Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Συνταγές

Tacos με ψητή γλυκοπατάτα και φέτα

Tacos με ψητή γλυκοπατάτα και φέτα
Myprotein
Writer and expert5 μήνες πριν
Προβολή του προφίλ του Myprotein
Θέλεις κάτι πικάντικο στη ζωή σου; Αυτά τα tacos θα κάνουν την δουλειά.

Ο Niall Kirkland προσφέρει μια ακόμη απίστευτη ιδέα για να δημιουργήσεις στην κουζίνα σου. Αυτά τα μαλακά tacos είναι μια έκρηξη γεύσης που θα σε τρελάνει. Είναι γεμάτα με ψητή γλυκοπατάτα, θρυμματισμένη φέτα, αρωματισμένη σάλτσα, soured cream τσίλι - λάιμ, τραγανό μαρούλι και αρκετή καυτή σάλτσα.

Ειλικρινά, τα σάλια μας τρέχουν και μόνο που το διαβάζουμε...

https://www.youtube.com/watch?v=EeXn2dVZTVE

Μερίδες 10

Συστατικά για Tacos με ψητή γλυκοπατάτα και φέτα

  • 400 γρ. γλυκοπατάτα (ξεφλουδισμένη και τεμαχισμένη σε μικρούς κύβους)
  • 1 κ.σ. λάδι καρύδας
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • ½ κ.γ. σκόνη τσίλι
Για την σάλτσα:
  • 10 ντοματίνια cherry (ψιλοκομμένα)
  • ½ κόκκινο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 1 τσίλι (χωρίς τους σπόρους του και ψιλοκομμένο)
  • ½ lime (χυμό)
  • 2 κ.σ. κόλιανδρο (ψιλοκομμένο)
Soured cream τσίλι - λάιμ:
  • 200 ml κρέμα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά
  • ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • ¼ κ.γ. σκόνη τσίλι
  • ½ lime (χυμό)
Για το σερβίρισμα:
  • 10 μαλακά tacos
  • 50 γρ. φέτα (θρυμματισμένη)
  • Ψιλοκομμένο μαρούλι
  • 1 μικρό αβοκάντο (σε κύβους)
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι (κομμένο σε φέτες)
  • Χούφτα κόλιανδρο
  • Hot sauce (προαιρετικά)
tacos

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνεις το φούρνο σου στους 200 ° C / 400 ° F.
  2. Πρόσθεσε τους κύβους γλυκοπατάτας σε ένα μεγάλο ταψί και κάλυψε με λάδι καρύδας, κύμινο, πάπρικα, τσίλι σε σκόνη και ανακάτεψε καλά.
  3. Ψήσε τις γλυκοπατάτες σου για 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Εν τω μεταξύ, ανακάτεψε τα συστατικά για την σάλτσα σου και τα συστατικά για το soured cream τσίλι - λάιμ σε ξεχωριστά μπολ και άφησέ τα στην άκρη. Προετοίμασε τα υπόλοιπα toppings και τις γαρνιτούρες.
  5. Μόλις ψηθούν οι γλυκοπατάτες, βγάλ’ τες από το φούρνο.
  6. Ετοίμασε τα tacos σε ένα ταψί, πρόσθεσε ένα στρώμα γλυκοπατάτας και στη συνέχεια πασπάλισε με φέτα. Ψήσε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η φέτα.
  7. Αφαίρεσε από το φούρνο, πρόσθεσε την σάλτσα σου, το μαρούλι, το αβοκάντο και την soured cream. Για γαρνίρισμα βάλε τις φέτες κόκκινου κρεμμυδιού, κόλιανδρο και καυτερή σάλτσα (αν είσαι αρκετά γενναίος). Και τώρα... απόλαυσε!

Διατροφικές πληροφορίες

Θερμίδες198
Συνολικό λίπος7g
Συνολικοί υδατάνθρακες28g
Πρωτεΐνη5g
Myprotein
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Myprotein
ounded around a kitchen table in 2004, Myprotein’s vision has always been to revolutionise how we power movement. In 2011 Myprotein became part of the THG family, and by 2016 we proudly claimed the title of the world’s leading online sports nutrition brand. Over the last 20 years, we’ve created game-changing supplements like Clear Whey and Dry Scoop Pre-Workout and launched new brands tailored to your needs including MP, Myvitamins, Myvegan and MyPRO. We exist to break boundaries. To help you cut through the noise in the fitness industry and get down to the information you can trust. Our blog features articles from trusted PT’s, nutritionists and dieticians with tons of experience in the industry. We listen to what topics you’re interested in, and dip into our pool of experts to give you information you can trust.
myprotein