Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Συμπληρώματα

Συνένζυμο Q10 (CoQ10) : Για μια υγιή καρδιά!

Συνένζυμο Q10 (CoQ10) : Για μια υγιή καρδιά!
Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness 7 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης

Το Συνένζυμο Q10 (CoQ10) είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που προστατεύει το σώμα από τις ελεύθερες ρίζες. Μπορεί επίσης να συμβάλλει στην αύξηση της ικανότητας μεταφοράς του οξυγόνου στο αίμα, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να ασκήστε σκληρότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα

Γιατί CoQ10 ;

omega 3 heart

Το συνένζυμο Q10 (CoQ10) είναι ένα μόριο που βρίσκεται στα μιτοχόνδρια. Είναι πολύ σημαντικό για τη διαδικασία της παραγωγής ενέργειας. Αν και το σώμα παράγει ήδη CoQ10, τα συμπληρώματα μπορεί να προσφέρουν οφέλη σε άτομα με βλάβη του καρδιακού ιστού και όχι μόνο!

Οι άνθρωποι που έχουν υποστεί καρδιακή προσβολή, θα βιώσουν το μεγαλύτερο όφελος από τα συμπληρώματα CoQ10. Τα συμπληρώματα αυτά θα μειώσουν τον κίνδυνο για περαιτέρω καρδιακές επιπλοκές.

Οι στατίνες μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα CoQ10 στο σώμα. Εάν παίρνετε στατίνες, μιλήστε με το γιατρό σας σχετικά με τη λήψη CoQ10. Απαιτείται περισσότερη έρευνα για να καθοριστεί εάν τα συμπληρώματα CoQ10 μπορούν να επωφελησούν τα άτομα με λιγότερο σοβαρή καρδιακή βλάβη.

Πώς να το λάβω;

Λάβετε 70 – 90 mg CoQ10, φορά την ημέρα με ένα γεύμα που περιέχει λιπαρά οξέα.

Αν και οι υψηλότερες δόσεις, στο εύρος 200 - 300 mg, έχουν σαν αποτέλεσμα υψηλότερα επίπεδα CoQ10 στο σώμα, απαιτείται περαιτέρω έρευνα για να προσδιοριστεί εάν υψηλότερα επίπεδα CoQ10 θα παρέχουν περισσότερα οφέλη από ό,τι η standard δόση.

 

 

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης
Είμαι ο Βασίλης Σκωλίκης, γεννήθηκα στην Αθήνα και λατρεύω το Fitness και τα συμπληρώματα διατροφής. Έχω MSc σε Marketing & Business Analytics από το University of Edinburgh Business School και έχω κάνει την έρευνα μου πάνω στο Μάρκετινγκ τωνΣυμπληρωμάτων Διατροφής με τίτλο “Health Consciousness and Perceived Risk as Moderators of Purchase Intention towards Dietary Supplements”. Δεν είμαι διατροφολόγος άλλα όλα τα άρθρα μου βασίζονται στην επιστημονική έρευνα και όλα έχουν παραπομπές και επιστημονική βιβλιογραφία από έγκυρα Journals. Η φιλοσοφία μου ταιριάζει με τη φράση «Extraordinary claims require extraordinary evidence».
myprotein