Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Συμπληρώματα

6 Συμπληρώματα για κετογονική διατροφή

6 Συμπληρώματα για κετογονική διατροφή
Claire Muszalski
εγγεγραμμένη διαιτολόγος4 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Claire Muszalski

Η κετογονική διατροφή μπορεί να γίνει πρόκληση αφού αποκλείει αρκετά τρόφιμα τα οποία μπορεί να είχες στην διατροφή σου. Ωστόσο, τα πλεονεκτήματα της κετογονικής διατροφής είναι αυτό που ίσως ψάχνεις και έτσι είναι αρκετά σημαντικό να προσαρμόσεις την διατροφή σου στον τρόπο ζωής σου ώστε να είναι επιτυχημένη.

Τα συμπληρώματα κετογονικής διατροφής είναι ένας τέλειος τρόπος να κάνεις την διαδικασία πιο εύκολη. Διαλέξαμε τα αγαπημένα μας συμπληρώματα διατροφής για κετογονική διατροφή.

Γιατί να χρησιμοποιήσεις συμπληρώματα για κετογονική διατροφή;

Τα συμπληρώματα κετογονικής διατροφής μπορούν να σε κάνουν να μείνεις πιστός/η στους στόχους που έχεις θέσει για την κετογονική διατροφή σου καθώς και να έχεις καλύτερα αποτελέσματα. Δοκίμασε να προσθέσεις κάποια συμπληρώματα κετογονικής διατροφής στο πρόγραμμά σου και ακολούθησε μια επιτυχημένη κετογονική διατροφή.

Συμπληρώματα κετογονικής διατροφής  

1. Ταμπλέτες Electrolytes Plus

Οι ταμπλέτες Electrolytes Plus περιέχουν όλους τους βασικούς ηλεκτρολύτες που χρειάζεται το σώμα, όπως ασβέστιο, χλωρίδιο, μαγνήσιο, κάλιο και νάτριο. Οι ηλεκτρολύτες βοηθούν τις απαραίτητες διαδικασίες στο σώμα και πρέπει να διατηρούνται σε σωστά επίπεδα για βέλτιστη υγεία και απόδοση. Όταν ακολουθείς μια κετογονική διατροφή, μπορεί να καταναλώνεις λιγότερους ηλεκτρολύτες με τον περιορισμό της λήψης υδατανθράκων.

Ο σκοπός του Electrolytes Plus είναι να αναπληρώσει την ισορροπία των ηλεκτρολυτών στο σώμα μετά από μια δύσκολη προπόνηση, αφού χάνουμε ηλεκτρολύτες όταν ιδρώνουμε. Η αναπλήρωσή τους με σωστές ποσότητες αποτρέπει την αφυδάτωση και βοηθάει στην διατήρηση απαραίτητων λειτουργιών κατά την αποκατάσταση ώστε να είσαι έτοιμος/η σε κάθε προπόνηση!

2. Λάδι Καρύδας 

Το Λάδι Καρύδας είναι ένα τέλειο φυτικό λιπαρό κατάλληλο για κετογονική διατροφή. Είναι ένα μοναδικό λάδι που είναι στερεό σε θερμοκρασία δωματίου, όντας εξαιρετικό για μαγείρεμα και ψήσιμο. Είναι επίσης γεμάτο με τριγλυκερίδια μεσαίας αλυσίδας, τα οποία αποτελούν εξαιρετική πηγή καυσίμου όταν το σώμα σου βρίσκεται σε κέτωση.

Το πλεονέκτημα του Ελαίου Καρύδας σε μια κετογονική διατροφή είναι ότι περιέχει λιπαρά οξέα που χωνεύονται εύκολα και χρειάζονται για την αναπλήρωση των υδατανθράκων στην διατροφή σου. Είναι εύκολο να τα ενσωματώσεις σε συνταγές ή σε μαγείρεμα, ενώ παράλληλα πετυχαίνεις τους στόχους σου σε επίπεδο μακροθρεπτικών συστατικών όσο ακολουθείς έναν κετογονικό τρόπο ζωής.

3. Keto Blend 

Το Keto Blend είναι το νέο συμπλήρωμα της Myprotein το οποίο δημιουργήθηκε αποκλειστικά για κετογονική διατροφή με στόχο να βελτιώσει την απόδοση και να σε βοηθήσει να πετύχεις τους στόχους σου σε επίπεδο μακροθρεπτικών συστατικών. Μια κανονική πρωτεΐνη μπορεί να σε βγάλει λίγο από το πρόγραμμα κετογονικής διατροφής που ακολουθείς, αλλά αυτό έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για μια κετογονική διατροφή.

Το Keto Blend είναι κάτι περισσότερο από μια σκόνη πρωτεΐνης και περιέχει και άλλα συστατικά όπως η ινουλίνη (αυξάνει την λήψη φυτικών ινών χωρίς προσθήκη υδατανθράκων), τριγλυκερίδια μέσης αλυσίδας που αποτελούν τέλειο καύσιμο για κέτωση, λάδι καρύδας σε σκόνη και αβοκάντο για επιπλέον υγιή λιπαρά. Η προσθήκη χολίνης βοηθάει τον μεταβολισμό σου να καίει λιπαρά με αποτελεσματικό τρόπο.

4. Zero Pasta Range 

Η σειρά Zero Pasta, και Zero Rice έχουν λίγες θερμίδες, ελάχιστους υδατάνθρακες και αποτελεί μια εναλλακτική στα noodles και το ρύζι. Είναι τέλεια προϊόντα, έχουν μοναδική γεύση και μπορείς να τα απολαύσεις αφού έχουν σχεδόν μηδενικούς υδατάνθρακες. 

Ο σκοπός αυτών των προϊόντων είναι να ικανοποιήσουν τις λιγούρες σου και να δώσουν όγκο στα γεύματά σου, ενώ εσύ ακολουθείς το πλάνο κέτωσης που έχεις. Η χρήση τέτοιων προϊόντων με λίγες θερμίδες και υδατάνθρακες μπορούν να βοηθήσουν την απώλεια βάρους, να σε κάνουν να νιώθεις ότι έχει χορτάσει και να μείνεις σε πρόγραμμα.

5. Fruit Spread Zero 

Το Fruit Spread Zero είναι μια υγιεινή εναλλακτική στην μαρμελάδα και έχει φτιαχτεί από πραγματικά εκχυλίσματα φρούτων με φυσικά αρωματικά. Δεν έχει γλουτένη, έχει λίγες θερμίδες και είναι κατάλληλο για πολλές δίαιτες.

Το Fruit Spread Zero σχεδιάστηκε για να αναπληρώσει μαρμελάδες με αρκετή ζάχαρη, κατάλληλες για κετογονική διατροφή. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σου δώσει γεύση χωρίς θερμίδες. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε ψωμί ή pancakes φιλικά προς κετογονική διατροφή  ή ό,τι άλλο θέλεις.  

6. Σιρόπι Χωρίς Ζάχαρη

Το Σιρόπι Χωρίς Ζάχαρη είναι η τέλεια λύση για όποιον θέλει γλυκιές γεύσεις χωρίς ζάχαρη και υδατάνθρακες. Είναι διαθέσιμα σε πολλές γεύσεις και έχουν λιγότερο από 1 θερμίδα ανά μερίδα - όντας τέλειο για κετογονική διατροφή ή οποιαδήποτε δίαιτα.

Αυτά τα σιρόπια δίνουν γεύση στα φαγητά σου χωρίς θερμίδες ή ζάχαρη. Μπορείς να βρεις γεύσεις όπως butterscotch ή σφενδάμι αλλά και πιο φρουτώδεις γεύσεις όπως raspberry και blueberry. Αυτά τα σιρόπια είναι τέλεια για κετογονική διατροφή και θα υποστηρίξουν τους στόχους υγείας και fitness. 

Με λίγα λόγια

Η Myprotein έχει μεγάλη ποικιλία προϊόντων για κετογονική διατροφή. Μπορείς να βρεις υγιεινά λιπαρά, ηλεκτρολύτες, λιχουδιές και άλλα πολλά ώστε να έχεις τα βέλτιστα αποτελέσματα όσο είσαι σε διαδικασία κέτωσης.

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Claire Muszalski
εγγεγραμμένη διαιτολόγος
Προβολή του προφίλ του Claire Muszalski

H Claire είναι Registered Dietitian (εγγεγραμμένη διαιτολόγος) από το Academy of Nutrition and Dietetics  και πιστοποιημένη Health and Wellness Coach από το International Consortium for Health and Wellness Coaching. Έχει πτυχίο Bachelor of Science in Biology και μεταπτυχιακό Master’s degree in Clinical Dietetics και Nutrition από το University of Pittsburgh.

 Η Claire λατρεύει να μιλάει και να γράφει για το φαγητό και το fitness και της αρέσει να χρησιμοποιεί την εμπειρία της ώστε να βοηθήσει τους άλλους να πετύχουν τους στόχους υγείας και ευεξία τους.

Η Claire είναι επίσης πιστοποιημένη instructor στην ποδηλασία σε κλειστό χώρο και αγαπάει την πνευματική και φυσική ώθηση που λαμβάνει από τα μαθήματα yoga και τρεξίματος. Όταν δεν καταφέρνει να διατηρηθεί fit, ζητωκραυγάζει για τις τοπικές ομάδες της περιοχής της στο Pittsburgh, ή μαγειρεύει για την οικογένειά της στην κουζίνα.

Δείτε περισσότερα για την εμπειρία της Claire’s εδώ.

myprotein