Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Συμπληρώματα

Σκόρδο σε συμπλήρωμα. Βελτίωσε την υγεία της καρδιάς σου.

Σκόρδο σε συμπλήρωμα. Βελτίωσε την υγεία της καρδιάς σου.
Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness 7 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης

Το ήξερες ότι υπάρχει σκόρδο σε συμπλήρωμα διατροφής; Και μάλιστα άοσμο. Πώς μπορεί όμως να σε βοηθήσει;

Σκόρδο σε συμπλήρωμα. Βελτίωσε την υγεία της καρδιάς σου.

garlic

Tα Καρδιαγγειακά Νοσήματα είναι η νούμερο 1 αιτία θανάτου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η λήψη ή η κατανάλωση σκόρδου μπορεί να ωφελήσει την καρδιαγγειακή υγεία, την σωματική και σεξουαλική ζωτικότητα, τη γνωστική λειτουργία, και την αντίσταση στις λοιμώξεις. Επίσης, έχει ιδιότητες αντι-γήρανσης.

Το σκόρδο μειώνει αξιόπιστα την ολική χοληστερόλη και την λιποπρωτεΐνη χαμηλής πυκνότητας (LDL-C), ενώ προκαλεί την αύξηση της λιποπρωτεΐνης υψηλής πυκνότητας (HDL-C). Το σκόρδο παρέχει επίσης μια ποικιλία από αντικαρκινικές ιδιότητες. Η κατανάλωση σκόρδου ημερησίως (10g ή περισσότερο) συνδέεται με σημαντικά μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη, του παχέος εντέρου, και καρκίνο του στομάχου. Μπορεί επίσης να προκαλέσει την απώλεια λίπους και την έκκριση αδρεναλίνης, αν και σε ένα μικρό επίπεδο. Το σκόρδο φαίνεται ότι ίσως μπορεί να μειώσει τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων.

Μηχανισμός

Ο κύριος μηχανισμός του σκόρδου περιλαμβάνει ένα μόριο που ονομάζεται alliin. Όταν το σκόρδο "διαταραχθεί" με το μάσημα, τον τεμαχισμό ή σύνθλιψη, απελευθερώνει ένα μεταβολίτη alliin: την allicin. Η Allicin μετατρέπεται σε μια ποικιλία από λίπος και υδατοδιαλυτές ενώσεις που περιέχουν θείο. Στην πραγματικότητα, αυτές οι ενώσεις είναι τόσο ασταθείς, που εκπέμπουν υδρόθειο, το οποίο προκαλεί την οσμή και γεύση του σκόρδου. Το σκόρδο χαλαρώνει τα αιμοφόρα αγγεία και παρέχει μια ποικιλία από οφέλη για την υγεία. Το σκόρδο χρησιμοποιεί επίσης το σύστημα σηματοδότησης υδροθείου ώστε να ασκήσει τις αντικαρκινικές επιδράσεις του.

Το σκόρδο μπορεί να ληφθεί σε διάφορες μορφές αλλά η πιό αποτελεσματική είναι η κάψουλα άοσμου σκόρδου για λόγους πρακτικότητας.

Τι είναι οι Κάψουλες με Άοσμο Σκόρδο;

odourless garlic

Οι ολοκαίνουριες Κάψουλες Άοσμου Σκόρδου της Myprotein είναι ένα από τα πιο ισχυρά εκχυλίσματα σκόρδου που υπάρχουν διαθέσιμα στην αγορά της αθλητικής διατροφής. Η ομάδα μας από ειδικούς ανάπτυξης προϊόντων έχει εξασφαλίσει πως κάθε κάψουλα ισοδυναμεί με 1000mg φρέσκου Σκόρδου, το οποίο διαθέτει πολλές ευεργετικές ιδιότητες. Παρά το γεγονός ότι η μυρωδιά του Σκόρδου μπορεί να σας απομάκρυνε από αυτό το φυσικό συμπλήρωμα στο παρελθόν, θέσαμε υπό έλεγχο αυτό το πρόβλημα με μια μαλακή κάψουλα ταχείας απελευθέρωσης, η οποία δεν αφήνει άσχημη γεύση μετά την κατανάλωσή της.

Δοσολογία.

Η έρευνα προτείνει 600-1,200mg την ημέρα χωρισμένο σε δόσεις.

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης
Είμαι ο Βασίλης Σκωλίκης, γεννήθηκα στην Αθήνα και λατρεύω το Fitness και τα συμπληρώματα διατροφής. Έχω MSc σε Marketing & Business Analytics από το University of Edinburgh Business School και έχω κάνει την έρευνα μου πάνω στο Μάρκετινγκ τωνΣυμπληρωμάτων Διατροφής με τίτλο “Health Consciousness and Perceived Risk as Moderators of Purchase Intention towards Dietary Supplements”. Δεν είμαι διατροφολόγος άλλα όλα τα άρθρα μου βασίζονται στην επιστημονική έρευνα και όλα έχουν παραπομπές και επιστημονική βιβλιογραφία από έγκυρα Journals. Η φιλοσοφία μου ταιριάζει με τη φράση «Extraordinary claims require extraordinary evidence».
myprotein