το απόσταγμα βανίλιας και τα flavdrops
  2. Ανακατεύετε καλά για 3-4 λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο
  3. Αδειάζετε περίπου τα ⅔ του μείγματος στο ταψί και κρατάτε το υπόλοιπο στο blender.
  4. Με μια σπάτουλα απλώνετε το μείγμα να καλύψει ομοιόμορφα την κορυφή και ύστερα χτυπάτε ελαφρά το ταψί στον πάγκο ώστε να κάτσει καλά η κρέμα.
  5. Τοποθετείτε το ταψί στην κατάψυξη για 10 λεπτά όσο ετοιμάζετε την 2η στρώση.

 

Για την δεύτερη στρώση κρέμας:

  1. Για την δεύτερη στρώση, προσθέτετε τις φράουλες στο blender μαζί με το μείγμα που σας έχει μ και κρατάτε 2-3 φράουλες στην άκρη
  2. Ανακατεύετε καλά για 3-4 λεπτά
  3. Βγάζετε το ταψί από την κατάψυξη και ακολουθώντας ακριβώς τα ίδια βήματα, απλώνετε το μείγμα ομοιόμορφα από πάνω με μία σπάτουλα και το χτυπάτε ελαφρά στον πάγκο ώστε να κάτσει η κρέμα
  4. Ψιλοκόψτε τις υπόλοιπες φράουλες τοποθετήστε τες πάνω στο γλυκό για γαρνίρισμα.
  5. Τοποθετήστε το ταψί στην κατάψυξη για 45 με 60 λεπτά

Διατροφικά στοιχεία ανά κομμάτι:

Ποσότητες
Θερμίδες 440
Λιπαρά 38γ
Υδατάνθρακες 16γ
Πρωτεΐνη 15γ

Μόλις το γλυκό Είναι έτοιμο, το αφαιρείται από την κατάψυξη και το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για 10 λεπτά. Τέλος κόβετε σε 8 κομμάτια και σερβίρετε.

 

Βρείτε εδώ κάποια από τα απαραίτητα υλικά:

Νίκος Παπακώστας
Προσωπικός Γυμναστής - Σύμβουλος Fitness και διατροφής
Προβολή του προφίλ του Νίκος Παπακώστας
Ο Νίκος Παπακώστας είναι αρθρογράφος της σελίδας μας και πιστοποιημένος Personal trainer EQF lvl. 4 EHFA/EREPS. Ο Νίκος διαθέτει πάνω από 10 χρόνια εμπειρία στον χώρο του fitness σε ερασιτεχνικό και επαγγελματικό επίπεδο. H αγάπη του για το fitness τον οδήγησε να ασχοληθεί επαγγελματικά με το αντικείμενο. Τα τελευταία 4 χρόνια διαγωνίζεται στην κατηγορία Men's Physique και Classic Bodybuilding, από όπου έχει λάβει μεγάλη εμπειρία πάνω σε προπόνηση και διατροφή. Για να διευρύνει ακόμα περισσότερο τις γνώσεις του, ακολούθησε τα εκπαιδευτικά προγράμματα της GRAFTS Hellas, από όπου και έλαβε το πιστοποιητικό Personal trainer EQF lvl. 4 EHFA/EREPS. Εξακολουθεί να παρακολουθεί νέες ειδικότητες της GRAFTS, σεμινάρια, καθώς και μαθήματα μέσω διαδικτυακής εκπαίδευσης για να εξειδικευτεί ακόμα περισσότερο πάνω στο αντικείμενό του. Ο Νίκος είναι δημιουργός της NP Fitness, μιας σελίδας που περιλαμβάνει χρήσιμα άρθρα για το fitness, την διατροφή, την άσκηση καθώς και υγιεινές συνταγές. Μπορείτε να δείτε τα άρθρα του στην σελίδα της NP Fitness στο παρακάτω Link: http://npfitness.gr/el/articlesgr/ Επίσης μπορείτε να δείτε το προφίλ του Νίκου στο LinkedIn στο παρακάτω link: https://www.linkedin.com/in/nikos‐papakostas‐49b3a5119/ Έχει λάβει την διάκριση Πρωταθλητή Ελλάδας στην κατηγορία Classic Bodybuilding 27/06/18, Πρωταθλητή στην κατηγορία Men's Physique 13/05/16, 05/06/18, είναι σύμβουλος Fitness & Διατροφής, έχει λάβει Υποτροφία στη ειδικότητα Personal Training GRAFTS Athens 2016 και ασχολείται με την αρθρογραφία σε θέματα fitness, προπόνησης και διατροφής. Ο Νίκος έχει βάλει στόχο να βοηθήσει όσο περισσότερους ανθρώπους μπορεί να υιοθετήσουν έναν υγιή τρόπο ζωής μέσω της άσκησης και της διατροφής, να αποκτήσουν το σώμα που τους αξίζει και να βελτιώσουν την υγεία, την αυτοπεποίθηση και την διάθεσή τους.
myprotein