Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Διατροφή

6 Υγιεινά & Γευστικά Διατροφικά Σνακ

6 Υγιεινά & Γευστικά Διατροφικά Σνακ
Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness 3 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης

Ετοιμάσαμε για εσένα 6 ιδέες για νόστιμα και υγιεινά σνακ τα οποία θα σε βοηθήσουν να δώσεις γεύση στη διατροφή σου, χωρίς ενοχές!

Banana split

Απλά κόψε την μπανάνα εγκάρσια και γέμισέ την με στραγγιστό γιαούρτι, φρέσκα φρούτα και ξηρούς καρπούς!

Mini ploughman’s board

Ένα τέλειο σνακ για να αυξήσεις την πρωτεϊνική σου πρόσληψη. Το ζαμπόν και το τυρί είναι δύο βασικά συστατικά που έχουν όλα τα 9 απαραίτητα αμινοξέα για αύξηση και αποκατάσταση της μυϊκής σου μάζας. Μπορείς να επιλέξεις και γαλοπούλα τύπου φουαντρέ για περισσότερη πρωτεΐνη και λιγότερα λιπαρά! Δοκίμασε να σερβίρεις με ψωμί, αγγούρι, τομάτες, βραστά αυγά, σταφύλια, τουρσί κρεμμύδια ή λίγο σέλινο!

Φράουλες βουτηγμένες σε σοκολάτα

Πρόκειται για ένα αισθητικά όμορφο και ζωντανό σνακ! Οι φράουλες είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών, βιταμίνης C και μαγγανίου! Βούτηξε τις φράουλες σε μαύρη σοκολάτα και θα νιώσεις την απόλυτη απόλαυση. Η σοκολάτα με υψηλό ποσοστό κακάου είναι γεμάτη με σίδηρο που είναι απαραίτητο συστατικό του αίματός μας για την αντιμετώπιση της κόπωσης!

Popcorn

Το Popcorn σχετίζεται γενικά με τον κινηματογράφο, ο οποίος είναι ιδανικός για όταν θέλεις να χουζουρέψεις! Φτιάξε Popcorn στο σπίτι και συνδύασε με λίγο αλάτι ή μερικά μπαχαρικά. Αυτοί οι σπόροι μπορεί να είναι μικρού μεγέθους, αλλά είναι ένας σταθμός παραγωγής ενέργειας για τις πολυφαινόλες, ένα αντιοξειδωτικό που συμβάλλει στην προστασία μας από επιβλαβείς ασθένειες. Μπορείς να τα συνδυάσεις με μαύρη σοκολάτα ή αποξηραμένα φρούτα με ξηρούς καρπούς!

Ενεργειακές μπάλες με φυστικοβούτυρο

Το να φτιάξεις τις δικές σου ενεργειακές μπάλες είναι μια ευχάριστη δραστηριότητα και αν έχεις δημιουργικότητα ή φαντασία μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα! Υπάρχουν πολλές συνταγές που μπορείς να βρεις αλλά σου προτείνω μια συνταγή με φυστικοβούτυρο! Δύο κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο μπορούν να προσφέρουν 8g πρωτεΐνης, καθώς και μια καλή μερίδα υγιεινών λιπαρών για την ενίσχυση της υγείας της καρδιάς σου. Για επιπλέον όφελος, προσπάθησε να αγοράσεις φυσικό φυστικοβούτυρο που παρασκευάζεται καθαρά με φιστίκια και μια πρέζα αλάτι

Παγωμένο γιαούρτι

Το φυσικό γιαούρτι είναι μοναδική διατροφική επιλογή. Αυτό το γαλακτοκομικό προϊόν παρέχει βιταμίνη Β12 για την υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος και απόδοση ενέργειας, βιταμίνη Β2 για να βοηθήσει το νευρικό μας σύστημα και ασβέστιο για τη διατήρηση ισχυρών οστών και δοντιών. Και φυσικά μην ξεχνάς ότι έχει αρκετή πρωτεΐνη και προβιοτικά!

Δες τις απολαυστικές συνταγές εδώ!

Με λίγα λόγια

Σου δώσαμε κάποια παραδείγματα σνακ που θα σε κρατήσουν ώστε να μην πεινάς, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας! Μην ξεχνάς να υπολογίζεις τις θερμίδες σου και να προσπαθήσεις να αναπτύξεις μια φιλική σχέση με το φαγητό γνωρίζοντας τι πρέπει να φας και πότε!

Δες εδώ:

Ευέλικτη Δίαιτα (IIFYM) | Κάντο σωστά

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης
Είμαι ο Βασίλης Σκωλίκης, γεννήθηκα στην Αθήνα και λατρεύω το Fitness και τα συμπληρώματα διατροφής. Έχω MSc σε Marketing & Business Analytics από το University of Edinburgh Business School και έχω κάνει την έρευνα μου πάνω στο Μάρκετινγκ τωνΣυμπληρωμάτων Διατροφής με τίτλο “Health Consciousness and Perceived Risk as Moderators of Purchase Intention towards Dietary Supplements”. Δεν είμαι διατροφολόγος άλλα όλα τα άρθρα μου βασίζονται στην επιστημονική έρευνα και όλα έχουν παραπομπές και επιστημονική βιβλιογραφία από έγκυρα Journals. Η φιλοσοφία μου ταιριάζει με τη φράση «Extraordinary claims require extraordinary evidence».
myprotein