Συμπληρώματα

HMB : ένα μοναδικό συμπλήρωμα !

 Β-ΥΔΡΟΞΥ ΒΟΥΤΥΡΙΚΌ ΟΞΎ ( HMB )
10529264-1

Το  HMB είναι ένα παράγωγο των κετόνων (χαρακτηριστική οσμή) και μεταβολίτης της λευκίνης. 
Έχει αποδειχθεί ότι είναι αντικαταβολικό και αυξάνει τη δύναμη, σε συνδυασμό με κρεατίνη. Πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι η 1 γρ. χορήγηση ΗΜΒ πριν από προπόνηση αντιστάσεων οδηγεί σε αυξημένη δραστηριότητα του  άξονα GH / IGF1,δηλαδή σε αύξηση της σωματοτροπίνης-αυξητικής ορμόνης (GH) και τουαυξητικού παράγοντα της ινσουλίνης (IGF1).Το HMB δεν είχε καμία επίδραση στην έκκριση ινσουλίνης και τεστοστερόνης. Είναι γνωστό ότι τα αμινοξέα αργινίνη, ορνιθίνη και λυσίνη επάγουν τις μεγαλύτερες αυξήσεις στην έκκριση της αυξητικής ορμόνης. 
Φαίνεται όμως ότι και η λευκίνη και κατά συνέπεια ο μεταβολίτης της (το HMB) μπορούν και συμβάλλουν σ’ αυτό. Άλλωστε μια ακόμα πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι μεγάλες δόσεις λευκίνης μπορούν να διεγείρουν αναβολικές διεργασίες στο μυϊκό ιστό, οδηγώντας σε αύξηση της άλιπης μυϊκής μάζας ακόμα και χωρίς προπόνηση.Λαμβάνοντας υπόψη ότι, ένας από τους φυσιολογικούς ρόλους της GH είναι να διεγείρει την λιπόλυση,  η σημαντικά μεγαλύτερη έκκριση GH μετά από χορήγηση ΗΜΒ, μπορεί να εξηγήσει την επίδραση που έχει το HMB στην αύξηση της άλιπης μυϊκής μάζας και στη μείωση του λίπους. Τα ευρήματα αυτά παρέχουν σημαντικές πληροφορίες για την επίδραση του ΗΜΒ και στο ορμονικό σύστημα του οργανισμού.Προκειμένου να διαλευκάνουμε την αξιοπιστία και γνησιότητα ενός συμπληρώματος ΗΜΒ,ακρεί να κάνουμε μια γενική εξέταση ούρων και να βρούμε κετοσώματα.

Βιβλιογραφία

Τουλιάτος, Γ. (2015) «Επιστημονική Προσέγγιση και Ιατρική Πρόληψη στη μυϊκή ανάπτυξη». Αθήνα. Εκδόσεις Αστάρτη.Τουλιάτος Γιώργος

Τουλιάτος Γιώργος

Ιατρός Βιοπαθολόγος και Συγγραφέας

Ο Γιώργος Τουλιάτος είναι ιατρός με ειδίκευση στην Βιοπαθολογία. Έχει συγγράψει τρία βιβλία σχετικά με την διατροφή, την άσκηση και τα συμπληρώματα στο άθλημα του Bodybuilding. Είναι επιστημονικός συνεργάτης του συγγράμματος Anabolics, των ελληνικών εκδόσεων Muscle Mag και Muscular Development, της Ορθοβιοτικής καθώς και της Alsacademy στην Κύπρο. Τα άρθρα του και οι συνεντεύξεις του έχουν φιλοξενηθεί από τα τοπικά μέσα (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες) αλλά και από τον Αμερικάνικο Σταθμό Super Human Radio και το trtrevolution. Έχει οργανώσει και συμμετάσχει πολλά σεμινάρια σε Ελλάδα & Κύπρο σχετικά με τα συμπληρώματα διατροφής, την διατροφή, την εργοφυσιολογία και την αντιγήρανση. Ο Γιώργος Τουλιάτος είναι πρώην πρωταθλητής Bodybuilding και πρόσφατα είχε την τιμή να είναι κριτής στις οργανώσεις της Nac και την World Wabba Hellas.


ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ