Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Συνταγές

Σοκολατένιες Μπαλίτσες Πρωτεΐνης με Φυστικοβούτυρο

Σοκολατένιες Μπαλίτσες Πρωτεΐνης με Φυστικοβούτυρο
Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness 6 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης

Οι Σοκολατένιες Μπαλίτσες Πρωτεΐνης με Φυστικοβούτυρο θα γίνουν η αγαπημένη σου συνταγή.

Ψάχνετε για μια νέα συνταγή που να συνδυάζει και σοκολάτα και πρωτεΐνη και φυστικοβούτυρο; Τότε αυτή η συνταγή με 9γρ πρωτεΐνης ανά τεμάχιο , θα σας ενθουσιάσει. Δείτε για αρχή τα θρεπτικά συστατικά:

Μακροθρεπτικά συστατικά / ανά τεμάχιο :Θερμίδες: 119 , εκ των οποίων 63 από λιπαράΥδατάνθρακες: 6gΠρωτεΐνη: 9gΛιπαρά: 7g

Μερίδες: 12-14

Υλικά

Για τη γέμιση

  • 120 γρ. φυστικοβούτυρο
  • 2-3 κουταλιές σκόνη πρωτεΐνης της επιλογής σας (δοκιμάσαμε αλατισμένη καραμέλα)

Για την επικάλυψη

Εκτέλεση

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 ° C ή στους 170 ° C για ψήσιμο στον αέρα

2. Προσθέστε στο μείγμα brownie  το λιωμένο λάδι καρύδας, το γιαούρτι, το αυγό και το γάλα.

3. Ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.

4. Αλείψτε ένα ταψί ή ένα αλουμινένιο σκεύος μεσαίου βάθους με λίγο λάδι και λίγο λάδι καρύδας και τοποθετήστε το μείγμα με το brownie.

5. Βάλτε το ταψί στο φούρνο, στην μεσαία σχάρα για 16-18 λεπτά, βγάλτε το και αφήστε το να κρυώσει για λίγα λεπτά, στη συνέχεια βάλτε το στο ψυγείο.

6. Κατά την αναμονή, αναμείξτε το φυστικοβούτυρο με την πρωτεΐνη σε σκόνη σε ένα μπολ , ανακατέψτε καλά και στη συνέχεια τοποθετήστε το στην κατάψυξη για 30 λεπτά.

7. Αφαιρέστε το μείγμα φυστικοβούτυρου από την κατάψυξη και βγάλτε με το κουτάλι μικρές μπάλες με πάχος περίπου 1 ". Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να πλάσετε σε μπάλες κάθε κουταλιά, στη συνέχεια τοποθετήστε την κάθε μπάλα σε ένα δίσκο και παγώστε για άλλα 15 λεπτά.

8. Ξαναγυρίζουμε στο μείγμα με τα brownies , χρησιμοποιήστε έναν πλάστη ώστε να κάνετε το μείγμα όσο πιο επίπεδο γίνεται. Κόψτε την επίπεδη πλάκα σε τετράγωνα περίπου. 3 "x 3" ανά τετράγωνο.

9. Αφαιρέστε τις μπάλες φυστικοβούτυρου από την κατάψυξη και τοποθετήστε πάνω σε κάθε μπαλίτσα τα τετραγωνάκια που κόψατε προηγουμένως , σμιλέψτε το κάθε ένα σε σχήμα σφαίρας.

10. Για την επικάλυψη, ανακατέψτε το λιωμένο λάδι καρύδας, τη σκόνη κακάου και τη γλυκαντική ουσία μέχρι το μείγμα να γίνει ομαλό. Τοποθετήστε μέσα σε αυτό τις μπαλίτσες που φτιάξατε προηγουμένως με ένα πιρούνι ώστε να καλυφθούν με σοκολάτα σε όλα τα σημεία. Στη συνέχεια τοποθετήστε τες πάνω σε ένα δίσκο και στο ψυγείο για 30 λεπτά. Διατηρήστε τες στο ψυγείο μέχρι και 5 ημέρες.

Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης
Είμαι ο Βασίλης Σκωλίκης, γεννήθηκα στην Αθήνα και λατρεύω το Fitness και τα συμπληρώματα διατροφής. Έχω MSc σε Marketing & Business Analytics από το University of Edinburgh Business School και έχω κάνει την έρευνα μου πάνω στο Μάρκετινγκ τωνΣυμπληρωμάτων Διατροφής με τίτλο “Health Consciousness and Perceived Risk as Moderators of Purchase Intention towards Dietary Supplements”. Δεν είμαι διατροφολόγος άλλα όλα τα άρθρα μου βασίζονται στην επιστημονική έρευνα και όλα έχουν παραπομπές και επιστημονική βιβλιογραφία από έγκυρα Journals. Η φιλοσοφία μου ταιριάζει με τη φράση «Extraordinary claims require extraordinary evidence».
myprotein