Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Συμπληρώματα

Colostrum : η καλύτερη επένδυση στην υγεία σου !

Colostrum : η καλύτερη επένδυση στην υγεία σου !
Τουλιάτος Γιώργος
Ιατρός Βιοπαθολόγος και Συγγραφέας7 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Τουλιάτος Γιώργος

To Colostrum είναι ένα απο τα καλύτερα συμπληρώματα που μπορεί να αγοράσεις κάποιος αθλούμενος ή μη. Μάθε τι είναι και πως μπορεί να σε βοηθήσει.

Colostrum : η καλύτερη επένδυση στην υγεία σου !

1800x672-gs-wk20-gr-zone-greek-yogurt_1200x672_acf_cropped_1200x672_acf_cropped

Το πρωτόγαλα (colostrum) είναι ένα συστατικό του μητρικού γάλακτος, το οποίο βρίσκεται κατά τις πρώτες δέκα μέρες στο γάλα που παράγουν οι μαστοί των θηλαστικών, προκειμένου να αναθρέψουν τα νεογνά. Είναι πλούσιο σε ανοσοσφαιρίνες και τον αυξητικό παράγοντα της ινσουλίνης, τη σωματομεδίνη C (IGF1). Το πρωτόγαλα αυξάνει σημαντικά την άμυνα του οργανισμού με την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος (ανοσοσφαιρίνες IgA,IgD,IgE,IgG,IgM) καθώς επίσης και την ανάρρωση των ιστών μετά από ένα τραυματικό σοκ, μια σκληρή μυϊκή καταπόνηση, μια αρρώστια.

Το πρωτόγαλα ανευρίσκεται κυρίως στην καθαρή (90%) απομονωμένη ορογαλακτική πρωτεΐνη (whey isolate), το τυρόγαλο. Το πρωτόγαλα σε συνδυασμό με ασκορβικό οξύ (βιταμίνη C), ψευδάργυρο και γλουταμίνη, αποτελούν την πρώτη γραμμή θωράκισης του ανοσοποιητικού συστήματος.

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Βιβλιογραφία

Τουλιάτος, Γ. (2015) «Επιστημονική Προσέγγιση και Ιατρική Πρόληψη στη μυϊκή ανάπτυξη». Αθήνα. Εκδόσεις Αστάρτη.

Τουλιάτος Γιώργος
Ιατρός Βιοπαθολόγος και Συγγραφέας
Προβολή του προφίλ του Τουλιάτος Γιώργος
Ο Γιώργος Τουλιάτος είναι ιατρός με ειδίκευση στην Βιοπαθολογία. Έχει συγγράψει τρία βιβλία σχετικά με την διατροφή, την άσκηση και τα συμπληρώματα στο άθλημα του Bodybuilding. Είναι επιστημονικός συνεργάτης του συγγράμματος Anabolics, των ελληνικών εκδόσεων Muscle Mag και Muscular Development, της Ορθοβιοτικής καθώς και της Alsacademy στην Κύπρο. Τα άρθρα του και οι συνεντεύξεις του έχουν φιλοξενηθεί από τα τοπικά μέσα (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες) αλλά και από τον Αμερικάνικο Σταθμό Super Human Radio και το trtrevolution. Έχει οργανώσει και συμμετάσχει πολλά σεμινάρια σε Ελλάδα & Κύπρο σχετικά με τα συμπληρώματα διατροφής, την διατροφή, την εργοφυσιολογία και την αντιγήρανση. Ο Γιώργος Τουλιάτος είναι πρώην πρωταθλητής Bodybuilding και πρόσφατα είχε την τιμή να είναι κριτής στις οργανώσεις της Nac και την World Wabba Hellas.
myprotein