Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Συμπληρώματα

Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη | 10 υγιεινά σνακ

Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη | 10 υγιεινά σνακ
Παναγιώτης Περεντής
Διατροφολόγος- Διαιτολόγος και Αθλητής Taekwondo5 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Παναγιώτης Περεντής

Ψάχνετε να βρείτε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη που παράλληλα να ικανοποιούν κάθε σας λιγούρα; Στο παρακάτω άρθρο θα σας προτείνουμε 10 υγιεινά σνακ για να αποφεύγετε τις ατασθαλίες αλλά και συμπληρώνεται την ημερήσια ποσότητα σε πρωτεΐνη.

Τρώτε υγιεινά καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, τότε συνήθως το απόγευμα ή ίσως μετά την προπόνηση, σας έρχεται σίγουρα μια έντονη επιθυμία για κάτι γλυκό. Όλοι έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο. Εκείνη η συγκεκριμένη στιγμή, που υπάρχει η ανάγκη να φάτε σοκολάτες ή πατατάκια, αλλά βαθιά μέσα σας γνωρίζετε ότι θα το μετανιώσετε αμέσως μετά !

Είτε είστε από αυτούς που καταναλώνουν μπισκότα το απόγευμα ή από αυτούς που έχουν μεγάλη επιθυμία να φάνε μια σοκολάτα μετά την προπόνηση (ή ακόμα και δύο), ευτυχώς υπάρχουν και πιο υγιεινές εναλλακτικές λύσεις, για να κάνετε την ένοχη απόλαυση σας, όχι και τόσο επικίνδυνη για τη σιλουέτα σας - και συγχρόνως να απολαύσετε κάτι γλυκό και ωραίο στη γεύση.  Από την καλύτερη μπάρα σοκολάτας πρωτεΐνης μέχρι τα αγαπημένα βουτήματα για τον καφέ, ερευνήσαμε και βρήκαμε τις 10 πιο υγιεινές επιλογές σε ΣΝΑΚ, έτσι ώστε να μπορείτε να ικανοποιήσετε οποιαδήποτε λιγούρα και αν παρουσιαστεί.

Η καλύτερη απογευματινή λιχουδιά: Μπισκότο Πρωτεΐνης

Πείτε ένα γειά στον νικητή της Καλύτερης Πρωτεϊνικής Λιχουδιάς των γνωστών βραβείων UK 2018 Men’s Health Sports Nutrition Awards, που διεξάγονται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ένα σοκολατένιο μπισκότο σάντουιτς πρωτεΐνης, με πλούσια γέμιση βανίλιας.

Με μόνο 0,5 γραμμάρια ζάχαρης, πάνω από 6 γραμμάρια πρωτεΐνης και 8 γραμμάρια φυτικών ινών ανά μερίδα, αυτό το μπισκότο πρωτεΐνης προσφέρει 100% γευστική απόλαυση σε όποιον το δοκιμάσει, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας - χωρίς ενοχές.

 
protein biscuit

Η καλύτερη μπάρα πρωτεΐνης: Διαιτητική Μπάρα Πρωτεΐνης

H Διαιτητική Μπάρα Πρωτεΐνης , η οποία βγαίνει σε 2 γεύσεις: Μπισκότο ή Λευκή Σοκολάτα με Βατόμουρο, μπαίνει στη λίστα με τα ΣΝΑΚ πολύ λίγων θερμίδων, αφού έχει μόλις 1,2 γραμμάρια σακχάρων ανά μερίδα (1 μερίδα - 80 γραμμάρια).

Απαλή και γλυκιά στο εσωτερικό της, καλυμμένη με σοκολάτα γάλακτος, αυτή η μπάρα πρωτεΐνης θα ικανοποιήσει και τους πιο γλυκούς σας πειρασμούς, ενώ συγχρόνως θα εφοδιάσει τον οργανισμό σας με 18 γραμμάρια πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας.

 

Το πιο υγιεινό γλυκαντικό: Μέλι Manuka

Θέλετε να δώσετε μια γλυκιά γεύση σε οποιοδήποτε γεύμα σας, απευθείας με μια και μόνο κουταλιά; Το μέλι Manuka έχει πλουσιότερη, πιο κρεμώδη υφή από το κανονικό μέλι, ενώ συγχρόνως έχει και τεράστια οφέλη για την υγεία σας.

Την ώρα που το κανονικό μέλι των supermarket, σας γεμίζει κυρίως με ζάχαρη και τίποτα παραπάνω, το μέλι Manuka σας προσφέρει μια αντιοξειδωτική, αντιβακτηριακή και συνάμα γλυκιά απόλαυση, που θα προστατέψει τον οργανισμό σας από πολλές ασθένειες και μικροβιακές λοιμώξεις.

 

Το καλύτερο αντικατάστατο σοκολάτας: Protein Choc Chunky

Ψάχνετε για ένα σνακ με λιγότερες θερμίδες από το κανονικό; Αυτή η πλούσια μπάρα πρωτεΐνης θα σας προσφέρει μια σοκολατένια απόλαυση, σβήνοντας την οποιαδήποτε “γλυκιά” επιθυμία σας και διατηρώντας τη μυϊκή σας μάζα, καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Έχοντας 14 γραμμάρια πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας και μόνο 2,7 γραμμάρια σακχάρων ανά μπάρα, σε αντίθεση με τα 2,6 γραμμάρια πρωτεΐνης και τα 21,2 γραμμάρια σακχάρων, που σας προσφέρουν οι αντίστοιχες επιλογές των σουπερ μαρκετ. Όποτε, δεν έχετε παρά να αρπάξτε μια μπάρα Protein Choc Chunky, κάθε φορά που σας παρουσιάζεται η επιθυμία για κάτι γλυκό.

 

Το καλύτερο ενισχυτικό γεύσης: FlavDrops

Ψάχνετε να μειώσετε την καθημερινή σας κατανάλωση σε ζάχαρη, χωρίς όμως να στερηθείτε τη νόστιμη και γλυκιά γεύση της; Προσθέστε στα διάφορα σνακ και ροφήματα σας, το FlavDrops - τον ενισχυτή γεύσης με μηδενικές θερμίδες, που δίνει στους καφέδες, στους χυμούς, στα πρωτεϊνούχα ροφήματα και γενικά σε όλα τα ποτά σας υπέροχη γεύση.

Το FlavDrops βγαίνει σε 17 διαφορετικές γεύσεις, όπως Σοκολάτα Φυστικοβούτυρο, Μήλο, Μπανάνα κτλ. Τα FlavDrops δεν περιέχουν καθόλου θερμίδες, καθόλου σάκχαρα και υδατάνθρακες, κανοντάς τα ιδανικά για την ικανοποίηση κάθε γλυκιάς σας επιθυμίας, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

 

Το πιο γρήγορο πρωινό : Pancakes με Πρωτεΐνη

Οι ημέρες όπου οι τηγανίτες είχαν τους ίδιους υδατάνθρακες που είχε και μια ολόκληρη πίτσα, ανήκουν πια στο παρελθόν. Οι τηγανίτες πρωτεΐνης είναι το νέο ιδανικό σας πρωινό και το νέο γεύμα αποκατάστασης μετά από κάθε προπόνηση σας.

Εμπλουτισμένες με 34 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μερίδα, αυτές οι πολύ εύκολες στην προετοιμασία τηγανίτες πρωτεΐνης, είναι η τέλεια επιλογή για πρωινό, για μεσημεριανό, για βραδινό, ή ακόμα και για επιδόρπιο.

Η καλύτερη υγιεινή σάλτσα: Sugar-Free Sauce

Νόστιμες σάλτσες που πραγματικά θα ταιριάξουν στη διατροφή σας είναι δύσκολο να βρείτε, αλλά ή συγκεκριμένη σάλτσα χωρίς ζάχαρη, είναι αυτό ακριβώς που ψάχνετε.

Χωρίς ζάχαρη, με χαμηλές θερμίδες σε όλες τις γνωστές και αγαπημένες σας γεύσεις, όπως κέτσαπ ντομάτας, μπάρμπεκιου και γλυκού τσίλι, αυτές οι έντονες και πικάντικες σάλτσες, έρχονται για να συνοδεύσουν εύγευστα όλα τα φαγητά σας.

Η καλύτερη μπάρα πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας: Pro Bar Elite

Κάθε Pro Bar Elite είναι γεμάτη με 26 γραμμάρια πρωτεΐνης γάλακτος υψηλής ποιότητας, αργής και γρήγορης απελευθέρωσης. Κάθε παρτίδα του προϊόντος πιστοποιείται από το Αθλητικό Ινστιτούτο Δοκιμών και Ερευνών Συμπληρωμάτων Διατροφής, παρέχοντας το υψηλότερο επίπεδο διασφάλισης για οποιονδήποτε αθλητή.

Οι μπάρες διατίθενται σε διάφορες γεύσεις όπως Βανίλια Toffee, Μαύρη Σοκολάτα και Καραμέλα Φουντούκι, έχουν τραγανή επικάλυψη και απαλή γέμιση, καλυμμένες με γλυκιά σοκολάτα γάλακτος. Είναι τόσο νόστιμες στην πραγματικότητα, που θα δυσκολευτείτε να πιστέψετε, ότι αυτές οι μπάρες όντως αποτελούν μια υγιεινή επιλογή για εσάς.

 

Το καλύτερο φυστικοβούτυρο υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη: Whey Protein Peanut Butter

Αυτό το προϊόν αποτελείται από ψημένα φυστίκια και είναι εμπλουτισμένο με απομονωμένη πρωτεΐνη ορού γάλακτος για να γίνει το πιο τέλειο, υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες, χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη, καθημερινό σας θρεπτικό σνακ.

Με γευστικές γεύσεις όπως Σοκολάτα Πορτοκάλι, Μηλόπιτα και Πουτίγκα Καλοκαιρινών Φρούτων, το φυστικοβούτυρο με πρωτεΐνη ορού γάλακτος, θα σκοτώσει όλους τους γλυκούς πειρασμούς σας, με μια μόνο κουταλιά. Απλώστε το σε τοστ, σε κράκερ ρυζιού και στα αγαπημένα σας φρούτα ή πολύ απλά φάτε το και σκέτο, απευθείας με το κουτάλι.

 

Το καλύτερο γεύμα υψηλής πρωτεΐνης σε μπουκιές: Protein Choc Bites

Αυτές οι τραγανές, υψηλής πρωτεΐνης μπουκιές είναι φτιαγμένες με απαλή σοκολάτα, κρισπις πρωτεΐνης και υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη ορού γάλακτος, για να συνθέσουν ένα νόστιμο σνακ, που θα μπορείτε να το καταναλώσετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας εύκολα και γρήγορα.

Αυτές οι εξαιρετικα βολικές προς κατανάλωση, σοκολατένιες μπουκιές, είναι ιδανικές για όσους αναζητούν μια γλυκιά απόλαυση, που είναι συγχρόνως υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες, παρέχοντας στο σώμα σας 30 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά 100 γραμμάρια προϊόντος.

 

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Παναγιώτης Περεντής
Διατροφολόγος- Διαιτολόγος και Αθλητής Taekwondo
Προβολή του προφίλ του Παναγιώτης Περεντής
O Περεντής Παναγιώτης είναι διαιτολόγος, απόφοιτος του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας - Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Η διπλωματική του διατριβή αφορούσε το μεταβολισμό του σιδήρου σε υπερμαραθωνοδρόμους αθλητές. Από τον Οκτώβρη του 2017 συμμετέχει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ΤΕΦΑΑ ‘’Βιολογία της Άσκησης’’ με κατεύθυνση Εργοφυσιολογία. Αρθρογραφεί στο προσωπικό του blog, το Powerdieting https://powerdieting.wordpress.com/ για θέματα σχετικά με τη διατροφή, την άσκηση και την αυτοβελτίωση. Επίσης συνεργάζεται με το site logodiatrofis.gr https://logodiatrofis.gr/sinergetes-omadas-logodiatrofis/panagiwtis-perentis . Μένει συνεχώς ενημερωμένος γύρω από οποιοδήποτε θέμα αφορά τη διατροφή και την άσκηση διαβάζοντας δημοσιευμένα επιστημονικά άρθρα και παρακολουθώντας συνέδρια. Εργάζεται ως διαιτολόγος και απευθύνεται κυρίως σε αθλητές και ασκούμενους που θέλουν να βελτιώσουν την εικόνα του σώματός τους και τις επιδόσεις στο άθλημα / προπόνηση τους παράλληλα με την υγεία τους και επίσης δημιουργεί εξατομικευμένα προγράμματα γυμναστηρίου. Στο παρελθόν, έχει συνεργαστεί με γυμναστήρια της αλυσίδας Yava. Επιπλέον, βοηθά και προετοιμάζει αγωνιστικά αθλητές του Powerlifting. Τα τελευταία 5 έτη είναι αθλητής Powerlifting (μέλος της ΑΕΚ εδώ και 2 χρόνια) με πολλές διακρίσεις τόσο σε εθνικό όσο και διεθνές επίπεδο (1η θέση στην κατηγορία των 83 κιλών στα πανελλήνια πρωταθλήματα του 2016 και 2017 και 14η θέση στο Ευρωπαϊκό ρωτάθλημα της EPF το 2017). Γενικότερα του αρέσει η άσκηση και ο αθλητισμός και στο παρελθόν έχω ασχοληθεί με taekwondo, μπάσκετ, ποδηλασία κ.ά. ενώ προπονείται στο γυμναστήριο εδώ και 10 χρόνια.
myprotein