Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Συνταγές

Συνταγή με ελληνικό γιαούρτι: Πρωτεϊνικά Clusters με βατόμουρο

Συνταγή με ελληνικό γιαούρτι: Πρωτεϊνικά Clusters με βατόμουρο
Myprotein
Writer and expert6 μήνες πριν
Προβολή του προφίλ του Myprotein

Αυτά τα Clusters υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες είναι επικαλυμμένα με σοκολάτα και γεμισμένα με ένα υπέροχα κρεμώδες κέντρο γιαουρτιού, αποτελώντας μια τέλεια παγωμένη απόλαυση για κάθε ώρα της ημέρας.

Έχεις όρεξη για ένα γλυκό σνακ που θα σου ικανοποιεί τις μεσημεριανές σου λιγούρες αλλά θα σε κρατάει σε ισορροπία με το διατροφικό σου πρόγραμμά; Η @healthy_floflo σας έχει άλλη μια απίστευτα απλή ιδέα για υγιεινή απόλαυση.

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι η αγαπημένη σου γεύση Impact Whey Protein, ελληνικό γιαούρτι, βατόμουρα και λίγη μαύρη σοκολάτα. Φυσικά, αν έχεις εμμονή με το φυστικοβούτυρο όπως εγώ, τότε δεν θα θέλεις να παραλείψεις να προσθέσεις μια γενναιόδωρη κουταλιά από αυτό στο κέντρο. Το αποτέλεσμα είναι μοναδικό!

Θα θέλεις να έχεις μια παρτίδα από αυτά στην κατάψυξή σου ανά πάσα στιγμή, πίστεψέ με σε αυτό.

[su_youtube url="https://youtu.be/WmGr0JOo80s"]

Συνταγή για 6 μερίδες

Συστατικά

  • 200 γραμμάρια ελληνικό γιαούρτι 0% λιπαρά
  • 1 δόση Impact Whey Protein (Βανίλια)
  • 120 γραμμάρια βατόμουρα
  • 3 κουταλάκια του γλυκού φυσικό φυστικοβούτυρο - απαλό
  • 100 γρ. μαύρη σοκολάτα 70%
  • Αποξηραμένη καρύδα για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Μέθοδος
  1. Σε ένα μπολ, ανακάτεψε το γιαούρτι και τη σκόνη πρωτεΐνης βανίλιας μέχρι να έχεις ένα λείο μείγμα.
  2. Πρόσθεσε τα βατόμουρα και ανακάτεψέ τα απαλά.
  3. Ετοίμασε ένα ταψί με ένα φύλλο χαρτί ψησίματος. Άδειασε με ένα κουτάλι «ομάδες» από το μείγμα γιαουρτιού και βατόμουρων στο χαρτί ψησίματος.
  4. Κατάψυξε για 2-3 ώρες ή μέχρι να στερεοποιηθούν.
  5. Μόλις σταθεροποιηθούν, βγάλε τα από την κατάψυξη και πρόσθεσε απαλά ένα κουταλάκι του γλυκού φυστικοβούτυρο στην κορυφή από κάθε μπάλα γιαουρτιού. Τοποθέτησε το φυστικοβούτυρο στην κατάψυξη για 5-10 λεπτά ώστε να σκληρύνει και να γίνει ένας δίσκος.
  6. Εν τω μεταξύ, λιώσε τη μαύρη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων. Ζέσταινε σε διαστήματα των 30 δευτερολέπτων, ανακατεύοντας ενδιάμεσα, μέχρι να λιώσει πλήρως (αυτό θα πάρει περίπου 2 λεπτά).
  7. Βούτηξε τα παγωμένα κομμάτια στα λιωμένα σοκολατάκια - γρήγορα, για να μην λιώσουν. Χρησιμοποίησε ένα πιρούνι για να τα αναποδογυρίσεις και να τα βγάλεις εύκολα από τη σοκολάτα.
  8. Τοποθέτησε κάθε επικαλυμμένο μίγμα πίσω στο στρωμένο δίσκο και πρόσθεσε μερικές επιπλέον γαρνιτούρες. Η Flo χρησιμοποίησε αποξηραμένη καρύδα για επιπλέον τραγανότητα και γεύση.
  9. Αφού προσθέσεις τις γαρνιτούρες, βάλε τα μίγματα στην κατάψυξη για λίγα λεπτά για να σκληρύνει η σοκολάτα.
  10. Απόλαυσέ το αμέσως ή κράτησέ το στην κατάψυξη για όταν χρειάζεσαι μια δροσερή και κρεμώδη γεύση.

Γιατί το ελληνικό γιαούρτι είναι σημαντικό για μια καλή διατροφή; 

Τα τελευταία χρόνια, ο κλάδος της υγείας και της φυσικής κατάστασης έχει δει μια έκρηξη στη δημοτικότητα του ελληνικού γιαουρτιού. Αυτό το κρεμώδες και πικάντικο γαλακτοκομικό προϊόν έχει γίνει βασικό στοιχείο στη δίαιτα των ατόμων που έχουν προσέχουν τη διατροφή τους. Η άνοδός της στη φήμη δεν είναι αβάσιμη. Το ελληνικό γιαούρτι είναι γεμάτο με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και οφέλη που το καθιστούν ζωτικό συστατικό της φυσικής κατάστασης, της υγιεινής διατροφής και της δίαιτας. Πάμε να δούμε τους λόγους για τους οποίους το ελληνικό γιαούρτι είναι σημαντικό για την επίτευξη και τη διατήρηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Έχει αρκετή πρωτεΐνη

Ένα από τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του ελληνικού γιαουρτιού είναι η υψηλή περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνες. Το ελληνικό γιαούρτι παρασκευάζεται στραγγίζοντας το κανονικό γιαούρτι για να αφαιρεθεί ο ορός γάλακτος, με αποτέλεσμα ένα πιο παχύρρευστο, πιο συμπυκνωμένο γιαούρτι. Αυτή η διαδικασία αυξάνει επίσης την περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, καθιστώντας την εξαιρετική πηγή αυτού του βασικού μακροθρεπτικού συστατικού. Ένα μόνο φλιτζάνι ελληνικό γιαούρτι μπορεί να περιέχει έως και 20 γραμμάρια πρωτεΐνης, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να χτίσουν ή να διατηρήσουν μυϊκό ιστό.

Η πρωτεΐνη είναι ζωτικής σημασίας για τους λάτρεις της φυσικής κατάστασης, επειδή βοηθά στην αποκατάσταση, την ανάπτυξη και την αποκατάσταση των μυών μετά από έντονες προπονήσεις. Παρέχει επίσης ένα αίσθημα κορεσμού, μειώνοντας τον πειρασμό για υπερκατανάλωση φαγητού ή για ανθυγιεινά σνακ. Η ενσωμάτωση του ελληνικού γιαουρτιού στη διατροφή σου μπορεί να σε βοηθήσει να καλύψεις τις καθημερινές σου ανάγκες σε πρωτεΐνη, καθιστώντας το βασικό συστατικό για την υποστήριξη των στόχων σου για τη φυσική κατάσταση.

Υγεία των οστών και ασβέστιο

Το ασβέστιο είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση γερών και υγιών οστών. Το ελληνικό γιαούρτι είναι μια εξαιρετική πηγή ασβεστίου, με μία μόνο μερίδα να παρέχει περίπου το 18% της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης. Για όσους ανησυχούν για την οστεοπόρωση ή τη διατήρηση της οστικής πυκνότητας, η τακτική κατανάλωση ελληνικού γιαουρτιού μπορεί να είναι ένας ισχυρός σύμμαχος.

Ο συνδυασμός ασβεστίου, βιταμίνης D (συχνά προστίθεται στο γιαούρτι) και πρωτεΐνης στο ελληνικό γιαούρτι το καθιστά ιδανική επιλογή για την προαγωγή της υγείας των οστών. Εκτός από την υποστήριξη των προσπαθειών φυσικής κατάστασης, τα γερά οστά είναι απαραίτητα για τη συνολική ευεξία και κινητικότητα.

Υγεία του εντέρου και προβιοτικά

Το ελληνικό γιαούρτι δεν είναι μόνο πηγή μακροθρεπτικών συστατικών όπως πρωτεΐνη και ασβέστιο, αλλά και ένα κέντρο ευεργετικών βακτηρίων γνωστών ως προβιοτικά. Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που συμβάλλουν σε ένα υγιές μικροβίωμα του εντέρου. Ένα ισορροπημένο μικροβίωμα του εντέρου συνδέεται με βελτιωμένη πέψη, ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα και ακόμη και ψυχική ευεξία.

Τα προβιοτικά στο ελληνικό γιαούρτι μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση μιας αρμονικής ισορροπίας των βακτηρίων του εντέρου. Όταν το πεπτικό σου σύστημα λειτουργεί βέλτιστα, είσαι καλύτερα εξοπλισμένος/η για να απορροφάς θρεπτικά συστατικά από την τροφή σου, κάτι που είναι ζωτικής σημασίας για τη φυσική κατάσταση και τη γενική υγεία. Ένα υγιές έντερο μπορεί επίσης να μειώσει το φούσκωμα και την ενόχληση, καθιστώντας ευκολότερο να παραμείνεις συνεπής με το πρόγραμμα φυσικής σου κατάστασης.

Διαχείριση βάρους

Η διαχείριση βάρους είναι μια κοινή ανησυχία για όσους βρίσκονται σε ένα ταξίδι fitness. Το ελληνικό γιαούρτι μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο βοηθώντας τα άτομα να επιτύχουν και να διατηρήσουν ένα υγιές βάρος. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες στο ελληνικό γιαούρτι προάγει τα αισθήματα πληρότητας, αποτρέποντας την υπερκατανάλωση τροφής και το snacking με ανθυγιεινές τροφές.

Επιπλέον, ο συνδυασμός πρωτεΐνης, προβιοτικών και ασβεστίου στο ελληνικό γιαούρτι μπορεί να ενισχύσει τον μεταβολικό ρυθμό του σώματός σου. Αυτό σημαίνει ότι θα καις περισσότερες θερμίδες σε κατάσταση ηρεμίας, διευκολύνοντας τη διαχείριση του βάρους. Η συμπερίληψη του ελληνικού γιαουρτιού στην καθημερινή σου διατροφή μπορεί να είναι μια αποτελεσματική στρατηγική για την επίτευξη και τη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους.

Ελεγχόμενο σάκχαρο αίματος

Για άτομα που αντιμετωπίζουν διαβήτη ή για όσους στοχεύουν στη διατήρηση σταθερών επιπέδων σακχάρου στο αίμα, το ελληνικό γιαούρτι μπορεί να είναι μια πολύτιμη προσθήκη στη διατροφή τους. Οι πρωτεΐνες και τα υγιή λίπη στο ελληνικό γιαούρτι βοηθούν στην επιβράδυνση της απορρόφησης των υδατανθράκων, αποτρέποντας την απότομη αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Αυτή η σταθερότερη αύξηση του σακχάρου στο αίμα μπορεί να είναι ευεργετική για τη γενική υγεία, μειώνοντας τον κίνδυνο διαβήτη και παρέχοντας σταθερή ενέργεια για προπονήσεις.

Ο ρόλος του ελληνικού γιαουρτιού στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα δεν είναι σημαντικός μόνο για όσους πάσχουν από διαβήτη αλλά και για όποιον επιδιώκει να διατηρήσει σταθερά επίπεδα ενέργειας και να αποφύγει τις απότομες αυξομειώσεις σακχάρου, οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν και την απόδοση.

Μείωση της Φλεγμονής

Η φλεγμονή είναι μια κοινή ανησυχία μεταξύ των ατόμων που κάνουν fitness και συχνά σχετίζεται με μυϊκό πόνο και τραυματισμό. Τα προβιοτικά στο ελληνικό γιαούρτι έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην άμβλυνση των επιπτώσεων της φλεγμονής. Με την τακτική κατανάλωση ελληνικού γιαουρτιού, τα άτομα μπορούν ενδεχομένως να βιώσουν ταχύτερους χρόνους αποκατάστασης μετά από έντονες προπονήσεις και να μειώσουν τον κίνδυνο χρόνιων καταστάσεων που σχετίζονται με φλεγμονή.

Επιπλέον, η υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες στο ελληνικό γιαούρτι μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση των μυών, κάτι που είναι ένας άλλος τρόπος με τον οποίο συμβάλλει στη μείωση της φλεγμονής που προκαλείται από την άσκηση. Αυτό το καθιστά εξαιρετική επιλογή για αθλητές και λάτρεις της φυσικής κατάστασης που θέλουν να διατηρήσουν κορυφαία απόδοση.

Ευελιξία στην κουζίνα

Η ευελιξία του ελληνικού γιαουρτιού στην κουζίνα είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο έχει γίνει το αγαπημένο των ατόμων που προσέχουν την υγεία τους. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μεγάλη γκάμα πιάτων, από smoothies και παρφέ μέχρι dressings και ντιπ για σαλάτες. Η κρεμώδης υφή και η πικάντικη γεύση του το καθιστούν κατάλληλο υποκατάστατο για συστατικά όπως κρέμα γάλακτος, μαγιονέζα και παχύρρευστη κρέμα σε συνταγές, μειώνοντας τη συνολική περιεκτικότητα σε θερμίδες και λιπαρά των πιάτων.

Επιπλέον, το ελληνικό γιαούρτι μπορεί να συνδυαστεί τόσο σε γλυκές όσο και σε αλμυρές παρασκευές, επιτρέποντας στα άτομα να διατηρήσουν μια ισορροπημένη διατροφή, ενώ παράλληλα επιδίδονται σε ικανοποιητικά γεύματα.

Με λίγα λόγια 

Στην επιδίωξη της φυσικής κατάστασης, της υγιεινής διατροφής και της συνολικής ευεξίας, το ελληνικό γιαούρτι αναδεικνύεται σε διατροφική δύναμη. Η πλούσια περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνες υποστηρίζει την ανάπτυξη και την αποκατάσταση των μυών, ενώ το ασβέστιο προάγει τα γερά οστά. Τα προβιοτικά στο ελληνικό γιαούρτι βοηθούν στην πέψη και τη λειτουργία του ανοσοποιητικού, συμβάλλοντας σε ένα ισορροπημένο μικροβίωμα του εντέρου. Επιπλέον, το ελληνικό γιαούρτι μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση του βάρους, στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα και στη μείωση της φλεγμονής, τα οποία είναι κρίσιμοι παράγοντες σε ένα επιτυχημένο ταξίδι fitness.

Η ευελιξία του ελληνικού γιαουρτιού στην κουζίνα το καθιστά μια πρακτική και νόστιμη προσθήκη σε μια μεγάλη γκάμα γευμάτων. Η ενσωμάτωση του ελληνικού γιαουρτιού στη διατροφή σου είναι μια απλή αλλά αποτελεσματική στρατηγική για τη διατήρηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Είτε είσαι έμπειρος αθλητής είτε απλά κάποιος που θέλει να βελτιώσει τη συνολική του ευεξία, το ελληνικό γιαούρτι μπορεί να αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο του πλάνου φυσικής κατάστασης και διατροφής σου, βοηθώντας σε να επιτύχεις και να διατηρήσεις τους στόχους σου για μια πιο υγιεινή, πιο ευτυχισμένη ζωή.

Διατροφικές πληροφορίες

Θερμίδες130
Συνολικό λίπος7g
Συνολικοί υδατάνθρακες10g
Πρωτεΐνη9g
Myprotein
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Myprotein
myprotein