Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Συμπληρώματα

Φτάσε τις ημερήσιες ανάγκες πρωτεΐνης σου ενώ μένεις ενυδατωμένος

Φτάσε τις ημερήσιες ανάγκες πρωτεΐνης σου ενώ μένεις ενυδατωμένος
Myprotein
Writer and expert2 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Myprotein

Το έχουμε ακούσει πολλές φορές στο παρελθόν - "Βεβαιώσου ότι έχεις ενυδατωθεί επαρκώς, συνέχισε να πίνεις νερό, στόχευσε για 2L την ημέρα… ή μήπως είναι 6-8 ποτήρια;." Οι οδηγίες ενυδάτωσης μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση. Το επίπεδο ενυδάτωσης του ανθρώπινου σώματος αμφισβητείται συνεχώς μέσω του νερού που χάνεται λόγω εφίδρωσης, ειδικά κατά την άσκηση. 1 Η αντικατάσταση αυτής της απώλειας υγρών είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον γενικό πληθυσμό και ακόμη περισσότερο στους αθλητές.

Η ενυδάτωση κατά τη διάρκεια της αθλητικής δραστηριότητας είναι ένας βασικός δείκτης της υγείας στους αθλητές. 2 Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι η αφυδάτωση μειώνει την αθλητική απόδοση και μπορεί να είναι κίνδυνος για την υγεία όταν γίνεται κάτω από το άγχος της θερμοκρασίας. 3 Εξαιτίας αυτού, πραγματικά θέλεις να βρεις τον περισσότερα αποτελεσματικό τρόπος ενυδάτωσης και γνωρίζουμε ότι το απλό νερό μπορεί να είναι αρκετά βαρετό. Λοιπόν, τι γίνεται με τα ποτά σε σκόνη;

Τι είναι τα ποτά σε σκόνη;

Τα ποτά σε σκόνη έχουν σχεδιαστεί για να συνδυάζουν τη διαμορφωμένη σκόνη και το νερό για να σχηματίσουν ένα υγρό που μπορείς να το πιεις.

Τα ποτά σε σκόνη είναι διαθέσιμα σε πολλές γεύσεις και είδη που κυμαίνονται από Whey Protein shakes στη γαλακτώδη έκδοση έως και Clear Whey Protein σκόνες αναμεμειγμένες με νερό.

Αυτό που είναι υπέροχο είναι ότι η έρευνα μας δείχνει ότι τα υπερτονικά ποτά (εκείνα με προστιθέμενα αμινοξέα και σάκχαρα) βοηθούν στην αποκατάσταση των μυών και βελτιώνουν την ανοσία. 4 Aυτό ισχύει ιδιαίτερα μετά την άσκηση για τα υπερτονικά ποτά σε σκόνη τα οποία περιέχουν πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, όπως αμινοξέα διακλαδισμένης αλυσίδας και γλουταμίνη που περιέχονται στην *Clear Whey Protein *. 5

Τα ποτά σε σκόνη υπολογίζονται στις ανάγκες ενυδάτωσης;

Οι σκόνες διαλύονται γρήγορα σε νερό μετά την ανάμιξη. Εφόσον αναμιγνύεις το ποτό σου με νερό αντί για γάλα ή χυμό, το ποτό σε σκόνη μπορεί να μετρηθεί στην πρόσληψη νερού. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά ότι κατά μέσο όρο, μια γυναίκα απαιτεί 2,7L νερό και ο μέσος άντρας 3,7L νερό. 6 Και αυτό είναι μόνο για να καλύψει τις ανάγκες του σώματός σου -  δηλαδή χωρίς να υπολογίσουμε τον ιδρώτα που έχεις κατά την άσκηση. Ακούγεται κάπως δύσκολο; Δεν είσαι μόνος, αλλά τα ποτά σε σκόνη θα το κάνουν πολύ πιο εύκολο να επιτύχεις τον στόχο σου.

Είναι αρκετά ελαφρύ για να μην αναστατώσει το στομάχι σου

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το πάρα πολύ φαγητό ή το νερό πριν από μια προπόνηση μπορεί να μειώσει κατα πολύ την απόδοση σου. Αυτό που δεν θέλεις είναι να πίνεις το ποτό σου σε σκόνη και να αισθάνεσαι αναστατωμένο το στομάχι σου - και για αυτό η *Clear Whey Protein* είναι υπέροχη!

Πάντα θέλεις να διασφαλίζεις ότι το ποτό σου αμέσως πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την άσκηση είναι χαμηλό σε λιπαρά και φυτικές ίνες για να μειώσεις τον κίνδυνο διαταραχής του στομάχου. Αυτό καθιστά την *Clear Whey Protein* τον τέλειο υποψήφιο για τη δουλειά. Με μόνο 0,1 γραμμάρια λιπαρών ανά μερίδα, αυτό δεν θα είναι κάτι που θα πρέπει να σε κάνει να ανησυχείς.

Πρέπει να εξετάσουμε ένα ποτό σε σκόνη με προσθήκη πρωτεΐνης;

Απολύτως ναι! Για τους αθλητές, το προτεινόμενο εύρος λήψης πρωτεϊνών είναι από 1,2-2g / kg 7 ανάλογα με τους στόχους σου. Η επίτευξη αυτού μπορεί να είναι δύσκολη όταν είσαι αθλητής 100 κιλών που πρέπει να καταναλώνεις 200 γραμμάρια πρωτεΐνης την ημέρα. Έτσι, για να γίνει ευκολότερη, κατανάλωσε πρωτεΐνη ενώ ταυτόχρονα ενυδατώνεσε, με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια.

Με λίγα λόγια

Εάν δυσκολεύεσαι να πετύχεις τους στόχους ενυδάτωσης σου, καθώς και της πρωτεΐνης σου καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας, η κατανάλωση ποτού σε πρωτεΐνη σε σκόνη μπορεί να είναι η σωστή λύση για σένα. Όλοι μας θέλουμε έναν βολικό τρόπο για να διατηρήσουμε την άλιπη μυϊκή μας μάζα και παράλληλα να παραμείνουμε ενυδατωμένοι.

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

1. Belval, L. N., Hosokawa, Y., Casa, D. J., Adams, W. M., Armstrong, L. E., Baker, L. B., Burke, L., Cheuvront, S., Chiampas, G., González-Alonso, J., Huggins, R. A., Kavouras, S. A., Lee, E. C., McDermott, B. P., Miller, K., Schlader, Z., Sims, S., Stearns, R. L., Troyanos, C., & Wingo, J. (2019). Practical Hydration Solutions for Sports. Nutrients, 11(7), 1550.

2. Noakes TD. Commentary: role of hydration in health and exercise. BMJ. 2012;345:e4171

3. Murray B. Hydration and physical performance. J Am Coll Nutr. 2007;26(5 Suppl):542S-548S. 

4. Massey LK, Berg TA. The effect of dietary caffeine on urinary excretion of calcium, magnesium, phosphorus, sodium, potassium, chloride and zinc in healthy malesNutr Res. noviembre de 1985;5(11):1281-4.

5. Massey LK, Berg TA. The effect of dietary caffeine on urinary excretion of calcium, magnesium, phosphorus, sodium, potassium, chloride and zinc in healthy malesNutr Res. noviembre de 1985;5(11):1281-4.

6. Rosinger, A., & Herrick, K. A. (2016). Daily Water Intake Among US Men and Women: 2009-2012. US Department of Health and Human Services, Centers for Disease Control and Prevention, National Center for Health Statistics.

7. Vitale, K., & Getzin, A. (2019). Nutrition and Supplement Update for the Endurance Athlete: Review and Recommendations. Nutrients, 11(6), 1289.

Myprotein
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Myprotein
myprotein