Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Συνταγές

5 Μοναδικές Γλυκές Συνταγές Με Πρωτεΐνη

5 Μοναδικές Γλυκές Συνταγές Με Πρωτεΐνη
Myprotein
Writer and expert8 μήνες πριν
Προβολή του προφίλ του Myprotein

Σου αρέσουν τα γλυκά αλλά δεν θες να χαλάσεις τη διατροφή σου; Μαζέψαμε για σένα 5 γλυκές συνταγές με αρκετή πρωτεΐνη.

1) Ρολά κανέλας σε στυλ Γαλλικού τοστ στον φούρνο

Αγαπάμε την @fitwaffle για τις εξαιρετικά απλές, απίστευτα νόστιμες ιδέες της για ψήσιμο. Και, φίλε μου, τα καταφέρνει περίφημα με αυτό.

Αν είσαι λάτρης του γλυκού ρολού κανέλας, αυτή η συνταγή, εμπνευσμένη από το γαλλικό τοστ, και φιλική προς τα μακροθρεπτικά σου στοιχεία, θα σε κάνει σίγουρα να ζαλιστείς. Προετοιμάζεται κυριολεκτικά σε λίγα λεπτά και είναι κάτι που αρέσει σε όλους. Τέλος, θα σου προσφέρει 37 γραμμάρια πρωτεΐνης.

Είναι νόστιμο και κατάλληλο για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, αν και σου συνιστούμε να ξεκινάς τη μέρα σου με αυτό το εντυπωσιακό πρωινό ή να το καταναλώνεις μετά από μια ιδιαίτερα σκληρή μέρα εκγύμνασης ποδιών, για λίγη σεροτονίνη.

Συμβουλή: αυτή η συνταγή μπορεί να γίνει vegan, αντικαθιστώντας τη σκόνη πρωτεΐνης με το αγαπημένο σου Vegan Blend και χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε γάλα χωρίς γαλακτοκομικά.

Συνταγή για 1 μερίδα

Συστατικά

  • 2 φέτες χοντρό ψωμί
  • 15 γραμμάρια Impact Whey Protein (Cinnamon Danish)
  • 100 ml γάλα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 10 γραμμάρια Impact Whey Protein (Cinnamon Danish) για την επικάλυψη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γάλα για την επικάλυψη
  • Γλάσο από ζάχαρη για το πασπάλισμα

Μέθοδος

  1. Κόψε το ψωμί σου σε κύβους και τοποθέτησέ τους σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
  2. Πρόσθεσε 100 ml οποιουδήποτε γάλακτος, πρωτεΐνη με άρωμα κανέλας και κανέλα σε ένα σέικερ. Ανακίνησε καλά μέχρι να γίνει εντελώς λείο.
  3. Ρίξε το ρόφημα πρωτεΐνης ορού γάλακτος Cinnamon Impact πάνω από τους κύβους ψωμιού.
  4. Μαγείρεψε σε φριτέζα αέρος στους 200°C για 6-7 λεπτά ή ψήσε στο φούρνο στους 220°C για 9-10 λεπτά.
  5. Όσο περιμένεις να ψηθεί, φτιάξε την επικάλυψή σου αναμειγνύοντας 10 γραμμάρια πρωτεΐνης ορού γάλακτος Impact σε σκόνη με γεύση κανέλας και ένα κουταλάκι του γλυκού γάλα, ώστε να δημιουργηθεί μια ρευστή πάστα.
  6. Μόλις μαγειρευτεί ή ψηθεί, περίχυσε την επικάλυψη πάνω από το ρολό κανέλας. Πασπάλισε με γλάσο από ζάχαρη αν θέλεις και σέρβιρέ τα ζεστά! Απλά νόστιμο.
Διατροφικά στοιχεία

Θερμίδες 350

Συνολικά λιπαρά 7 γραμμάρια

Συνολικοί υδατάνθρακες 37 γραμμάρια

Πρωτεΐνη 37 γραμμάρια

2) Μπάρες speculoos χωρίς ψήσιμο στο φούρνο

Με απολαυστική γεύση και χωρίς καθόλου κόπο, αυτές οι μπάρες είναι η τέλεια vegan λιχουδιά.

Δεν χρειάζεται να έχεις πολύ χρόνο ή συστατικά για να τελειοποιήσεις αυτές τις νόστιμες μπάρες χωρίς ψήσιμο. Με μερικά απλά βήματα θα μπορείς να απολαύσεις ένα γλυκό φυτικό σνακ που είναι ιδανικό για να σου δώσει ενέργεια μετά το γυμναστήριο ή απλά ως βραδινό επιδόρπιο.

Φτιαγμένο με το νόστιμο Vegan μείγμα πρωτεϊνών, το οποίο συνδυάζει ένα φοβερό μείγμα πρωτεΐνης προερχόμενο από καρπούς από μπιζέλια και κουκιά, και μια «γεμάτη» κουταλιά στιγμιαίας βρώμης, αυτές οι μπάρες είναι ιδανικό εφόδιο για το πρόγραμμα γυμναστικής σου. Είμαστε πάντα μεγάλοι υποστηρικτές για την επίτευξη του στόχου των καθημερινών μακροθρεπτικών στοιχείων σου, ενώ σε ικανοποιούμε παράλληλα ως «γλυκατζή»-και επίσης είναι ένα μπόνους το ότι τυχαίνει να είναι και φυτικής προέλευσης.

Το καλύτερο σε όλο αυτό είναι ότι αυτή η συνταγή είναι αρκετή για 12 ομοιόμορφα κομμένες μπάρες, ώστε να μπορείς να κρατήσεις κάποια που τυχόν θα εναπομείνει για εύκολο σνακ που θα το «αρπάξεις» και θα φύγεις– αυτό προϋποθέτει βέβαια ότι είσαι σε θέση να αντισταθείς στο να τα τελειώσεις όλα με τη μία, κάτι που είναι σίγουρα πιο εύκολο στα λόγια παρά στην πράξη.

Δοκίμασε τα και είμαστε σίγουροι ότι θα γίνουν γρήγορα μία τακτική συνταγή στην κουζίνα σου.

Συνταγή για 12 μπάρες

Συστατικά

  • 210 γραμμάρια Biscoff Spread
  • 80 ml σιρόπι σφενδάμου
  • 30 γραμμάρια Vegan Protein Blend (χωρίς γεύση)
  • 40 γραμμάρια στιγμιαίας βρώμης
  • 115 γραμμάρια άλειμμα Biscoff (για επικάλυψη)

Μέθοδος

  1. Αρχικά, φτιάξε τη βάση σου βάζοντας το άλειμμα Biscoff και το σιρόπι σφενδάμου σε ένα μεγάλο μπολ για ανάμειξη. Χρησιμοποίησε ένα κουτάλι για να ανακατέψεις τα δύο συστατικά μαζί και να γίνουν ένα παχύ, κολλώδες μείγμα που μοιάζει με ζύμη.
  2. Στη συνέχεια, πρόσθεσε το μείγμα πρωτεΐνης Vegan και τη στιγμιαία βρώμη. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσεις τα χέρια σου για να ανακατέψεις αυτά τα στέρεα συστατικά με το μείγμα Biscoff, ώστε να μπορείς να δημιουργήσεις μια εύθρυπτη ζύμη.
  3. Μόλις είσαι σίγουρος ότι έχεις συνδυάσει ομοιόμορφα τα πάντα, μετάφερε το μείγμα σε ένα ταψί με επένδυση και χρησιμοποίησε το πίσω μέρος ενός κουταλιού για να φτιάξεις ένα λείο, επίπεδο στρώμα.
  4. Τώρα, θέρμανε ελαφρώς το υπόλοιπο άλειμμα Biscoff, ώστε να μπορείς εύκολα να το ρίξεις πάνω από το στρώμα στο ταψί σου. Ίσιωσε τις άκρες με ένα κουτάλι και στη συνέχεια ψύξε για τουλάχιστον 1 ώρα.
  5. Μόλις είναι έτοιμο, αφαίρεσέ το από το ταψί και χρησιμοποίησε ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψεις σε 12 μπάρες ομοιόμορφου μεγέθους.
  6. Μπορείς να απολαύσεις αμέσως ή να τις βάλεις στο ψυγείο για κάθε φορά που σε πιάνουν οι υπογλυκαιμίες σου.
Διατροφικά Στοιχεία

Θερμίδες 203

Συνολικό λίπος 11 γραμμάρια

Συνολικοί υδατάνθρακες 24 γραμμάρια

Πρωτεΐνη 3 γραμμάρια

3) Γαλλικό τοστ με υψηλή πρωτεΐνη

Εκεί που πίστευες ότι το γαλλικό τοστ δεν θα μπορούσε να γίνει καλύτερο..

Όταν πρόκειται για πρωινό, το γαλλικό τοστ πρέπει να είναι κορυφαία επιλογή. Απόλαυσέ το λοιπόν καλύτερα το πρωί ενός Σαββατοκύριακου και με μια μεγάλη κούπα καφέ, είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να συνδυάσεις το πρωινό σου.

Και σαν να μην ήταν ήδη αρκετά καλό, η Holly Brooks (@hollyb_fitness) το έκανε επίσης φιλικό προς τα μακροθρεπτικά στοιχεία σου.

Αυτές οι μπουκιές πρωτεϊνούχου γαλλικού τοστ, περιέχουν 39 γραμμάρια πρωτεΐνης ενώ έχουν και όλη τη γεύση του κλασσικού γαλλικού τοστ. Και είναι ακόμη πιο χαριτωμένες επειδή είναι φτιαγμένες σε μέγεθος μπουκιάς. Ας μαγειρέψουμε.

Συστατικά

  • 2 ασπράδια αυγών
  • 100 ml ημιαποβουτυρωμένο γάλα
  • 30 γραμμάρια πρωτεΐνης ορού γάλακτος-Σοκολάτα
  • 2 φέτες μαλακό λευκό ψωμί του τοστ
  • 2 φράουλες
  • 50 γραμμάρια σμέουρων
  • 10 γραμμάρια σιρόπι καραμέλα

Μέθοδος

  1. Σε ένα μπολ, χτύπησε μαζί τα ασπράδια αυγών, το γάλα και τη σκόνη πρωτεΐνης.
  2. Ψέκασε ένα τηγάνι με μαγειρικό λάδι και ενώ ζεσταίνεται, κόψε το ψωμί σε μικρά κομμάτια και βύθισέ τα στο μείγμα του γαλλικού τοστ.
  3. Όταν το τηγάνι είναι ζεστό, πρόσθεσε σε αυτό, τα βουτηγμένα στο μείγμα κομμάτια ψωμιού.
  4. Τηγάνισε μέχρι να ροδίσουν στη μία πλευρά, στη συνέχεια αναποδογύρισε και μαγείρεψε και στην άλλη πλευρά.
  5. Βάλε τα σε ένα πιάτο και πρόσθεσε από πάνω μούρα και σιρόπι καραμέλας, πριν ξεκινήσεις να τρως.
Διατροφικά Στοιχεία

Θερμίδες 375

Συνολικό λίπος 5 γραμμάρια

Συνολικοί υδατάνθρακες 42 γραμμάρια

Πρωτεΐνη 39 γραμμάρια

4) Κρύες φέτες γιαουρτιού με πρωτεΐνη

Μια γλυκιά και υψηλής πρωτεΐνης συνταγή για να την έχεις διαθέσιμη και να σε «καλύψει» μετά το γυμναστήριο.

Μήπως λαχταράς ένα τραγανό σνακ αλλά προσπαθείς να μειώσεις τα πατατάκια και τα μπισκότα; Βρήκαμε αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι με αυτή τη γλυκιά και απλή συνταγή φέτας από γιαούρτι. Περιέχει μόλις 80 θερμίδες ανά φέτα, είναι μια φιλική επιλογή για τα μακροθρεπτικά σου στοιχεία και θα σε βοηθήσει επίσης να συμπληρώσεις την πρόσληψη πρωτεΐνης.

Το μυστικό της συνταγής για το τέλεια εύγευστο σνακ είναι να προσθέσεις μια γενναιόδωρη κουταλιά φυστικοβούτυρο στο μείγμα γιαουρτιού. Και μπορείς να δόσεις τη δική σου πινελιά αλλάζοντας την αγαπημένη σου γεύση πρωτεΐνης ή να πειραματιστείς με τις γαρνιτούρες που θες να προσθέσεις. Ο απίθανος συνδυασμός της μαύρης σοκολάτας, των ψιλοκομμένων αμυγδάλων και των γλυκών βατόμουρων είναι κάτι που σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσεις.

Είναι μία ιδανική και υγιεινή συνταγή που μπορείς να προετοιμάσεις το απόγευμα της Κυριακής και να την διατηρήσεις στο ψυγείο σου για την εβδομάδα που θα ακολουθήσει. Μας αρέσει να έχουμε κάτι τόσο γευστικό και υψηλό σε πρωτεΐνη για μετά το γυμναστήριο, που να μπορεί να σε καλύψει στη στιγμή χωρίς να χρειάζεται να σπαταλήσεις χρόνο σε προετοιμασία.

Συνταγή για 10 φέτες

Συστατικά

  • 450 γραμμάρια γιαούρτι με 0% λιπαρά
  • 1 scoop Impact Whey Protein (λευκή σοκολάτα)
  • 1 κουταλιά της σούπας φυσικό φυστικοβούτυρο
  • 20 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας (ψιλοκομμένα)
  • 1 χούφτα βατόμουρα

Μέθοδος

  1. Πρόσθεσε το γιαούρτι, την πρωτεΐνη ορού γάλακτος και το φυστικοβούτυρο σε ένα μπολ και ανακάτεψε καλά μέχρι να μαλακώσει και να γίνει μία μάζα.
  2. Μόλις γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, άπλωσε σε ένα ταψί σε μια ομοιόμορφη στρώση (η Floτο ισιώνει χρησιμοποιώνταςχαρτί ψησίματος για να είναι εύκολη μετά η αφαίρεση του μείγματος).
  3. Πρόσθεσε όλες τις αγαπημένες σου γαρνιτούρες — η Flo χρησιμοποιεί βατόμουρα με ψιλοκομμένα αμύγδαλα και κομμάτια μαύρης σοκολάτας.
  4. Μόλις είσαι έτοιμος, τοποθέτησε το ταψί προσεκτικά στην κατάψυξη για μερικές ώρες μέχρι να πάρει φόρμα και να γίνει συμπαγές.
  5. Βγάλε το από την κατάψυξη και κόψε σε κομμάτια (ή απλά σπάσε με τα χέρια σου) και παθιάσου ελεύθερα! Κράτησε κάνα κομμάτι, αν τυχόν περισσέψει, σε ένα δοχείο στον καταψύκτη σου για να έχεις και να απολαύσεις και κάποια άλλη στιγμή που χρειάζεσαι ένα γλυκό και απλό σνακ.
Διατροφικά Στοιχεία

Θερμίδες 80

Συνολικό λίπος 3,4 γραμμάρια

Συνολικοί υδατάνθρακες 4,5 γραμμάρια

Πρωτεΐνη 8,3 γραμμάρια

5) Μπισκότα με φυστικοβούτυρο  και υψηλή πρωτεΐνη

Γλυκάκι μαλακού μπισκότου και με 21 γραμμάρια πρωτεΐνης

Αυτή η συνταγή από τον @counting_zacros συνδυάζει τρεις από τις καλύτερες δημιουργίες του κόσμου — φυστικοβούτυρο, marshmallows και σοκολάτα — σε ένα μαλακό μπισκότο/σάντουιτς.

Περιέχοντας 21 γραμμάρια πρωτεΐνης και μόλις 215 θερμίδες, είναι μια εξαιρετική επιλογή για επιδόρπιο, για όταν λαχταράς κάτι γλυκό αλλά θέλεις επίσης να ενισχύσεις την πρόσληψη πρωτεΐνης σου.

Ο Ζακ λέει ότι αυτό το μπισκότο σάντουιτς είναι "stupidly moist" και χρειάζεται λιγότερο από πέντε λεπτά στο φούρνο. Ιδανικό. Οπότε, όπως λέει και ο Zac, ας "του δώσουμε να καταλάβει ".

Συστατικά

  • 25 γραμμάρια αλεύρι βρώμης (αναμεμιγμένη βρώμη)
  • 12 γραμμάρια πρωτεΐνης καζεΐνης αργής απορρόφησης - βανίλια
  • 12 γραμμάρια φυστικοβούτυρο σε σκόνη
  • 2 γραμμάρια baking powder
  • 30 γραμμάρια ελληνικού γιαουρτιού χωρίς λιπαρά
  • 30 ml γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
  • 3 γραμμάρια σιρόπι σφενδάμου χωρίς ζάχαρη
  • Μερικές σταγόνες Flavdrops
  • 5 γραμμάρια μίνι σκούρα κομματάκια σοκολάτας
  • 5 γραμμάρια marshmallows χωρίς ζάχαρη

Μέθοδος

  1. Προθέρμανε το φούρνο στους 180C.
  2. Πρόσθεσε το αλεύρι, τη πρωτεΐνη, το φυστικοβούτυρο και το baking powder σε ένα μπολ ανάμειξης και χτύπησέ τα για να γίνουν μία μάζα.
  3. Στη συνέχεια, πρόσθεσε το ελληνικό γιαούρτι, το γάλα αμυγδάλου, το σιρόπι σφενδάμου και τα FlavDrops στο ίδιο μπολ και ανακάτεψε μέχρι να γίνουν μία ζύμη για μπισκότα. Στη συνέχεια, πρόσθεσε τα marshmallows.
  4. Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο να «δουλευθεί» με το χέρι, σχημάτισε τη ζύμη σε σχήμα μπισκότου είτε σε ένα ταψί είτε σε μια κατσαρόλα 5" και πρόσθεσε τα κομματάκια σοκολάτας.
  5. Τοποθέτησε το ταψί στο φούρνο για 4 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα στους 180C. Μόλις τελειώσει το ψήσιμο, αφήσέ το να κρυώσει πριν ξεκινήσεις να το τρως. Το παγωτό είναι προαιρετικό.
Διατροφικά Στοιχεία

Θερμίδες 251

Συνολικό λίπος 6 γραμμάρια

Συνολικοί υδατάνθρακες 26 γραμμάρια

Πρωτεΐνη 21 γραμμάρια

Με λίγα λόγια 

Δεν χρειάζεται να στερείσαι τις γλυκές γεύσεις όταν ακολουθείς μια "σωστή" διατροφή. Με φαντασία, οργάνωση και σωστή καταμέτρηση των θερμίδων, μπορείς να απολαμβάνεις τα πάντα!

Myprotein
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Myprotein
myprotein