Συμπληρώματα

ZMA : μοναδικό συμπλήρωμα με μοναδικές ιδιότητες !

Το ZMA είναι ιδανικό συμπλήρωμα για πριν τον ύπνο. Βοηθάει στην αποκατάσταση άλλα ενισχύει και την φυσική τεστοστερόνη!

ZMA : μοναδικό συμπλήρωμα με μοναδικές ιδιότητες !

good-nights-sleep-1

Το συμπλήρωμα ΖΜΑ (ψευδάργυρος, μαγνήσιο, βιταμίνη Β6) βοηθά στην παραγωγή φυσικής τεστοστερόνης, σε συνδυασμό με το βότανο tribulus και παραπλήσια του. Το ιχνοστοιχείο-μέταλλο μαγνήσιο (Μg+2) παίζει σημαντικό ρόλο στη μυϊκή χάλαση των γραμμωτών-σκελετικών μυών.

Ως εκ τούτου το zma βοηθά στην καλύτερη ποιότητα του βραδινού ύπνου. Οι καρδιολόγοι το προτείνουν και ως αντι-αρρυθμικό του καρδιακού μυός επίσης.

Το μαγνήσιο προλαμβάνει και τους μυϊκούς σπασμούς-κράμπες σε κατάσταση αφυδάτωσης.

Σε συνδυασμό με πυριδοξίνη (vitamin B6) και ψευδάργυρο βοηθά στην ενδογενή παραγωγή τεστοστερόνης, δεδομένου ότι ο ψευδάργυρος λαμβάνει μέρος σε πολλές βιοχημικές διεργασίες του ορμονικού συστήματος.

Είναι και ενισχυτικό του ανοσοποιητικού συν τοις άλλοις.

Η πυριδοξίνη παίζει σπουδαίο ρόλο στην αφομοίωση των ζωικών λευκωμάτων και δρα ως ήπιο διουρητικό μέσο σε φυτικές φόρμουλες απώλειας υποδόριου ύδατος.

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Βιβλιογραφία

Τουλιάτος, Γ. (2015) «Επιστημονική Προσέγγιση και Ιατρική Πρόληψη στη μυϊκή ανάπτυξη». Αθήνα. Εκδόσεις Αστάρτη.Τουλιάτος Γιώργος

Τουλιάτος Γιώργος

Ιατρός Βιοπαθολόγος και Συγγραφέας

Ο Γιώργος Τουλιάτος είναι ιατρός με ειδίκευση στην Βιοπαθολογία. Έχει συγγράψει τρία βιβλία σχετικά με την διατροφή, την άσκηση και τα συμπληρώματα στο άθλημα του Bodybuilding. Είναι επιστημονικός συνεργάτης του συγγράμματος Anabolics, των ελληνικών εκδόσεων Muscle Mag και Muscular Development, της Ορθοβιοτικής καθώς και της Alsacademy στην Κύπρο. Τα άρθρα του και οι συνεντεύξεις του έχουν φιλοξενηθεί από τα τοπικά μέσα (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες) αλλά και από τον Αμερικάνικο Σταθμό Super Human Radio και το trtrevolution. Έχει οργανώσει και συμμετάσχει πολλά σεμινάρια σε Ελλάδα & Κύπρο σχετικά με τα συμπληρώματα διατροφής, την διατροφή, την εργοφυσιολογία και την αντιγήρανση. Ο Γιώργος Τουλιάτος είναι πρώην πρωταθλητής Bodybuilding και πρόσφατα είχε την τιμή να είναι κριτής στις οργανώσεις της Nac και την World Wabba Hellas.


Οι Super προσφορές συνεχίζονται, ρίξε μια ματιά! Περισσότερα