Αλεύρι Βολβών Κίτρινης Κύπερης (Tigernut Flour)
Χωρίς γλουτένη & φυσικά υψηλό σε φυτικές ίνες
Τι είναι το Αλεύρι Βολβών Κίτρινης Κύπερης;
Οι βρώσιμοι βολβοί της κίτρινης κύπερης (tigernuts) μεγαλώνουν κάτω από το έδαφος, μαζεύονται και αποξηραίνονται. Τους έχουμε αλέσει σε ένα λεπτό αλεύρι το οποίο είναι ιδανικό για να το χρησιμοποιήσετε στη μαγειρική, για να το προσθέσετε στα ροφήματα πρωτεΐνης ή για να το πασπαλίσετε στα δημητριακά σας.
Οφέλη του Αλευριού Βολβών Κίτρινης Κύπερης
Το Αλεύρι Βολβών Κίτρινης Κύπερης έχει μια ελαφρώς γλυκιά γεύση καρυδιού και ένα άριστο διατροφικό προφίλ που είναι υψηλό σε φυτικές ίνες. Η κίτρινη κύπερη δεν περιέχει γλουτένη και έτσι είναι ένα τέλειο εναλλακτικό στα αλεύρια σιταριού και άλλων δημητριακών που περιέχουν γλουτένη. Τα φυσικά σάκχαρα που περιέχονται μέσα στο αλεύρι μπορούν επίσης να αποτρέψουν την ανάγκη για την προσθήκη περισσότερης ζάχαρης ή γλυκαντικών κατά τη διάρκεια της μαγειρικής.
Πως να χρησιμοποιήσετε το Αλεύρι Βολβών Κίτρινης Κύπερης
Το Αλεύρι Βολβών Κίτρινης Κύπερης μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως άμεσο υποκατάστατο του λευκού αλευριού στη μαγειρική. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Αλεύρι Βολβών Κίτρινης Κύπερης για να αυξήσετε την ημερήσια πρόσληψη φυτικών ινών προσθέτοντάς το στα πρωτεϊνούχα σας ροφήματα ή πασπαλίζοντάς το σε τρόφιμα, όπως για παράδειγμα τα δημητριακά.
Συχνά αγοράζονται μαζί