Εκπτώσεις έως -70% | Επιπλέον έκπτωση 10% | Κωδικός: IMPACTGR
+Δωρεάν Μεταφορικά στα 40€ | Μόνο στο app: Δώρο 100g Κρεατίνης με αγορές άνω των 70€

Myprotein Supplements

Υπολογισμός Δείκτη Μάζας Σώματος (BMI Calculator)

Χρησιμοποίησε τον μετρητή μας και υπολόγισε τον Δείκτη Μάζας Σώματός σου (BMI)

Υπολόγισε τον Δείκτη Μάζας Σώματός σου (BMI)

Ο Δείκτης Μάζας Σώματος, ή ο ΔΜΣ (BMI), είναι μια μέτρηση που χρησιμοποιείται για να προσδιοριστεί εάν βρίσκεσαι εντός ενός υγιούς εύρους βάρους για το ύψος σου.
Gender

Τα Αποτελέσματα ΔΜΣ (BMI) Σου

Ελλιποβαρής (ΔΜΣ μικρότερος του 18.5)

Φυσιολογικό Βάρος (ΔΜΣ 18.5-25)

Υπέρβαρος/η (ΔΜΣ 25-30)

Παχύσαρκος/η (ΔΜΣ μεγαλύτερος του 30)

Ιδανικό βάρος για το ύψος σου


Τι είναι ο ΔΜΣ (BMI);

Διαιρώντας το βάρος σου με το ύψος σου, ο ΔΜΣ υπολογίζει το εύρος βάρους στο οποίο βρίσκεσαι αυτήν τη στιγμή, είτε είσαι «ελλιποβαρής», είτε έχεις «υγιές» βάρος, είτε «υπέρβαρος/η» είτε «παχύσαρκος» για το ύψος σου. Ο ΔΜΣ χρησιμοποιείται συχνά για να βοηθήσει τους επαγγελματίες του ιατρικού τομέα να εκτιμήσουν τον κίνδυνο για χρόνια ασθένεια σε έναν ασθενή. Παρακαλώ σημείωσε: ο ΔΜΣ σου λειτουργεί αποκλειστικά με βάση το βάρος και δεν μπορεί να υπολογίσει εάν έχεις πάρα πολύ λίπος, καθώς δεν μπορεί να εκφράσει τη διαφορά μεταξύ του υπερβολικού λίπους, των μυών ή των οστών.

Ελλιποβαρής (ΔΜΣ μικρότερος του 18.5)

Εύρος ΔΜΣ Ελλιποβαρούς: Κάτω του 18.5

Θέλεις να χτίσεις μυϊκή μάζα; Δες εδώ Ροφήματα Για Αύξηση Βάρους και πέτυχε τον στόχο σου. Σου συνιστούμε να δεις έναν γιατρό προτού προβείς σε οποιεσδήποτε σημαντικές αλλαγές στο πρόγραμμα διατροφής και προπόνησής σου."

Φυσιολογικό Βάρος (ΔΜΣ 18.5-25)

Εύρος ΔΜΣ Φυσιολογικού Βάρους: 18.5 - 25

Έχεις φυσιολογικό βάρος, οπότε δεν χρειάζεται να χάσεις ή να αποκτήσεις βάρος. Ωστόσο, εάν θέλεις να τονώσεις το σώμα σου, ρίξε μια ματιά εδώ ώστε να πετύχεις τον στόχο σου ανάλογα με το φύλο σου. Σου συνιστούμε να δεις έναν γιατρό προτού προβείς σε οποιεσδήποτε σημαντικές αλλαγές στο πρόγραμμα διατροφής και προπόνησής σου.

Υπέρβαρος/η (ΔΜΣ 25-30)

Έυρος ΔΜΣ Υπέρβαρου Βάρους: 25 - 30

Θέλεις να χάσεις βάρος; Ρίξε μια ματιά εδώ και πέτυχε τον στόχο σου άμεσα. Σου συνιστούμε να δεις έναν γιατρό προτού προβείς σε οποιεσδήποτε σημαντικές αλλαγές στο πρόγραμμα διατροφής και προπόνησής σου.

Παχύσαρκος/η (ΔΜΣ μεγαλύτερος του 30)

Έυρος ΔΜΣ Παχύσαρκιας: Πάνω από 30

Θέλεις να χάσεις βάρος; Ρίξε μια ματιά εδώ και πέτυχε τον στόχο σου άμεσα. Σου συνιστούμε να δεις έναν γιατρό προτού προβείς σε οποιεσδήποτε σημαντικές αλλαγές στο πρόγραμμα διατροφής και προπόνησής σου.

Δείξε μου προϊόντα για τον στόχο μου Δείξε μου προϊόντα για τον στόχο μου Δείξε μου προϊόντα για τον στόχο μου Δείξε μου προϊόντα για τον στόχο μου

Κατανόηση του ΔΜΣ σου:

Μην ανησυχείς για τους αριθμούς στις ζυγαριές. Χρησιμοποιήσαμε το ύψος και το βάρος σου για να υπολογίσουμε τον δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) για να υπολογίσουμε το εύρος βάρους που σου ταιριάζει.

Δείκτες ΔΜΣ:

Κάτω του 18,5 - Είσαι στην κατηγορία των ελλιποβαρών. Αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι δεν τρως αρκετά ή υποδεικνύει πιθανές υποκείμενες ιατρικές παθήσεις. Ο γιατρός σου μπορεί να βοηθήσει εάν έχεις ανησυχίες σχετικά με το αν είσαι ελλιποβαρής.

18,5 έως 24,9 - Αυτό είναι το υγιές εύρος βάρους. Συνέχισε την καλή δουλειά!

25 έως 29,9 - Η κατηγορία του υπέρβαρου/ης. Μπορεί να έχεις υπερβολικό λίπος ή να έχεις μεγάλη ποσότητα μυών. Είναι πάντα καλύτερο να έχεις υγιείς συνήθειες, όπως να τρως υγιεινά και να είσαι πιο δραστήριος/α.

30+ - Εύρος παχυσαρκίας. Μπορεί να υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία. Προσπάθησε να βεβαιωθείς ότι έχεις έναν υγιεινό τρόπο ζωής τρώγοντας υγιεινά και έχοντας δραστήρια ζωή.

Ακρίβεια του ΔΜΣ:

Ο ΔΜΣ λαμβάνει υπόψη το ύψος και το βάρος σου για να σε τοποθετήσει σε ένα εύρος βάρους. Ωστόσο, αυτή η αριθμομηχανή δεν μπορεί να κάνει διάκριση μεταξύ μυών και λίπους. Έτσι, εάν έχεις αναπτυγμένο μυϊκό σύστημα και περισσότερους μύες, οι οποίοι είναι πιο πυκνοί από το λίπος, μπορεί να έχεις τοποθετηθεί στην κατηγορία υπέρβαρων ή παχύσαρκων. 

Ο μετρητής ΔΜΣ δεν μπορεί επίσης να λάβει υπόψη την ηλικία, το φύλο, την εθνικότητά σου ή εάν είσαι έγκυος, γι 'αυτό σου συνιστούμε να επικοινωνήσεις με τον γιατρό σου ή τους επαγγελματίες του τομέα της υγείας εάν έχεις τυχόν ανησυχίες σχετικά με το βάρος σου.