Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Συνταγές

Γύρος Κοτόπουλου με Κάρυ: Η Απόλυτη Σπιτική Συνταγή

Γύρος Κοτόπουλου με Κάρυ: Η Απόλυτη Σπιτική Συνταγή
Myprotein
Writer and expert4 μήνες πριν
Προβολή του προφίλ του Myprotein

Αυτή η σπιτική μίξη είναι η απόλυτη γιορτή των γεύσεων.

Ο Niall Kirkland “σερβίρει” αυτή την απόλυτη απόλαυση για τα σχέδια δείπνου του Σαββατοκύριακου. Έχει πάρει το αγαπημένο όλων ελληνικό φαγητό, ένοχης ευχαρίστησης και του έδωσε μια ινδική παραλλαγή με μια απλή μαρινάδα κάρυ, πικάντικη σάλτσα γιαουρτιού - μέντας και, φυσικά, μια κουταλιά τσάτνει μάνγκο.

Ειλικρινά, αν θέλεις ένα τέλειο γεύμα που σε κάνει να αισθάνεσαι καλά, τότε θα πρέπει να δοκιμάσεις αυτή τη συνταγή. Μπορεί να φαίνεται σαν κάτι παραπάνω από ότι έχεις συνηθίσει, αλλά είναι εκπληκτικά εύκολο να το πετύχεις και το αποτέλεσμα είναι τόσο νόστιμο που αξίζει τον χρόνο σου.

[su_youtube url="https://youtu.be/qDPt2AD8KHc"]

Για 4 μερίδες

Συστατικά

Για τη μαρινάδα κοτόπουλου:
  • 500 γραμμάρια μπούτι κοτόπουλου
  • 200 γραμμάρια απλού γιαουρτιού (το πλήρες είναι το καλύτερο)
  • 1 κουταλιά της σούπας σκόνη κάρυ
  • 1 κουτ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 κουτ. γκαράμ μασάλα
  • Αλάτι και πιπέρι για γεύση
  • Χυμός ½ λεμονιού
Για τη σάλτσα μέντας-γιαουρτιού:
  • 1 Πράσινο τσίλι (χωρίς σπόρους & ψιλοκομμένο)
  • 1 χούφτα μέντα (οι μίσχοι να έχουν αφαιρεθεί)
  • 1 χούφτα κόλιανδρο (οι μίσχοι να έχουν αφαιρεθεί)
  • 1 κουτ. extra παρθένο ελαιόλαδο
  • 200γρ απλό γιαούρτι
  • 1 σκελίδα σκόρδο (λιωμένο)
  • ¼ κουτ. κύμινο
  • ¼ κουτ. γκαράμ μασάλα
  • Μια μικρή δόση χυμού λεμονιού
Για το σερβίρισμα :
  • 1 κόκκινη πιπεριά (χοντροκομμένη)
  • 1 πράσινη πιπεριά (χοντροκομμένη)
  • 4 πίτες (θερμαίνεις ελαφρώς πριν φτιάξεις τον γύρο)
  • Ντομάτες ώριμες (χοντροκομμένες)
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι (κομμένο σε φέτες)
  • Φύλλα κόλιανδρου (χοντροκομμένα)
  • Τσάτνεϊ μάνγκο (1 κουτ. ανά γύρο)

Μέθοδος

  • Βάλε μαζί τα συστατικά της μαρινάδας μέχρι να ανακατευτούν πλήρως, στη συνέχεια πρόσθεσε τα μπούτια κοτόπουλου και άλειψε τα. Κάλυψε και άφησε να μαριναριστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  • Εν τω μεταξύ, πρόσθεσε το πράσινο τσίλι, το κόλιανδρο, τα φύλλα μέντας, το ελαιόλαδο και μια χούφτα νερού σε ένα μούλτι ή μπλέντερ και χτύπησε μέχρι να μαλακώσει. Πρόσθεσε αυτό το μείγμα σε ένα μπολ με απλό γιαούρτι, σκόρδο, κύμινο, garam masala και χυμό λεμονιού και ανακάτεψε καλά για να αναμειχθούν.
  • Όταν είσαι έτοιμος να μαγειρέψεις τα μπούτια κοτόπουλου, αφαίρεσε από το ψυγείο 10 λεπτά πριν το μαγείρεμα για να επιτρέψεις να έρθουν σιγά-σιγά σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια, ζέστανε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή ένα μαντεμένιο τηγάνι, πρόσθεσε τα μπούτια κοτόπουλου και μαγείρεψε για περίπου 5 λεπτά σε κάθε πλευρά. Βεβαιώσου ότι έχουν ψηθεί πριν τα βγάλεις και τα αφήσεις στην άκρη.
  • Πρόσθεσε τις πιπεριές στο τηγάνι, με τη φλούδα προς τα κάτω και μαγείρεψε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να καψαλιστούν.
  • Κόψε τα μπούτια κοτόπουλου σε λεπτές λωρίδες. Βεβαιώσου ότι οι υπόλοιπες γαρνιτούρες σου είναι έτοιμες για σερβίρισμα και στη συνέχεια φτιάξε τους γύρους σου. Πρώτα, πρόσθεσε μια γενναιόδωρη ποσότητα σάλτσας μέντας-γιαουρτιού στη βάση της πίτας σου, στη συνέχεια βάλε τα όλα μαζί, το κοτόπουλο, την πιπεριά, τις φέτες κόκκινου κρεμμυδιού και τις ντομάτες. Από πάνω βάλε τσάτνεϊ μάνγκο και κόλιανδρο — στη συνέχεια, μπορείς να καταβροχθίσεις ένα πραγματικά επικό σπιτικό γεύμα.

Διατροφικές πληροφορίες

Συνολικό λίπος17g
Συνολικοί υδατάνθρακες52g
Πρωτεΐνη40g
Myprotein
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Myprotein
myprotein