Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Συμπληρώματα

Tribulus Terrestris : τι είναι και πώς λειτουργεί;

Tribulus Terrestris : τι είναι και πώς λειτουργεί;
Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness 7 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης

Tribulus Terrestris : τι είναι και πώς λειτουργεί;

Τα συμπληρώματα δεν κάνουν θαύματα. Όμως δουλεύουν. Και μάλιστα πολύ, ειδικά αν τρώτε σωστά και γυμνάζεστε έξυπνα.

Είτε θέλετε μϋικό όγκο, ειτε θέλετε γράμμωση είτε απλά να γίνεται πιο δυνατός, το Tribulus πρέπει να υπάρχει στα συμπληρώματά σας.

 

cross over

Τι είναι;

Το tribulus είναι ένα φυσικό βότανο που υπάρχει στην κίνα και σε άλλες περιοχές της Άπω Ανατολικής Ασίας. Έχει χρησιμοποιηθεί για ιατρικούς σκοπούς για πολλά χρόνια και είναι γνωστό για τα πλεονεκτήματα που προσφέρει στην υγεία και την ευεξία. Στο κομμάτι του fitness είναι γνωστό ως testosterone booster, δηλαδή ως ένα συμπλήρωμα που ενισχύει την φυσική μας τεστοστερόνη.

Για ποιον είναι;

Πολλοί bodybuilders και αθλητές χρησιμοποιούν τα συμπληρώματα tribulus terrestris για να βοηθήσουν στην αύξηση των επιπέδων τεστοστερόνης τους με φυσικό τρόπο, γεγονός που με τη σειρά του συμβάλλει στην ενίσχυση της αθλητικής απόδοσης, της μυϊκής μάζας, της μυϊκής δύναμης, των ενεργειακών επιπέδων και πολλά άλλα.

Έτσι είναι ιδανικό για αθλητές και bodybuilders αλλά και για άτομα που έχουν χαμηλά επίπεδα αυτής της ορμόνης ή πρόβλημα στην γονιμότητα. Ωστόσο, πάντα η γνώμη ενός ειδικού είναι το παν.

Πλεονεκτήματα

biceps curl

Αυξάνει την τεστοστερόνη

Ένα από τα βασικά οφέλη που συνδέονται με αυτό το φυσικό συμπλήρωμα είναι το γεγονός ότι έχει αποδειχθεί ότι φυσικά αυξάνει την παραγωγή τεστοστερόνης στο ανθρώπινο σώμα. Ο λόγος για αυτό είναι ότι περιέχει ένα φυσικό πρόδρομο για την τεστοστερόνη, η οποία είναι γνωστή ως protodioscin, η οποία βοηθά στην παραγωγή τεστοστερόνης στο σώμα. Ενισχύει επίσης την παραγωγή της ωχρινοτρόπου ορμόνης, η οποία επίσης διεγείρει την παραγωγή τεστοστερόνης.

Αυξάνει την μυϊκή μάζα

Η τεστοστερόνη είναι μια εξαιρετικά αναβολική ορμόνη που παίζει βασικό ρόλο στην ανάπτυξη και την επιδιόρθωση του μυϊκού ιστού στο ανθρώπινο σώμα. Όσο περισσότερο τεστοστερόνη παράγει ένα άτομο, τόσο πιο εύκολα χτίζει μυϊκό ιστό. Καθώς το tribulus αυξάνει φυσικά την παραγωγή τεστοστερόνης, τα άτομα που χρησιμοποιούν το συμπλήρωμα αυτό θα ενισχύσουν την μυϊκή μάζα και, επιπλέον, η ξεκούραση θα γίνει πιο εύκολη!

push ups with dbs

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης
Είμαι ο Βασίλης Σκωλίκης, γεννήθηκα στην Αθήνα και λατρεύω το Fitness και τα συμπληρώματα διατροφής. Έχω MSc σε Marketing & Business Analytics από το University of Edinburgh Business School και έχω κάνει την έρευνα μου πάνω στο Μάρκετινγκ τωνΣυμπληρωμάτων Διατροφής με τίτλο “Health Consciousness and Perceived Risk as Moderators of Purchase Intention towards Dietary Supplements”. Δεν είμαι διατροφολόγος άλλα όλα τα άρθρα μου βασίζονται στην επιστημονική έρευνα και όλα έχουν παραπομπές και επιστημονική βιβλιογραφία από έγκυρα Journals. Η φιλοσοφία μου ταιριάζει με τη φράση «Extraordinary claims require extraordinary evidence».
myprotein