Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Συμπληρώματα

Πλήρης διατροφή Vs υποκατάστατα γεύματος – ποια είναι η διαφορά;

Πλήρης διατροφή Vs υποκατάστατα γεύματος – ποια είναι η διαφορά;
Claire Muszalski
εγγεγραμμένη διαιτολόγος2 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Claire Muszalski

Ενώ τα ροφήματα αντικατάστασης γεύματος (υποκατάστατα γεύματος) υπάρχουν εδώ και χρόνια, ίσως έχεις ακούσει περισσότερα για τα πλήρη διατροφικά ροφήματα. Λοιπόν, η αντικατάσταση γεύματος και τα πλήρη διατροφικά ροφήματα λειτουργούν; Και τα δύο είναι βολικά και μπορούν να αποτελέσουν μέρος ενός μοντέλου υγιεινής διατροφής, αλλά το καθένα προσφέρει μοναδικά οφέλη με βάση τους στόχους σου. Διάβασε παρακάτω για να μάθεις περισσότερα σχετικά με την πλήρη διατροφή και τα γεύματα αντικατάστασης γεύματος (υποκατάστατα γεύματος) και πώς λειτουργούν.

Τι είναι η πλήρης διατροφή;

Τα πλήρη διατροφικά ροφήματα προσφέρουν το όφελος της υγιεινής διατροφής εν κινήσει. Μπορεί να είναι πολύ χρονοβόρο και περίπλοκο να προγραμματίσεις όλα τα γεύματα και τα σνακ σου για την εβδομάδα ή ακόμα και για την ημέρα. Με ένα πλήρες διατροφικό ρόφημα, μπορείς να πάρεις όλα τα μακροθρεπτικά συστατικά (και τα μικροθρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες και μέταλλα) σε μία πλήρη συσκευασία. Δεν είναι ειδικά για εκείνους που θέλουν να χάσουν βάρος, αλλά μπορούν να είναι για οποιονδήποτε με ένα πολυάσχολο πρόγραμμα που θέλει ακόμα να παραμείνει υγιής.

Η πλήρης διατροφή σημαίνει ισορροπημένες θερμίδες, μακροθρεπτικά συστατικά, βιταμίνες, φυτικές ίνες και μέταλλα σε ένα εύκολο ρόφημα.

Τι είναι τα ροφήματα αντικατάστασης γεύματος;

Τα παραδοσιακά ροφήματα αντικατάστασης γεύματος απευθύνονταν σε εκείνους που θέλουν να χάσουν βάρος. Συνήθως κυμαίνονται μεταξύ 200-300 θερμίδων και δεν επικεντρώνονται απαραίτητα στα μακροθρεπτικά συστατικά. Η ευκολία της αντικατάστασης γεύματος σημαίνει λιγότερος χρόνος σε μέτρημα θερμίδων. Τα υποκατάστατα γεύματος μπορούν να αντικαταστήσουν ένα ή δύο γεύματα με περισσότερες θερμίδες από μια τυπική δίαιτα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε ταχύτερη απώλεια βάρους.

Ενώ οι χαμηλές θερμίδες των ροφημάτων αντικατάστασης γεύματος μπορεί να είναι αποτελεσματικές για την απώλεια βάρους, δεν είναι κατάλληλες για όλους. Εάν θέλεις την ευκολία αντικατάστασης γεύματος αλλά περισσότερη διατροφή και υψηλότερα μακροθρεπτικά συστατικά, τα πλήρη διατροφικά ροφήματα καλύπτουν αυτή την ανάγκη, ειδικά για εκείνους που επικεντρώνονται στο χτίσιμο ή τη διατήρηση μάζας.

Η πλήρης διατροφή είναι εξαιρετική για το πολυάσχολο άτομο που φροντίζει την υγεία του εν κινήσει.

Τι λέει η έρευνα;

Η έρευνα έχει υποστηρίξει τη χρήση ροφημάτων αντικατάστασης γεύματος ως μέρος ενός προγράμματος απώλειας βάρους με περιορισμένες θερμίδες, καθιστώντας τα δημοφιλή από τη δεκαετία του 1990.1 Ωστόσο, ενώ οι αποτελεσματικές αντικαταστάσεις γεύματος χαμηλών θερμίδων είναι συχνά μια προσωρινή λύση και όχι μια μακροπρόθεσμη αλλαγή του τρόπου ζωής. Οι αντικαταστάσεις γεύματος διευκολύνουν την απώλεια βάρους, αλλά δεν διδάσκουν απαραίτητα πώς να δημιουργούν βιώσιμα μοτίβα και μακροθρεπτικά συστατικά για μια πλήρη διατροφή.

Το BeNu είναι ένα πλήρες διατροφικό ρόφημα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη θέση ενός γεύματος ή ως ένα ισορροπημένο σνακ. Η ευκολία ενός έτοιμου ροφήματος σημαίνει ότι μπορείς να ελέγξεις τις συνολικές θερμίδες με βάση τα πόσα scoop BeNu προσθέτεις στο νερό σου. Δεν απαιτεί ψύξη και μπορεί να διατηρηθεί στο αυτοκίνητό σου, στο γραφείο σου στη δουλειά ή οπουδήποτε αλλού όπου μπορεί να χρειαστείς ένα γεύμα ή σνακ εν κινήσει.

Ένα ρόφημα BeNu περιέχει πρωτεΐνη, υδατάνθρακες και λιπαρά για ενέργεια, αποκατάσταση μυών και υγιή μεταβολισμό, καθώς και 27 βιταμίνες και μέταλλα.

Με λίγα λόγια

Το ρόφημα αντικατάστασης γεύματος και το ρόφημα πλήρης διατροφής, προσφέρουν οφέλη, το ένα είναι πιο χρήσιμο για την απώλεια βάρους, ενώ το άλλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε επικεντρώνεται σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Τα πλήρη διατροφικά ροφήματα είναι ιδανικά για το πολυάσχολο άτομο που έχει επίγνωση της υγείας και είναι εν κινήσει και θέλει να αισθάνεται σίγουρος ότι μπορεί να παραμείνει σε καλό δρόμο με το φαγητό του.

 

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

  1. Rothacker, D. Q., Staniszewski, B. A., & Ellis, P. K. (2001). Liquid meal replacement vs traditional food: a potential model for women who cannot maintain eating habit change. Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics101(3), 345.lete  
Claire Muszalski
εγγεγραμμένη διαιτολόγος
Προβολή του προφίλ του Claire Muszalski

H Claire είναι Registered Dietitian (εγγεγραμμένη διαιτολόγος) από το Academy of Nutrition and Dietetics  και πιστοποιημένη Health and Wellness Coach από το International Consortium for Health and Wellness Coaching. Έχει πτυχίο Bachelor of Science in Biology και μεταπτυχιακό Master’s degree in Clinical Dietetics και Nutrition από το University of Pittsburgh.

 Η Claire λατρεύει να μιλάει και να γράφει για το φαγητό και το fitness και της αρέσει να χρησιμοποιεί την εμπειρία της ώστε να βοηθήσει τους άλλους να πετύχουν τους στόχους υγείας και ευεξία τους.

Η Claire είναι επίσης πιστοποιημένη instructor στην ποδηλασία σε κλειστό χώρο και αγαπάει την πνευματική και φυσική ώθηση που λαμβάνει από τα μαθήματα yoga και τρεξίματος. Όταν δεν καταφέρνει να διατηρηθεί fit, ζητωκραυγάζει για τις τοπικές ομάδες της περιοχής της στο Pittsburgh, ή μαγειρεύει για την οικογένειά της στην κουζίνα.

Δείτε περισσότερα για την εμπειρία της Claire’s εδώ.

myprotein