Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Συμπληρώματα

Διατροφολόγος εξηγεί ποια πρωτεΐνη σε σκόνη είναι κατάλληλη για εσένα

Διατροφολόγος εξηγεί ποια πρωτεΐνη σε σκόνη είναι κατάλληλη για εσένα
Monica Green
Writer and expert2 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Monica Green
Η εύρεση της σωστής σκόνης πρωτεΐνης μοιάζει λίγο με την εύρεση του κατάλληλου συντρόφου στη ζωή. Μερικές φορές χρειάζεται λίγο "trial and error" για να βρεις το σωστό. Έτσι και με την πρωτεΐνη...

Μια σκόνη πρωτεΐνης πρέπει να υποστηρίζει τους στόχους σου, να ταιριάζει στη διατροφή σου και να έχει υπέροχη γεύση. Και δεν είναι όλες οι πρωτεΐνες ίδιες — ορισμένες έχουν πλήρες προφίλ αμινοξέων, κάποιες είναι κατάλληλες για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη και μερικές περιέχουν πρόσθετες βιταμίνες και μέταλλα.

Έχοντας όλα αυτά κατά νου, δεν θα ήταν υπέροχο αν κάποιος μπορούσε να σου προτείνει τη σωστή σκόνη πρωτεΐνης και να παρακάμψει όλες τις δοκιμές και τα λάθη;

Καλά νέα! Η υπεύθυνη ανάπτυξης προϊόντων της Myprotein Katie Brown είναι εδώ για να κάνει ακριβώς αυτό. Εδώ είναι οι συμβουλές της για το πώς να επιλέξεις την καλύτερη σκόνη πρωτεΐνης.

https://youtu.be/ehtwRITE_1o

Πόση πρωτεΐνη χρειάζεσαι;

Η σύσταση της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου για τους ενήλικες είναι 0,75 γρ. πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους την ημέρα. Αυτό είναι περίπου 55 γρ. την ημέρα για τον μέσο άνδρα που κάνει καθιστική ζωή και 45 γρ. την ημέρα για τη μέση γυναίκα που κάνει καθιστική ζωή. Η σύσταση αυξάνεται ανάλογα με το επίπεδο δραστηριότητάς σου.

Impact Whey Protein

Το OG. Δεν θα αναλύσω πολύ τα τεχνικά ζητήματα (κυρίως επειδή είναι αρκετά μπερδεμένο θέμα), αλλά η εξήγηση της Katie συνοψίζει πολύ καλά τι είναι η πρωτεΐνη ορού γάλακτος.

"Ο ορός γάλακτος είναι ένα εντελώς φυσικό υποπροϊόν του γάλακτος και οι πρωτεΐνες ορού γάλακτος απομονώνονται από αυτό κατά τη διάρκεια της διήθησης."

Και ο ορός γάλακτος είναι το OG για κάποιο λόγο – έχει εξαιρετική πεπτικότητα, πλήρες προφίλ αμινοξέων και βέλτιστο ρυθμό απορρόφησης.

Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος έχει πάνω από 20 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μερίδα και έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, ζάχαρη και κάτω από 100 θερμίδες. Είναι εξαιρετική για όλους τους τύπους προπόνησης – αν είσαι στον όγκο, απλώς πρόσθεσε ένα επιπλέον ρόφημα μέσα στην ημέρα σου, αν προσπαθείς να βάλεις μυς, μείνε μόνο σε ένα ρόφημα την ημέρα.

Whey Isolate

Αυτή είναι η ιδανική επιλογή για όποιον θέλει τα οφέλη του προφίλ αμινοξέων του ορού γάλακτος και της υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες, αλλά χωρίς τα επιπλέον δύο γραμμάρια λίπους.

Η Whey Isolate φιλτράρεται περισσότερο από το συμπύκνωμα ορού γάλακτος, που σημαίνει ότι το μεγαλύτερο μέρος του λίπους και της λακτόζης αφαιρείται κατά τη διαδικασία διήθησης.

Κάθε μερίδα περιέχει επίσης λιγότερο από 100 θερμίδες, οπότε είναι καλύτερο για όποιον θέλει να ενισχύσει την πρωτεΐνη του για να βοηθήσει την προσπάθεια της απώλειας βάρους.

Clear Whey

Α, η πιο ζουμερή επιλογή όλων.

Είναι κατασκευασμένη από υψηλής ποιότητας απομονωμένη πρωτεΐνη ορού γάλακτος και έχει όλα τα πλεονεκτήματα ενός πλήρους προφίλ αμινοξέων και υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη ενώ είναι ένα ελαφρύ και αναζωογονητικό ρόφημα.

Είναι ιδανική για το καλοκαίρι και για όποιον παλεύει να καταναλώσει ένα κρεμώδες ρόφημα πριν ή μετά την προπόνηση.

Vegan Protein Blend

Αν έχεις δοκιμάσει ποτέ μια vegan δίαιτα, μπορεί να σου ήταν πιο δύσκολο να πετύχεις τον στόχο πρωτεΐνης σου κάθε μέρα.

Το Vegan Protein Blend συνδυάζει πρωτεΐνη μπιζελιού, πρωτεΐνη καστανού ρυζιού και πρωτεΐνη κάνναβης, η οποία δημιουργεί ένα πλήρες προφίλ αμινοξέων σε ένα vegan shake.

Έχοντας 110 θερμίδες, 22 γραμμάρια πρωτεΐνης και λεία και κρεμώδη υφή, αυτό το ρόφημα είναι ο νικητής.

Αλλά αν δεν σου αρέσει το μείγμα, μπορείς επίσης να πάρεις την πρωτεΐνη κάνναβης, μπιζελιού και καστανού ρυζιού ξεχωριστά.

Weight Gainer

Δεν υπάρχουν βραβεία για να μαντέψεις για ποιον θα είναι καλύτερη αυτή η πρωτεΐνη.

Αν θέλεις να αποκτήσεις μάζα, χρειάζεσαι πολλές θερμίδες και πολλές πρωτεΐνες. Το μείγμα Weight Gainer περιέχει 30 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μερίδα και πάνω από 50 γραμμάρια υδατάνθρακες, για να ενισχύσεις την πρόσληψη πρωτεΐνης και τις θερμίδες σου ταυτόχρονα.

Collagen Protein

Λίγο μπαλαντέρ, η κύρια λειτουργία της πρωτεΐνης κολλαγόνου δεν είναι η υποστήριξη της μυϊκής ανάπτυξης, αλλά η υποστήριξη διαφορετικών τύπων ιστών στο σώμα, αν και εξακολουθεί να υποστηρίζει την ανάπτυξη των μυών.

Το κολλαγόνο διασπάται καθώς γερνάμε, επομένως η προσθήκη ενός συμπληρώματος στη διατροφή σου είναι ιδανική για να διατηρήσεις αυτά τα επίπεδα.

Η πρωτεΐνη κολλαγόνου μας περιέχει 18 γραμμάρια πρωτεΐνης και υποστηρίζει τα μαλλιά, το δέρμα, τα νύχια, τις αρθρώσεις, τα οστά και τους μυς.

Με λίγα λόγια

Γνωρίζουμε ότι ο κόσμος των πρωτεϊνών μπορεί να είναι μπερδεμένος. Αλλά μόλις βρεις την κατάλληλη πρωτεΐνη για εσένα, δεν θα κοιτάξεις ποτέ πίσω. Είτε προτιμάς ένα πιο ελαφρύ, πιο ζουμερό ρόφημα, είτε θέλεις να αυξήσεις την μυϊκή σου μάζα χωρίς όλη την προετοιμασία του γεύματος, έχουμε κάτι για σένα.

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Monica Green
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Monica Green
myprotein