Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Συμπληρώματα

Απαραίτητα συμπληρώματα με χαμηλό προϋπολογισμό

Απαραίτητα συμπληρώματα με χαμηλό προϋπολογισμό
Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness 8 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης
Στο μυαλό μας επικρατεί η εντύπωση ότι για να μπορείς να καταναλώνεις τα απαραίτητα συμπληρώματα σου κάθε μήνα πρέπει να διαθέτεις και υψηλό προϋπολογισμό. Αυτό δεν είναι αλήθεια γιατί πλέον μπορείς να βρεις τα συμπληρώματα σου στην πιο καθαρή μορφή της αγοράς, στις καλύτερες τιμές και με τις πιο ασφαλείς και αυστηρές ποιοτικές προδιαγραφές με σοβαρότητα και χωρίς φανταχτερές συσκευασίες με ανυπόστατες υποσχέσεις.Με 70 έως 100 το μήνα μπορείτε να έχετε τα βασικά σας συμπληρώματα και να πετύχετε οποιοδήποτε σωματικό στόχο έχετε θέσει.
1800x672-male-nutrition

Ποια είναι λοιπόν τα βασικά συμπληρώματα;

Whey Protein

Η Impact Whey Protein είναι η ΝΟ1 σε πωλήσεις πρωτεΐνη ορού γάλακτος η οποία θα σας βοηθήσει να αυξήσετε την ημερήσια πρόσληψη πρωτεΐνης καθώς και θα συμβάλλει στην αύξηση της μυικής σας μάζας. Μπορείτε να την βρείτε σε άπειρες γεύσεις ενώ ταυτόχρονα μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε σε πολλές συνταγές για Smoothie, υγιεινά γλυκίσματα και ό,τι άλλο φανταστείτε.

Κρεατίνη

Η Κρεατίνη είναι ένα από τα πιο δημοφιλή συμπληρώματα διατροφής, ειδικά για τους ανθρώπους που γυμνάζονται συστηματικά, ενώ είναι ένα από τα συμπληρώματα που έχουν τεράστιο επιστημονικό υπόβαθρο, γεγονός που  αποδεικνύει την αποτελεσματικότητά της. Η κρεατίνη είναι ένα μόριο που παράγεται από το σώμα, αλλά ταυτόχρονα προσλαμβάνεται και από την τροφή, όπως τα αυγά, το κρέας και το ψάρι. Λειτουργεί παρέχοντας στο σώμα μας ένα φωσφορικό μόριο, το οποίο ενεργοποιεί τη διφωσφορική αδενοσίνη (ADP) σε τριφωσφορική αδενοσίνη (ATP), η οποία είναι προτιμότερη πηγή ενέργειας για το σώμα μας.

Σύμφωνα με έρευνες, η κρεατίνη έχει απενεχοποιηθεί πλήρως για την πρόκληση καρκίνου ή και προβλημάτων σε υγιές συκώτι. Επιπλέον, σύμφωνα με έρευνες (1α, 1β), καταρρίπτεται ο μύθος ότι η κρεατίνη μπορεί να έχει ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ επίδραση στα νεφρά ή σε οποιαδήποτε άλλο μέρος του σώματος.

Καφεΐνη

Η καφεΐνη διεγείρει τον αθλητή, προσδίδει συγκέντρωση ενώ παράλληλα αυξάνει την αεροβική ικανότητα και την δύναμη συμβάλλοντας στην αύξηση της ενέργειας και της δύναμης του. Αποτελεί ένα συστατικό με μοναδική δράση αλλά απαιτεί προσοχή στο να βρείτε την κατάλληλη για εσάς δοσολογία. Ξεκινήστε με 100 mg και ελέξτε την ανοχή σας.

 

Γλουταμίνη

Η γλουταμίνη είναι ένα από τα 20 αμινοξέα που υπάρχουν εκ φύσεως μέσα στην πρωτεΐνη που καταναλώνουμε στη διατροφή μας. Εντοπίζεται σε μεγάλες ποσότητες στο κρέας, στα αυγά και στα γαλακτομικά προϊόντα. Η γλουταμίνη υποστηρίζει την μυϊκή ανάπτυξη αποκατάστασης που προσφέρει και αυτό είναι πολύ σημαντικό για έναν αθλητή, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην διατήρηση της απόδοσης χωρίς κάμψη.

Πολυβιταμίνη

Τέλος, μια πολυβιταμίνη θεωρείται απαραίτητη προσθήκη στη διατροφή ενός ατόμου που γυμνάζεται προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του στα απαραίτητα μικροσυστατικά στοιχεία.

 

Διαμορφώστε το δικά σας Stack συμπληρωμάτων και θα δείτε ότι θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε χωρίς να χρειάζεται να σπαταλήσετε μια περιουσία.

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Βιβλιογραφία

1α. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12500988

1β. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12701816

Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης
Είμαι ο Βασίλης Σκωλίκης, γεννήθηκα στην Αθήνα και λατρεύω το Fitness και τα συμπληρώματα διατροφής. Έχω MSc σε Marketing & Business Analytics από το University of Edinburgh Business School και έχω κάνει την έρευνα μου πάνω στο Μάρκετινγκ τωνΣυμπληρωμάτων Διατροφής με τίτλο “Health Consciousness and Perceived Risk as Moderators of Purchase Intention towards Dietary Supplements”. Δεν είμαι διατροφολόγος άλλα όλα τα άρθρα μου βασίζονται στην επιστημονική έρευνα και όλα έχουν παραπομπές και επιστημονική βιβλιογραφία από έγκυρα Journals. Η φιλοσοφία μου ταιριάζει με τη φράση «Extraordinary claims require extraordinary evidence».
myprotein