0
Καλάθι

Προς το παρόν δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας

Συμπληρώματα

Τι είναι η γλουταθειόνη ; – Επανάσταση στην αντιγήρανση.

Για πολλούς είναι το ελιξήριο της νεότητας. Μάθε τι είναι η γλουταθειόνη είναι και πώς μπορεί να σε βοηθήσει!

Τι είναι η γλουταθειόνη ;

paleo-supplements-1

Η  γλουταθειόνη είναι το ισχυρότερο αντιοξειδωτικό στη φύση και αποτελεί ένα τριπεπτίδιο αποτελούμενο από τρία αμινοξέα (γλουταμίνη, κυστείνη, γλυκίνη) το οποίο  αποτρέπει την οξείδωση των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού, την αποτοξίνωση του ηπατικού παρεγχύματος, την βελτίωση της ποιότητας δέρματος, την εγκεφαλική λειτουργία και επίσης δρα ως αντιγηραντικό. Σε ενέσιμη παρεντερική χορήγηση δρα άμεσα σε σχέση με την per os που καταστρέφεται μέρος της στο γαστρικό υγρό. Η Ν-ακέτυλο κυστείνη συμβάλλει στο σχηματισμό της, όπως και η γλουταμίνη.

Tips:

  1. Στην πραγματικότητα, η γλουταθειόνη είναι ένας έμμεσος και δαπανηρός τρόπος για πρόσληψη L-κυστεΐνης. Οι πρωτεΐνες απο μόνες του αποτελούν πηγές L-κυστεΐνης, όπως η Whey, είναι ένας αποτελεσματικός αλλά όχι ο καλύτερος τρόπος να αυξήσετε την L-Cysteine στη δίαιτα σας και επομένως η αγορά Ν-ακετυλοκυστεΐνης είναι τόσο πιο αποτελεσματική όσο και πιο φθηνή απο την γλουταθειόνη.
  2. Επειδή τα αυξημένα επίπεδα γλουταθειόνης στο αίμα έχει αποδειχθεί ότι επιβραδύνουν τη διάσπαση του νιτρικού οξειδίου, η λήψη γλουταθειόνης μπορεί να είναι χρήσιμη για την αύξηση του νιτρικού οξειδίου με συμπληρώματα όπως η L-κιτρουλίνη ή L-αργινίνη.

Διαβάστε εδώ: Πλήρης Οδηγός Γλουταμίνης 

Τα άρθρα μας διατείθονται για εκπαιδευτικούςκαι πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλεύστε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Βιβλιογραφία

Τουλιάτος, Γ. (2015) «Επιστημονική Προσέγγιση και Ιατρική Πρόληψη στη μυϊκή ανάπτυξη». Αθήνα. Εκδόσεις Αστάρτη.Τουλιάτος Γιώργος

Τουλιάτος Γιώργος

Ιατρός Βιοπαθολόγος και Συγγραφέας

Ο Γιώργος Τουλιάτος είναι ιατρός με ειδίκευση στην Βιοπαθολογία. Έχει συγγράψει τρία βιβλία σχετικά με την διατροφή, την άσκηση και τα συμπληρώματα στο άθλημα του Bodybuilding. Είναι επιστημονικός συνεργάτης του συγγράμματος Anabolics, των ελληνικών εκδόσεων Muscle Mag και Muscular Development, της Ορθοβιοτικής καθώς και της Alsacademy στην Κύπρο. Τα άρθρα του και οι συνεντεύξεις του έχουν φιλοξενηθεί από τα τοπικά μέσα (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες) αλλά και από τον Αμερικάνικο Σταθμό Super Human Radio και το trtrevolution. Έχει οργανώσει και συμμετάσχει πολλά σεμινάρια σε Ελλάδα & Κύπρο σχετικά με τα συμπληρώματα διατροφής, την διατροφή, την εργοφυσιολογία και την αντιγήρανση. Ο Γιώργος Τουλιάτος είναι πρώην πρωταθλητής Bodybuilding και πρόσφατα είχε την τιμή να είναι κριτής στις οργανώσεις της Nac και την World Wabba Hellas.


Οι Super προσφορές συνεχίζονται, ρίξε μια ματιά! Περισσότερα