Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Συμπληρώματα

Διατροφή πριν την προπόνηση για Vegans: Τι χρειάζεσαι;

Διατροφή πριν την προπόνηση για Vegans: Τι χρειάζεσαι;
Myprotein
Writer and expert5 μήνες πριν
Προβολή του προφίλ του Myprotein
Σε αυτό το άρθρο θα βρεις τα πάντα για μια vegan διατροφή για πριν την προπόνηση...

Είτε δεν είσαι νέος στον κόσμο των συμπληρωμάτων pre workout, είτε δεν έχεις ακόμη δοκιμάσει ένα, δεν μπορείς να αρνηθείς ότι υπάρχουν ορισμένα πράγματα που χρειάζεται το σώμα σου για να κάνει μια προπόνηση όχι μόνο αποτελεσματική - αλλά και να σε ωθήσουν πέρα ​​από τις προσδοκίες σου.

Ζούμε με το μοτο μας “Fuelling your Ambition”. Με τα δύο πόδια μέσα από την πόρτα του γυμναστηρίου βρίσκεσαι στα μισά της διαδρομής, αλλά ακόμα και για τους πιο αφοσιωμένους αθλητές, η θέληση, το ταλέντο και η ακεραιότητα θα σε οδηγήσουν μόνο μέχρι ένα σημείο. Το σώμα σου χρειάζεται το σωστό καύσιμο όχι μόνο για την άσκηση αλλά και για την αποκατάσταση. 

Το να είσαι vegan είναι μια επιλογή υγείας και τρόπου ζωής με πολλούς μύθους. Ορισμένοι πιστεύουν ότι δεν είναι εφικτό ένας vegan να έχει τα ίδια μυϊκά κέρδη με ένα μη vegan και ότι τα gains μπορεί να επιτευχθούν μόνο με την κατανάλωση κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων. Αυτό είναι λάθος, είναι απλώς μια περίπτωση που απλά πρέπει να ξέρουμε τι να προσέξουμε σε επίπεδο διατροφής.

Για τους πιο συνειδητούς για την υγεία, με καλή μυικότητα και λάτρεις του γυμναστηρίου που θέλουν να χάσουν βάρος, όταν πρόκειται να τροφοδοτήσουν το σώμα τους, όλα αφορούν τα μακροθρεπτικά συστατικά, όχι το κρέας. Αυτό είναι για να βεβαιωθείς ότι το σώμα σου παίρνει αυτό που χρειάζεται, το οποίο μπορεί να χωριστεί σε τρία ζωτικά συστατικά - πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και λιπαρά.Αυτά είναι πράγματα που μπορείς να πάρεις, με ευκολία, από φυσικές πηγές τροφίμων που δεν περιλαμβάνουν κρέατα, γαλακτοκομικά προϊόντα ή συντηρητικά.

Vegan τρόφιμα για πριν την προπόνηση

Vegan ή όχι, θα πρέπει πάντα να στοχεύεις να παίρνεις τους υδατάνθρακες σου από μια φυσική, μη επεξεργασμένη πηγή. Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες ή οι άδειοι υδατάνθρακες όπως αποκαλούνται μερικές φορές, δεν κάνουν κανένα καλό ως καύσιμο. Μπορούμε να το παρομοιάσουμε με όταν βάζεις λάθος βενζίνη στο αυτοκίνητό σου.

Η αποφυγή επεξεργασμένων υδατανθράκων και η λήψη του σωστού είδους μπορεί να είναι τόσο απλή όσο η επιλογή γλυκοπατάτας από τηγανητές πατάτες, ολικής αλέσεως έναντι λευκών τροφών, και γενικά, υδατανθράκων που είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στους οργανικούς. Αυτό όμως δεν σημαίνει απαραίτητα να ξοδεύεις περισσότερα χρήματα.

1. Βρώμη

Σκέψου τους σπόρους και τους κόκκους. Έχεις ακούσει σίγουρα ότι το κουάκερ είναι ότι πρέπει για να ξεκινήσεις δυνατά την ημέρα σου - ισχύει και για τις προπονήσεις σου. Η βρώμη είναι ένας ευέλικτος και αποτελεσματικός τρόπος για να παίρνεις υδατάνθρακες αργής καύσης, τους οποίους μπορείς να αναμείξεις με σκόνη πρωτεΐνης vegan μία ώρα πριν από την προπόνηση σου.

2. Φρούτα

Τα αποξηραμένα φρούτα χωρίς ζάχαρη είναι η τέλεια λύση για όταν χρειάζεσαι μια γρήγορη λύση υγιεινών υδατανθράκων. Αφού σου αρέσουν τα φρούτα, μπορείς να αυξήσεις τα ενεργειακά σου αποθέματα με μήλα και μπανάνες. Οι μπανάνες είναι γεμάτες κάλιο, το οποίο φεύγει από το σώμα σου όταν ιδρώνεις, καθώς και ενέργεια. Μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη κράμπας στους κουρασμένους μύες.

3. Βούτυρο ξηρών καρπών

Το Vegan βούτυρο ξηρών καρπών είναι η επόμενη καλύτερη επιλογή σου, παρέχοντας μια υψηλή πηγή πρωτεΐνης και ενέργειας που θα διαρκέσει για όλη τη διάρκεια της προπόνησής σου. Είναι μια εξαιρετική πηγή υγιεινών λιπαρών, καθώς έχει και μια πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για εκείνους τους vegans που προσπαθούν να ακολουθούν πλεόνασμα θερμίδων για να βάλουν μάζα.

Συμπληρώματα Vegan για πριν την προπόνηση

Τα συμπληρώματα Vegan, όταν χρησιμοποιούνται παράλληλα με μια ισορροπημένη διατροφή, μπορούν να είναι ένας πολύ γρήγορος και βολικός τρόπος για να βεβαιωθείς ότι παίρνεις ακριβώς αυτό που χρειάζεται το σώμα σου - χωρίς την προσπάθεια ελέγχου ετικετών ή προετοιμασίας γευμάτων.

Υπάρχουν τόσα πολλά που πρέπει να λάβεις υπόψη, ανάλογα με το επίπεδο της φυσικής σου κατάστασης ή τον στόχο σου - έχουμε κάτι για όλους είτε προσπαθείς να χάσεις λίγα κιλά, να σμιλέψεις τον εαυτό σουγια να έχεις sixpack ή να έχεις μεγάλους δικέφαλους μυς.

Όσον αφορά τα συμπληρώματα vegan πριν από την προπόνηση, αυτά είναι μια καλή αρχή:

Vegan Pre-Workout

Μια εξαιρετική επιλογή για φυσική φυτική ώθηση.

Τα preworkouts είναι εκεί για να ανεβάσουν την προπόνησή σου σε ένα νέο επίπεδο και αυτό το vegan μείγμα δεν διαφέρει. Με ένα πλήθος από ευρέως ερευνημένα συστατικά, το Vegan Pre-Workout είναι ένα εκρηκτικό κοκτέιλ φυτικών εκχυλισμάτων που μπορούν να σου δώσουν πραγματική ώθηση.

Πρώτον, περιέχει 150mg καφεΐνης ανά μερίδα που βοηθά στη βελτίωση της συγκέντρωσης, της εγρήγορσης και μπορεί να αυξήσει την απόδοση σου και την αντοχή σου. Στη συνέχεια, περιέχει εκχύλισμα σπόρου παντζαριού, αμπέλου και παγόδας για να δώσει μια φυσική ώθηση.

Έχουμε επίσης συμπεριλάβει τη βιταμίνη C, η οποία βοηθά στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης, καθώς και στη στήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος - διατηρώντας σε σε μια καλή φυσική κατάσταση για να επιστρέψεις στην προπόνηση ξανά και ξανά.

Μονοϋδρική κρεατίνη

Η συμπλήρωση της κρεατίνης είναι ιδιαίτερα σημαντική για όσους ακολουθούν μια φυτική διατροφή, καθώς οι περισσότερες φυσικές πηγές κρεατίνης μπορούν να βρεθούν σε ζωικά προϊόντα όπως το κόκκινο κρέας, τα πουλερικά, τα ψάρια και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Η Creapure είναι το πιο αγνό και καλύτερο επίπεδο μονοϋδρικής κρεατίνης που διατίθεται στην αγορά αθλητικής διατροφής - και είναι απολύτως φιλικό προς τους vegans.

Η κρεατίνη μπορεί να δώσει πραγματικό πλεονέκτημα στην προπόνησή σου, καθώς είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι αυξάνει τη σωματική απόδοση σε διαδοχικές εκρήξεις βραχυπρόθεσμης, υψηλής έντασης άσκησης. Καμία προπόνηση δεν πρέπει να είναι χωρίς αυτήν.

Καθαρή καφεΐνη

Ποιος έχει χρόνο να σταθεί στην ουρά για μια υπερτιμημένη σόγια latte αυτές τις μέρες; Άσε τον καφέ και πάρε αμέσως την καφεΐνη που χρειάζεσαι από ένα βολικό tablet Caffeine Pro.

Αυτά μπορούν να προσφέρουν συγκέντρωση στην προπόνησή σου, βοηθώντας σε να κάνεις το κάθε σου σετ χωρίς να σου αποσπάσει κάτι την προσοχή σου. Η καφεΐνη είναι επίσης γνωστό ότι αυξάνει την ικανότητα αντοχής και την απόδοσή σου, οπότε μπορεί να βρεις ότι μπορείς να πιέσεις πιο δυνατά, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Με λίγα λόγια

Υπάρχουν τόσα πολλά θρεπτικά οφέλη από το να ακολουθήσεις μια vegan διατροφή και είναι πάντα θετικό να συμπεριλαμβάνουμε περισσότερα λαχανικά και φρούτα στη διατροφή μας. Σε ό, τι αφορά το πριν την προπόνηση, είναι σαφές ότι μπορείς να πάρεις εξίσου αρκετή ενέργεια από το VeganPre-Workout καθώς και τα vegan τρόφιμα. Ξεπέρασε τον εαυτό σου στην επόμενη προπόνησή σου με μερικές από αυτές τις vegan λύσεις για πριν την προπόνηση.

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Myprotein
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Myprotein
myprotein