Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Συνταγές

Απλές και νόστιμες τορτίγιες με φιλέτο κοτόπουλο

Απλές και νόστιμες τορτίγιες με φιλέτο κοτόπουλο
Emily Wilcock
Writer and expert6 μήνες πριν
Προβολή του προφίλ του Emily Wilcock
Το γρήγορο φαγητό δεν συγκρίνεται με αυτό.

Το κοτόπουλο είναι μια από τις πιο αξιόπιστες πηγές πρωτεΐνης για την οικοδόμηση μυών και τη φροντίδα των macros σου, αλλά το απλά τηγανισμένο κοτόπουλο και το ρύζι μπορεί να γίνει λίγο βαρετό μετά από λίγο. Συνδύασε λοιπόν τη προετοιμασία του φαγητού της εβδομάδας σου με αυτές τις τορτίγιες με κοτόπουλο από τη @emmafituk_. Τηγανητό κοτόπουλο με τριμμένη βρώμη σε τορτίγια με γλυκιά σάλτσα τσίλι και γέμιση της επιλογής σου. Εγώ προτιμώ το τραγανό μαρούλι, τα ντοματίνια και λιωμένο τυρί. Νόστιμο.

Με μόλις 19 γραμμάρια πρωτεΐνης , 27 γραμμάρια υδατανθράκων ανά τορτίγια και 10/10 στη γεύση, είναι ότι πρέπει για ένα μεσημεριανό γεύμα από το σπίτι ή ένα εύκολο βραδινό γεύμα. Και είναι κάτι που πραγματικά αρέσει σε όλους — σερβίρονται με λίγες τηγανητές πατάτες αν έχεις και κάποιον παρέα για δείπνο.

[instagram url="https://www.instagram.com/reel/CgzWKQ5DAx2/"]

Μερίδες

2 τεμάχια με τορτίγια

Συστατικά

  • 2 μίνι τορτίγιες
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 120 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου
  • 15 γραμμάρια βρώμης
  • 20 γρ. τριμμένη φρυγανιά
  • 15 γραμμάρια μαγιονέζα light
  • 15 γραμμάρια Myprotein σάλτσα χωρίς ζάχαρη (γλυκό τσίλι)

Μέθοδος

  1. Ανακάτεψε τη τριμμένη φρυγανιά, το καρύκευμα κοτόπουλου και τη βρώμη μαζί σε ένα μπολ.
  2. Κόψε το κοτόπουλο σε φέτες, βύθισέ τες στο ασπράδι των αυγών και μετά στο μείγμα βρώμης και φρυγανιάς.
  3. Τηγάνισε τις φέτες κοτόπουλου σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο μαγειρέματος χωρίς θερμίδες.
  4. Εν τω μεταξύ, ζέστανε τις τορτίγιες στο φούρνο μικροκυμάτων και στη συνέχεια πρόσθεσε μαγιονέζα, γλυκιά σάλτσα τσίλι και άλλες γαρνιτούρες.
  5. Μόλις ψηθεί το κοτόπουλο και ροδίσει, πρόσθεσε το στις τορτίγιες και από επάνω πρόσθεσε περισσότερη γλυκιά σάλτσα τσίλι.

Γιατί αυτό το γεύμα είναι μια τέλεια λύση για σωστή διατροφή; 

Στην επιδίωξη ενός υγιεινού και ευαισθητοποιημένου τρόπου ζωής, η σημασία μιας καλά ισορροπημένης διατροφής δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί. Για όσους λαχταρούν ένα νόστιμο αλλά θρεπτικό γεύμα που ευθυγραμμίζεται με τους στόχους της φυσικής τους κατάστασης, η συνταγή Chicken Wrap που παρουσιάσαμε αλλάζει το παιχνίδι. Γεμάτη με πρωτεΐνες, απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και μια έκρηξη γεύσεων, αυτή η συνταγή δεν είναι μόνο μια απόλαυση για τους γευστικούς σου κάλυκες αλλά και ένα όφελος για το ταξίδι σου στο fitness.

Η δύναμη της πρωτεΐνης

Η πρωτεΐνη είναι ο ακρογωνιαίος λίθος οποιασδήποτε δίαιτας προσανατολισμένης στη φυσική κατάσταση, διαδραματίζοντας ζωτικό ρόλο στην αποκατάσταση και ανάπτυξη των μυών. Η συμπερίληψη 120 γραμμαρίων άπαχου στήθους κοτόπουλου σε αυτή τη συνταγή εξασφαλίζει μια σημαντική ενίσχυση πρωτεΐνης. Το στήθος κοτόπουλου δεν είναι μόνο μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας, αλλά είναι επίσης χαμηλό σε λιπαρά, καθιστώντας το ιδανική επιλογή για όσους στοχεύουν να χτίσουν άπαχη μυϊκή μάζα και να υποστηρίξουν τις προσπάθειές τους για μια fit φόρμα.

Ασπράδια αυγών για πρόσθετη πρωτεΐνη

Η ενσωμάτωση δύο ασπράδιων αυγών ενισχύει την περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη αυτού του wrap κοτόπουλου. Τα ασπράδια των αυγών είναι πλούσια σε απαραίτητα αμινοξέα, τα οποία είναι τα δομικά στοιχεία της πρωτεΐνης. Συμβάλλουν στην ανάπτυξη των μυών, βοηθούν στη διαχείριση του βάρους και προάγουν το αίσθημα πληρότητας, καθιστώντας τα μια πολύτιμη προσθήκη σε οποιοδήποτε γεύμα προσανατολισμένο στη φυσική κατάσταση.

Ισορροπημένοι υδατάνθρακες για βιώσιμη ενέργεια

Οι υδατάνθρακες είναι η κύρια πηγή ενέργειας του σώματος, καθιστώντας τους ένα κρίσιμο συστατικό ενός ολοκληρωμένου διατροφικού προγράμματος. Τα wraps σε αυτή τη συνταγή παρέχουν μια ισορροπία σύνθετων και απλών υδατανθράκων. Η συμπερίληψη της βρώμης όχι μόνο ενισχύει την περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, αλλά παρέχει επίσης μια πηγή ενέργειας βραδείας απελευθέρωσης, διατηρώντας σε με ενέργεια σε όλη τη ρουτίνα της φυσικής σου κατάστασης.

Βρώμη και τριμμένη φρυγανιά για φυτικές ίνες και υφή

Η προσθήκη 15 γραμμαρίων βρώμης και 20 γραμμαρίων τριμμένης φρυγανιάς όχι μόνο συμβάλλει στην απολαυστική υφή της επικάλυψης κοτόπουλου αλλά ενισχύει και την περιεκτικότητα του γεύματος σε ίνες. Οι φυτικές ίνες παίζουν καθοριστικό ρόλο στην πέψη, βοηθούν στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους και συμβάλλουν στη συνολική υγεία του εντέρου. Αυτή η συνταγή διασφαλίζει ότι όχι μόνο απολαμβάνεις ένα χορταστικό γεύμα αλλά και υποστηρίζει την πεπτική σου ευεξία.

Υγιή λιπαρά από ελαφριά μαγιονέζα

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, τα λίπη είναι απαραίτητο συστατικό μιας ισορροπημένης διατροφής, ειδικά όταν προέρχονται από υγιεινές πηγές. Τα 15 γραμμάρια ελαφριάς μαγιονέζας σε αυτή τη συνταγή προσθέτουν μια κρεμώδη υφή ενώ παρέχουν μια μέτρια ποσότητα υγιεινών λιπαρών. Αυτά τα λίπη είναι ζωτικής σημασίας για την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών, την παραγωγή ορμονών και τη διατήρηση της βέλτιστης εγκεφαλικής λειτουργίας.

Έκρηξη γεύσης με σάλτσα χωρίς ζάχαρη Myprotein

Ένα γευστικό γεύμα είναι το κλειδί για τη διατήρηση μιας θρεπτικής δίαιτας και τα 15 γραμμάρια σάλτσας Myprotein χωρίς ζάχαρη, με γεύση Sweet Chilli, προσφέρουν ακριβώς αυτό. Όχι μόνο προσθέτει μια γεύση στη γεύση, αλλά αυτή η σάλτσα χωρίς ζάχαρη διασφαλίζει ότι το γεύμα σας παραμένει χαμηλό σε πρόσθετα σάκχαρα, συμβάλλοντας στην καλύτερη γενική υγεία. Η απουσία περίσσειας σακχάρων είναι ιδιαίτερα ευεργετική για όσους στοχεύουν να διαχειριστούν το βάρος τους και να προωθήσουν σταθερά επίπεδα ενέργειας.

Προσαρμόσιμο και βολικό

Ένα από τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά αυτής της συνταγής με περιτύλιγμα κοτόπουλου είναι η προσαρμοστικότητά του. Είτε είσαι λάτρης της φυσικής κατάστασης με συγκεκριμένες διατροφικές προτιμήσεις είτε κάποιος που θέλει να πειραματιστεί με γεύσεις, αυτή η συνταγή χρησιμεύει ως ένας εξαιρετικός καμβάς. Μη διστάσεις να προσθέσεις μια ποικιλία από πολύχρωμα λαχανικά, όπως σπανάκι, ντομάτες ή πιπεριές, για να ενισχύσεις το θρεπτικό προφίλ και να προσθέσεις μια έκρηξη φρεσκάδας.

Συμπέρασμα

Συμπερασματικά, η συνταγή Chicken Wrap που περιγράφεται παραπάνω αποτελεί απόδειξη του γεγονότος ότι τα θρεπτικά γεύματα μπορούν να είναι και νόστιμα. Αυτή η συνταγή είναι γεμάτη με άπαχη πρωτεΐνη, ισορροπημένους υδατάνθρακες, υγιή λίπη και μια έκρηξη γεύσεων, όντας ιδανική για άτομα που είναι αφοσιωμένα στο ταξίδι υγείας και φυσικής κατάστασης. Ενσωματώνοντας αυτό το υπέροχο wrap κοτόπουλου στο ρεπερτόριο των γευμάτων σου, όχι μόνο τροφοδοτείς το σώμα σου αλλά ξεκινάς και μια γαστρονομική περιπέτεια που υποστηρίζει τη συνολική σου ευεξία.

Διατροφικές πληροφορίες

Θερμίδες210
Συνολικό λίπος3g
Συνολικοί υδατάνθρακες27g
Πρωτεΐνη19g
Emily Wilcock
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Emily Wilcock
After completing an internship with Myprotein, Emily returned to university to finish her Bachelor of Science degree in Business Management and Marketing. With experience in lifestyle writing, Emily aims to entertain and educate through her work. Her focuses include recipes, real and inspiring stories, and working with writers to help provide easy-to-digest evidence-based research. Her work on recipes has been previously featured in The Supplement magazine, with a particular focus on high-protein, nutritious meals, plus advice on how to properly fuel your body. Outside of work, Emily’s top priority is food. She’s a self-professed star baker and a connoisseur of all things baked. In her spare time, she’s either cooking up a storm, our looking out for the opportunity to try out Manchester’s newest restaurants. But as a huge fan of carbs, if it’s not pasta or pasta-adjacent, she’s not interested. If she’s not in the kitchen, she’s tucked up with a book for an early night, or you’ll find her in the gym working up a sweat. Afterall, all those carbs require quite the appetite.
myprotein