0
Καλάθι

Προς το παρόν δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας

Συμπληρώματα

Συνένζυμο Q10 (CoQ10) : Για μια υγιή καρδιά!

Συνένζυμο Q10 (CoQ10) : Για μια υγιή καρδιά!

Το Συνένζυμο Q10 (CoQ10) είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που προστατεύει το σώμα από τις ελεύθερες ρίζες. Μπορεί επίσης να συμβάλλει στην αύξηση της ικανότητας μεταφοράς του οξυγόνου στο αίμα, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να ασκήστε σκληρότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα

Γιατί CoQ10 ;

omega 3 heart

Το συνένζυμο Q10 (CoQ10) είναι ένα μόριο που βρίσκεται στα μιτοχόνδρια. Είναι πολύ σημαντικό για τη διαδικασία της παραγωγής ενέργειας. Αν και το σώμα παράγει ήδη CoQ10, τα συμπληρώματα μπορεί να προσφέρουν οφέλη σε άτομα με βλάβη του καρδιακού ιστού και όχι μόνο!

Οι άνθρωποι που έχουν υποστεί καρδιακή προσβολή, θα βιώσουν το μεγαλύτερο όφελος από τα συμπληρώματα CoQ10. Τα συμπληρώματα αυτά θα μειώσουν τον κίνδυνο για περαιτέρω καρδιακές επιπλοκές.

Οι στατίνες μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα CoQ10 στο σώμα. Εάν παίρνετε στατίνες, μιλήστε με το γιατρό σας σχετικά με τη λήψη CoQ10. Απαιτείται περισσότερη έρευνα για να καθοριστεί εάν τα συμπληρώματα CoQ10 μπορούν να επωφελησούν τα άτομα με λιγότερο σοβαρή καρδιακή βλάβη.

Πώς να το λάβω;

Λάβετε 70 – 90 mg CoQ10, φορά την ημέρα με ένα γεύμα που περιέχει λιπαρά οξέα.

Αν και οι υψηλότερες δόσεις, στο εύρος 200 – 300 mg, έχουν σαν αποτέλεσμα υψηλότερα επίπεδα CoQ10 στο σώμα, απαιτείται περαιτέρω έρευνα για να προσδιοριστεί εάν υψηλότερα επίπεδα CoQ10 θα παρέχουν περισσότερα οφέλη από ό,τι η standard δόση.

 

 

Τα άρθρα μας διατείθονται για εκπαιδευτικούςκαι πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλεύστε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.Bασίλης Σκωλίκης

Bασίλης Σκωλίκης

Ειδικός σε θέματα Διατροφής και Fitness

Είμαι ο Βασίλης Σκολίκης, γεννήθηκα στην Αθήνα και ασχολούμαι με το Fitness τα τελευταία 15 χρόνια. Μπορεί οι σπουδές μου να διαφέρουν απο το πεδίο της άθλησης/διατροφής, η μακρόχρονη εμπειρία μου όμως και η επιστημονική προσέγγιση των ζητημάτων του Fitness, με καθυστούν έναν καταξιωμένο γνώστη του χώρου. Η φιλοσοφία μου ταιριάζει με τη φράση "Extraordinary claims require extraordinary evidence", αφού τα λεγόμενα μου υποστηρίζονται κατα μεγάλο ποσοστό απο ερευνητικά δεδομένα σε συνδυασμό με εμπειρικά δεδομένα.


Οι Super προσφορές συνεχίζονται, ρίξε μια ματιά! Περισσότερα