Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Συνταγές

Φτερούγες Κοτόπουλο Buffallo στη φριτέζα αέρος

Φτερούγες Κοτόπουλο Buffallo στη φριτέζα αέρος
Myprotein
Writer and expert7 μήνες πριν
Προβολή του προφίλ του Myprotein

Η @healthy_floflo είναι έτοιμη να σε φτιάξει και πάλι.

Είναι Σαββατοκύριακο και θέλεις μια λιχουδιά που δεν θα βλάψει τους στόχους σου ή τον τραπεζικό σου λογαριασμό. Ε λοιπόν, αυτές οι σπιτικές φτερούγες κοτόπουλου στη φριτέζα αέρος είναι η τέλεια λύση.

Όχι μόνο είναι έτοιμες σε λιγότερο από μισή ώρα, αλλά έχουν ένα ακαταμάχητο τραγανό εξωτερικό και σερβίρονται πασπαλισμένες με άφθονη πικάντικη σάλτσα buffalo. Αυτό είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ενθουσιαστείς!

Είναι εκπληκτικά απλό να τις τελειοποιήσεις μόνος σου και γρήγορα θα γίνουν η συνταγή που θα χρησιμοποιείς κάθε φορά που θα έχεις μερικούς φίλους στο σπίτι σου ή απλά θα θέλεις να χαλαρώσεις την ημέρα του αγώνα.

Μπορεί να μοιάζει με ένα υπερβολικά απολαυστικό σνακ, αλλά κάθε μερίδα έχει λιγότερες από 250 θερμίδες και 20 γραμμάρια πρωτεΐνης, ιδανικό για να υποστηρίξεις την προπόνησή σου με τον πιο γευστικό τρόπο.

Μπορείς να πάρεις αυτή τη συνταγή και να τη εξελίξεις όπως σου αρέσει. Σου αρέσουν τα καυτερά; Μην ντραπείς να χρησιμοποιήσεις τη σκόνη τσίλι.

Θέλεις να κάνεις όλο το πακέτο; Συνόδεψε αυτές τις φτερούγες με σάλτσα ranch ή σως με μπλε τυρί.

Συνταγή για 3 μερίδες

Συστατικά

  • 500 γραμμάρια φτερούγες κοτόπουλου (περίπου 12)
  • Μαγειρικό σπρέι χαμηλών θερμίδων
  • 1/2 κουταλιά της σούπας baking powder
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 5 κουταλιά της σούπας λάδι (για τη σάλτσα)
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι (για τη σάλτσα)
  • 2 κουταλιές της σάλτσας buffalo (για τη σάλτσα)

Μέθοδος

  1. Προετοίμασε τις φτερούγες κοτόπουλου, σκουπίζοντάς τες με χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια κόψε τες έτσι ώστε να χωριστούν σε πάνω και κάτω μισά (αυτά ονομάζονται "drumettes" και "wingettes").
  2. Στη συνέχεια, βάλε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο μπολ και ψέκασε με σπρέι μαγειρικής χαμηλών θερμίδων. Πρόσθεσε το baking powder, το κρεμμύδι σε σκόνη, το σκόρδο σε σκόνη και το αλάτι. Ανακάτεψε καλά ώστε να καλυφθούν όλα ομοιόμορφα.
  3. Μετάφερε τις φτερούγες κοτόπουλου στη φριτέζα αέρος (ίσως θελήσεις να τις μοιράσεις σε δύο παρτίδες για να διασφαλίσεις ότι θα γίνουν όλες ομοιόμορφα τραγανές).
  4. Τηγάνισε στον αέρα στους 200°C για 8 λεπτά, στη συνέχεια γύρισε κάθε φτερούγα και τηγάνισε ξανά για άλλα 8 λεπτά. Αυτό κάνει τις φτερούγες εξαιρετικά τραγανές, ειδικά με το baking powder.
  5. Στο μεταξύ, φτιάξε τη σάλτσα σου αναμειγνύοντας το λάδι, το μέλι και τη σάλτσα buffalo σε ένα μικρό μπολ.
  6. Μόλις ψηθούν, μετάφερε τις φτερούγες σου σε ένα μεγάλο μπολ και περίχυσέ τες με τη σάλτσα. Ανακάτεψε μέχρι να καλυφθούν καλά όλες οι φτερούγες.
  7. Σέρβιρε αμέσως και μπορείς να πέσεις με τα μούτρα.

Διατροφικές πληροφορίες

Θερμίδες243
Συνολικό λίπος16g
Συνολικοί υδατάνθρακες7g
Πρωτεΐνη20g
Myprotein
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Myprotein
ounded around a kitchen table in 2004, Myprotein’s vision has always been to revolutionise how we power movement. In 2011 Myprotein became part of the THG family, and by 2016 we proudly claimed the title of the world’s leading online sports nutrition brand. Over the last 20 years, we’ve created game-changing supplements like Clear Whey and Dry Scoop Pre-Workout and launched new brands tailored to your needs including MP, Myvitamins, Myvegan and MyPRO. We exist to break boundaries. To help you cut through the noise in the fitness industry and get down to the information you can trust. Our blog features articles from trusted PT’s, nutritionists and dieticians with tons of experience in the industry. We listen to what topics you’re interested in, and dip into our pool of experts to give you information you can trust.
myprotein