Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Συνταγές

Παγωτό Cottage με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη

Παγωτό Cottage με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη
Myprotein
Writer and expert6 μήνες πριν
Προβολή του προφίλ του Myprotein

Μια κουταλιά από αυτό το παγωτό τυρί cottage και θα ξέρεις ακριβώς γιατί αυτή η συνταγή έγινε viral. Πραγματικά μιλάει από μόνο του.

Είναι φτιαγμένο με συστατικά χαμηλών θερμίδων και υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες και αποτελεί ένα απόλυτο θαύμα και για τους καθημερινούς σου στόχους διατροφής και macros. Ειλικρινά, ποιος θα πίστευε ότι μια τέτοια απολαυστική, κρεμώδης απόλαυση θα μπορούσε να προσφέρει 29 γρ. πρωτεΐνη με μόνο 225 θερμίδες ανά μερίδα. Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, αλλά υποσχόμαστε ότι δεν είναι.

Ο δημιουργός αυτής της νόστιμης συνταγής,@raziyyz, έχει επίσης μερικές χρήσιμες συμβουλές να μοιραστεί. Πρώτον, όσο υψηλότερη είναι η περιεκτικότητα σε λιπαρά του τυριού cottage, τόσο λιγότερο στερεό θα γίνει το μείγμα παγωτού μετά την κατάψυξη για περισσότερες από 3 ώρες - έτσι διατηρεί αυτά τα εξαιρετικά κρεμώδη αποτελέσματα για περισσότερο. Αν όμως χρησιμοποιείς μια επιλογή με χαμηλά λιπαρά, μην ανησυχείς, ίσως χρειαστεί να το αφήσεις να ξεπαγώσει για λίγο πριν το σερβίρεις.

Θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις ελληνικό γιαούρτι αντί για τυρί cottage για αυτή τη συνταγή, αλλά στη συνέχεια θα θυσιάσεις λίγη από αυτή τη σωστή γεύση cheesecake (καθώς και την περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη). Και τέλος, μη διστάσεις να γίνεις δημιουργικός με τα διαφορετικά κατεψυγμένα φρούτα που θα χρησιμοποιήσεις. Τα σμέουρα είναι μια σταθερή επιλογή.

 Για 3 μερίδες θα χρειαστείς:

Συστατικά

  • 450 κ.γ τυρί cottage (ο Raz χρησιμοποιεί 2-4% λιπαρά)
  • 3 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα ελαφρύ
  • 1/4 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου χαμηλών θερμίδων ή οποιοδήποτε γλυκαντικό
  • 1 scoop Vanilla Impact Whey Protein πρωτεΐνη
  • προαιρετικά 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για το μείγμα βατόμουρου:
  • 180 γρ. κατεψυγμένα βατόμουρα
  • 1 κ.γ μέλι (ή οποιοδήποτε γλυκαντικό)
Οδηγίες
  1. Αρχικά, πρόσθεσε όλα τα υλικά του μείγματος κρέμας σε ένα μπλέντερ και ανακάτεψέ τα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Στη συνέχεια, πρόσθεσε τα κατεψυγμένα βατόμουρα και το μέλι σε ένα τηγάνι και ζέστανέ τα να ψηθούν σε μαρμελάδα.
  3. Πρόσθεσε το μισό μείγμα κρέμας σε ένα δοχείο, ακολουθούμενο από το μισό από το μείγμα μύρτιλων. Επανάλαβε έτσι ώστε να έχεις δύο στρώσεις και στη συνέχεια στην επάνω στρώση χρησιμοποίησε ένα πιρούνι για να στροβιλίσεις το μείγμα μύρτιλου.
  4. Πάγωσε το για 3 ώρες και μετά σέρβιρε. Ο Raz συνιστά να προσθέσεις μερικές επιπλέον επικαλύψεις όπως ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς για να είναι λίγο τραγανό.

Γιατί το cottage είναι τέλεια επιλογή για μια σωστή διατροφή;

Το τυρί cottage, ένα ευέλικτο και γεμάτο θρεπτικά συστατικά γαλακτοκομικό προϊόν, αποτελεί βασικό στοιχείο σε πολλές δίαιτες εδώ και αιώνες. Ο μοναδικός συνδυασμός απαραίτητων θρεπτικών συστατικών, χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες και υψηλών επιπέδων πρωτεΐνης το καθιστά εξαιρετική προσθήκη σε μια υγιεινή διατροφή, βασικό συστατικό της ρουτίνας γυμναστικής και βασικό παράγοντα για τη διασφάλιση της σωστής διατροφής. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους το τυρί cottage είναι σημαντικό για έναν υγιεινό τρόπο ζωής και τη βέλτιστη διατροφή. Πάμε να τους δούμε:

Αποτελεί πλούσια πηγή πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας

Η πρωτεΐνη αναφέρεται συχνά ως το δομικό στοιχείο του σώματος και το τυρί cottage είναι μια από τις καλύτερες πηγές πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας. Είναι πλούσιο σε καζεΐνη, μια βραδέως αφομοιώσιμη πρωτεΐνη, η οποία βοηθά στη διατήρηση της μυϊκής μάζας, ενισχύει το μεταβολισμό και σου προσφέρει το αίσθημα κορεσμού. Για τους λάτρεις της φυσικής κατάστασης, τους αθλητές και όσους θέλουν να χτίσουν άπαχο μυ, το τυρί cottage είναι μια εξαιρετική διατροφική επιλογή.

Συμβάλλει στη μυϊκή αποκατάσταση και ανάπτυξη

Η διατροφή μετά την άσκηση είναι ζωτικής σημασίας για την αποκατάσταση και την ανάπτυξη των μυών, και το τυρί cottage παίζει ζωτικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία. Η πρωτεΐνη στο τυρί cottage παρέχει απαραίτητα αμινοξέα απαραίτητα για την επισκευή και την οικοδόμηση του μυϊκού ιστού, βοηθώντας στην ταχύτερη ανάρρωση μετά από μια προπόνηση.

Είναι χαμηλό σε θερμίδες, υψηλό σε θρεπτικά συστατικά

Το τυρί cottage είναι σχετικά χαμηλό σε θερμίδες σε σύγκριση με την περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνες, καθιστώντας το ιδανική τροφή για όσους θέλουν να διαχειριστούν το βάρος τους, ενώ παράλληλα λαμβάνουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και καλά λιπαρά όπως τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία υποστηρίζουν τη συνολική υγεία και ευεξία.

Ενισχύει το μεταβολισμό

Οι τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες, όπως το τυρί cottage, αυξάνουν τη θερμική επίδραση των τροφίμων (TEF), που είναι η ενεργειακή δαπάνη που απαιτείται για την πέψη και τον μεταβολισμό των τροφίμων. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση του μεταβολισμού σου, βοηθώντας στη διαχείριση βάρους και στους γενικούς στόχους φυσικής κατάστασης.

Περιέχει ασβέστιο για την υγεία των οστών

Το τυρί cottage είναι μια εξαιρετική πηγή ασβεστίου, το οποίο είναι απαραίτητο για γερά οστά και δόντια. Παίζει επίσης ρόλο στη λειτουργία των μυών, στην πήξη του αίματος και στη μετάδοση των νεύρων. Η επαρκής πρόσληψη ασβεστίου είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική υγεία και τη φυσική κατάσταση, ιδιαίτερα για την πρόληψη της οστεοπόρωσης και άλλων προβλημάτων που σχετίζονται με τα οστά.

Παρέχει βιταμίνες και μέταλλα

Εκτός από το ασβέστιο, το τυρί cottage είναι μια πλούσια πηγή βιταμινών και μετάλλων, όπως βιταμίνη Β12, ριβοφλαβίνη, φώσφορο και σελήνιο. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι ζωτικής σημασίας για διάφορες σωματικές λειτουργίες, όπως η παραγωγή ενέργειας, η αντιοξειδωτική άμυνα και η διατήρηση υγιούς δέρματος και μαλλιών.

Είναι ευέλικτο στις συνταγές

Το τυρί cottage είναι πολύ ευπροσάρμοστο και μπορεί να ενσωματωθεί σε μεγάλη γκάμα πιάτων. Από το πρωινό μέχρι το δείπνο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε γλυκές όσο και σε αλμυρές συνταγές, όπως smoothies, σαλάτες και ζυμαρικά. Αυτή η ευελιξία καθιστά εύκολη την ενσωμάτωση στο καθημερινό σου πρόγραμμα γευμάτων και τη διατήρηση μιας ισορροπημένης διατροφής.

Υποστηρίζει την υγεία του πεπτικού συστήματος

Το τυρί cottage περιέχει προβιοτικά, τα οποία είναι ευεργετικά βακτήρια που προάγουν ένα υγιές έντερο. Ένα καλά ισορροπημένο μικροβίωμα του εντέρου είναι απαραίτητο για τη σωστή πέψη, την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών και τη συνολική ευεξία.

Με λίγα λόγια

Το τυρί cottage είναι μια διατροφική δύναμη, που προσφέρει πολλά οφέλη για μια υγιεινή διατροφή, φυσική κατάσταση και σωστή διατροφή. Η υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη, η χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και η ευέλικτη φύση του το καθιστούν εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να χτίσουν και να διατηρήσουν μυς, να διαχειριστούν το βάρος τους και να παραμείνουν σε καλό δρόμο με τους διατροφικούς τους στόχους.

Η ενσωμάτωση του τυριού cottage στη διατροφή σου μπορεί να είναι ένας νόστιμος και θρεπτικός τρόπος για να υποστηρίξεις έναν υγιεινό και δραστήριο τρόπο ζωής. Έτσι, είτε είσαι αθλητής είτε απλά θέλεις να βελτιώσεις τη γενική σου υγεία, δοκίμασε να προσθέσεις τυρί cottage στο καθημερινό σου μενού για την απόλυτη ώθηση στο ταξίδι σου προς έναν πιο υγιή εαυτό σου.

Διατροφικές πληροφορίες

Θερμίδες225
Συνολικό λίπος4g
Συνολικοί υδατάνθρακες16g
Πρωτεΐνη29g
Myprotein
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Myprotein
myprotein