Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Συμπληρώματα

Πρωτεΐνη κολλαγόνου: τι πραγματικά προσφέρει;

Πρωτεΐνη κολλαγόνου: τι πραγματικά προσφέρει;
Τουλιάτος Γιώργος
Ιατρός Βιοπαθολόγος και Συγγραφέας7 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Τουλιάτος Γιώργος

Τι πραγματικά είναι η πρωτεΐνη κολλαγόνου, ποιά τα πλεονεκτήματα και πως λειτουργεί προς όφελος του σώματος και της υγείας σας;

Πρωτεΐνη κολλαγόνου: τι πραγματικά προσφέρει;

Τι είναι η υδρολυμένη πρωτεΐνη κολλαγόνου;

H υδρολυμένη πρωτεΐνη κολλαγόνου είναι βασικό συστατικό του συνδετικού ιστού, ο οποίος εκφυλίζεται μετά την ηλικία των 35 ετών, με συνέπεια την σκλήρυνση των τενόντων, τη φθορά των συνδέσμων, τη διάβρωση των αρθρικών επιφανειών, όπως και τη χαλάρωση του δέρματος με αποτέλεσμα την εμφάνιση μόνιμων ρυτίδων.

Πώς απορροφάται καλύτερα;

Για την καλύτερη απορρόφηση άλλα και τη σύνθεση του είναι απαραίτητη η παρουσία υαλουρονικού οξέος και ασκορβικού οξέος (vitamin C). Ακόμα σε συνδυασμό με glucosamine-chondroitin-msm το κολλαγόνο βοηθά στην καλύτερη υγεία των αρθρώσεων.Τα συμπληρώματα του κολλαγούνου,αποτελούν μια εξέλιξη του supplementation.Εντούτοις,αρκετοί τα αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό,δεδομένου πως η βασική του επιχειρηματολογία βασίζεται στο γεγονός ότι στο στομάχι η πρωτείνη διασπάται σε αμινοξέα. Τους διαφεύγει όμως το γεγονός ότι η συγκεκριμένη αλληλουχία αμιξονέων στην υδρολυμένη πρωτείνη του κολλαγόνου,έχει υψηλή συγκέντρωση σε μεθειονίνη και κυστείνη,που παίζουν δομικό ρόλο στο χτίσιμο ιστών,όπως μαλλιά,δέρμα και νύχια.

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Βιβλιογραφία

Τουλιάτος, Γ. (2015) «Επιστημονική Προσέγγιση και Ιατρική Πρόληψη στη μυϊκή ανάπτυξη». Αθήνα. Εκδόσεις Αστάρτη.

Τουλιάτος Γιώργος
Ιατρός Βιοπαθολόγος και Συγγραφέας
Προβολή του προφίλ του Τουλιάτος Γιώργος
Ο Γιώργος Τουλιάτος είναι ιατρός με ειδίκευση στην Βιοπαθολογία. Έχει συγγράψει τρία βιβλία σχετικά με την διατροφή, την άσκηση και τα συμπληρώματα στο άθλημα του Bodybuilding. Είναι επιστημονικός συνεργάτης του συγγράμματος Anabolics, των ελληνικών εκδόσεων Muscle Mag και Muscular Development, της Ορθοβιοτικής καθώς και της Alsacademy στην Κύπρο. Τα άρθρα του και οι συνεντεύξεις του έχουν φιλοξενηθεί από τα τοπικά μέσα (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες) αλλά και από τον Αμερικάνικο Σταθμό Super Human Radio και το trtrevolution. Έχει οργανώσει και συμμετάσχει πολλά σεμινάρια σε Ελλάδα & Κύπρο σχετικά με τα συμπληρώματα διατροφής, την διατροφή, την εργοφυσιολογία και την αντιγήρανση. Ο Γιώργος Τουλιάτος είναι πρώην πρωταθλητής Bodybuilding και πρόσφατα είχε την τιμή να είναι κριτής στις οργανώσεις της Nac και την World Wabba Hellas.
myprotein