Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Συμπληρώματα

Γιατί τα Συμπληρώματα Διατροφής είναι χρήσιμα;

Γιατί τα Συμπληρώματα Διατροφής είναι χρήσιμα;
Τουλιάτος Γιώργος
Ιατρός Βιοπαθολόγος και Συγγραφέας7 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Τουλιάτος Γιώργος

Αναρωτιέσαι για τα συμπληρώματα διατροφής είναι χρήσιμα; Πώς μπορούν να σε βοηθήσουν και πώς μπορείς να πετύχεις τους στόχους σου μέσω αυτών;

συμπληρώματα

Συμπληρώματα Διατροφής: Γιατί είναι χρήσιμα;

Τα συμπληρώματα είναι χρήσιμα για τους παρακάτω λόγους σε έναν αθλούμενο-αθλητή-πρωταθλητή:

1) Καλύπτουν ελλείψεις σε διατροφικά συστατικά που πιθανότατα να οφείλονται είτε σε κακή σίτιση, ή εξαιτίας της έντονης εφίδρωσης μέσα από την αυξημένη μεταβολική διαδικασία, αλλά και λόγω των αυξημένων αναγκών του εκάστοτε αθλούμενου-αθλητή-πρωταθλητή.

2)  Συμβάλλουν στην πληρέστερη λειτουργία διαφόρων συστημάτων, όπως το ενδοκρινολογικό με τη βιοσύνθεση ορμονών και την παραγωγή ενέργειας από τους ιστούς.

3)  Εξασφαλίζουν αμυντική προάσπιση στο ανοσοποιητικό σύστημα και την άμυνα του οργανισμού ενάντια στις ιογενείς λοιμώξεις οφειλόμενες σε πτώση των ανοσοσφαιρινών (IgA,IgD,IgE,IgG,IgM) από την υπερ-προπόνηση κατά τους χειμερινούς μήνες.

4)  Δρουν και ως ψυχολογική υποστήριξη με το πλασματικό φαινόμενο (placebo effect). Kαι μόνο με την πεποίθηση ο αθλούμενος-αθλητής-πρωταθλητής, ότι χρησιμοποιεί «εξελιγμένη αθλητική διατροφή», έχει ένα ψυχολογικό πλεονέκτημα απέναντι των υπόλοιπων συναθλητών του.

Πλήρης Οδηγός - Supplement Guide

Στην Myprotein σας ετοιμάσαμε έναν οδηγό συμπληρωμάτων με άρθρα και συμβουλές για κάθε στόχο !

Δες εδώ τον πλήρη οδηγό για Supplement Guide απο την Myprotein 

 

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Βιβλιογραφία

Τουλιάτος, Γ. (2015) «Επιστημονική Προσέγγιση και Ιατρική Πρόληψη στη μυϊκή ανάπτυξη». Αθήνα. Εκδόσεις Αστάρτη.

Τουλιάτος Γιώργος
Ιατρός Βιοπαθολόγος και Συγγραφέας
Προβολή του προφίλ του Τουλιάτος Γιώργος
Ο Γιώργος Τουλιάτος είναι ιατρός με ειδίκευση στην Βιοπαθολογία. Έχει συγγράψει τρία βιβλία σχετικά με την διατροφή, την άσκηση και τα συμπληρώματα στο άθλημα του Bodybuilding. Είναι επιστημονικός συνεργάτης του συγγράμματος Anabolics, των ελληνικών εκδόσεων Muscle Mag και Muscular Development, της Ορθοβιοτικής καθώς και της Alsacademy στην Κύπρο. Τα άρθρα του και οι συνεντεύξεις του έχουν φιλοξενηθεί από τα τοπικά μέσα (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες) αλλά και από τον Αμερικάνικο Σταθμό Super Human Radio και το trtrevolution. Έχει οργανώσει και συμμετάσχει πολλά σεμινάρια σε Ελλάδα & Κύπρο σχετικά με τα συμπληρώματα διατροφής, την διατροφή, την εργοφυσιολογία και την αντιγήρανση. Ο Γιώργος Τουλιάτος είναι πρώην πρωταθλητής Bodybuilding και πρόσφατα είχε την τιμή να είναι κριτής στις οργανώσεις της Nac και την World Wabba Hellas.
myprotein