Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Συμπληρώματα

Πρωτεΐνη Total protein | Τι είναι και οφέλη.

Πρωτεΐνη Total protein | Τι είναι και οφέλη.
Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness 6 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης

Ψάχνετε μία πρωτεΐνη που θα σας καλύψει όλες τις ανάγκες σας από το πρωινό σας μέχρι και την πρωτεΐνη που θέλετε να πάρετε μετά την προπόνηση. Σας παρουσιάζουμε την πρωτεΐνη Total Protein, μία ενισχυμένη πρωτεΐνη για όλη την ημέρα η οποία σχεδιάστηκε με σκοπό την βέλτιστη αποκατάσταση και μυϊκή ανάπτυξη.

Η συγκεκριμένη πρωτεΐνη δεν είναι μόνο για μυϊκό όγκο και bodybuilders, αν γυμνάζεστε καθημερινά το σώμα σας απαιτεί την επαρκή λήψη πρωτεΐνης. Και ο σκοπός της πρωτεΐνης δεν είναι μόνο η μυϊκή ανάπτυξη από πλευράς όγκου αλλά και σε επίπεδο δύναμης και αποκατάστασης. Η ανάπτυξη και η αποκατάσταση λαμβάνουν μέρος όταν ξεκουράζεστε και λαμβάνετε πρωτεΐνη και υδατάνθρακες. Για αυτό το λόγο τα μείγματα πρωτεΐνης γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή συμπληρώματα για αθλητές και γυμναζόμενους.

Τι είναι η πρωτεΐνη Total Protein

Η Total Protein συνδυάζει αργή και γρήγορη πρωτεΐνη ώστε το σώμα σας και το μυϊκό σας σύστημα να επιτύχει την βέλτιστη αποκατάσταση. Περιέχει περισσότερο από 20 γρ. πρωτεΐνης ανά μερίδα με σκοπό να υποστηρίξει την μυϊκή ανάπτυξη και διατήρηση και διατίθεται σε 7 διαφορετικές γεύσεις όπως σοκολάτα, βανίλια, κρέμα φράουλας, μπισκότα και κρέμα, αλατισμένη καραμέλα, μόκα και κανέλα.

total protein

Τι περιέχει η πρωτεΐνη Total Protein;

Απομονωμένη πρωτεΐνη (WPI) 90%

H WPI 90 είναι η υψηλότερης ποιότητας πρωτεΐνη, η οποία θεωρείται η καλύτερη πηγή πρωτεΐνης για κάθε άθλημα. Περιέχει 90% εύκολα απορροφήσιμης ζωϊκής πρωτεΐνης καθώς και το απαραίτητο προφίλ αμινοξέων για μυϊκή ανάπτυξη.

Είναι η πιο αγνή μορφή πρωτεΐνης στην οποία έχει αφαιρεθεί σχεδόν όλη η λακτόζη και τα λιπαρά ! Περιέχει επίσης υψηλή ποσότητα των αμινοξέων λευκίνης και κυστεΐνης.

Η απομονωμένη πρωτεΐνη απορροφάται γρήγορα πριν και μετά την προπόνηση και έτσι εισέρχεται άμεσα στο μυϊκό σας σύστημα για αποκατάσταση μετά από την προπόνηση.

Η απομονωμένη πρωτεΐνη είναι ιδανική όταν είστε σε δίαιτα χαμηλών θερμίδων και αναζητάτε μυϊκή ανάπτυξη και απώλεια λίπους,

Επίσης, βοηθάει το ανοσοποιητικό και βελτιώνει τον έλεγχο της γλυκόζης και προστατεύει το μυϊκό σας σύστημα και την απώλεια οστών.

Συμπυκνωμένη πρωτεΐνη 80

Όπως η απομονωμένη, έτσι και η συμπυκνωμένη περιέχει χαμηλά επίπεδα λιπαρών και υδατανθράκων και λίγο περισσότερη λακτόζη. Είναι η βασικότερη μορφή πρωτεΐνης για μυϊκή ανάπτυξη, μείωση πίεσης, αύξηση αποκατάστασης και ενίσχυση ανοσοποιητικού.

Είναι ιδανική για πριν και μετά την προπόνηση αλλά και ως σνακ ενδιάμεσα στα γεύματα. Δεν είναι όμως και η πιο ιδανική για πριν τον ύπνο.

Αρκετοί αθλούμενοι αναρωτιούνται τι πρέπει να επιλέξουν: συμπυκνωμένη ή απομονωμένη; Η απομονωμένη έχει λιγότερους υδατάνθρακες και απορροφάται γρηγορότερα και έτσι είναι ιδανική για μετά την προπόνηση. Η συμπυκνωμένη είναι πιο οικονομική και περιέχει 80% περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη.

ρόφημα πρωτεΐνης

Υδρολυμένη

Η υδρολυμένη είναι πρωτεΐνη με την υψηλότερη διαθέσιμη ποιότητα με υπερβολικά απορροφήσιμα πεπτίδια τα οποίο προσφέρουν μέγιστο αναβολισμό. Είναι ιδανική για μετά την προπόνηση και χωνεύεται βέλτιστα. Περιέχει ελάχιστα λιπαρά και ζάχαρη από τις άλλες.

Καζεΐνη

Η καζεΐνη είναι ιδανική για το βράδυ πριν τον ύπνο αφού απορροφάται με αργό ρυθμό κατά τη διάρκεια της νύχτας. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σαν υποκατάστατο γεύματος. Λόγω της αργής απορροφησιμότητας της, η καζεΐνη δεν είναι ιδανική για μετά την προπόνηση. Ώστόσο, έρευνες έχουν δείξει ότι σε συνδυασμό με μια πιο γρήγορης απορροφησιμότητας Whey, μπορεί να αποτελέσει το ιδανικό μεταπροπονητικό ρόφημα. Τέλος, μπορεί να ληφθεί σαν πρωΐνό ενώ παράλληλα περιέχει αρκετή γλουταμίνη που βοηθάει το ανοσοποιητικό και την ενίσχυση της αποκατάστασης.

 

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης
Είμαι ο Βασίλης Σκωλίκης, γεννήθηκα στην Αθήνα και λατρεύω το Fitness και τα συμπληρώματα διατροφής. Έχω MSc σε Marketing & Business Analytics από το University of Edinburgh Business School και έχω κάνει την έρευνα μου πάνω στο Μάρκετινγκ τωνΣυμπληρωμάτων Διατροφής με τίτλο “Health Consciousness and Perceived Risk as Moderators of Purchase Intention towards Dietary Supplements”. Δεν είμαι διατροφολόγος άλλα όλα τα άρθρα μου βασίζονται στην επιστημονική έρευνα και όλα έχουν παραπομπές και επιστημονική βιβλιογραφία από έγκυρα Journals. Η φιλοσοφία μου ταιριάζει με τη φράση «Extraordinary claims require extraordinary evidence».
myprotein