Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Συμπληρώματα

Εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού | Πλεονεκτήματα

Εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού | Πλεονεκτήματα
Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness 7 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης

Εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού | Πλεονεκτήματα

Τo σταφύλι είναι ένα γνωστό αγαπημένο φρούτο από το οποίο κιόλας παραγέται το κρασί. Αλλά πέρα από το κρασί, τα σταφύλια έχουν περαιτέρω πλεονεκτήματα!

Τα σταφύλια είναι ένα μοναδικό σνακ το οποίο προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία μας αφού περιέχει βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Οι επιστήμονες όμως έχουν δώσει ιδιαίτερη έμφαση στους σπόρους του σταφυλιού. Τα συμπληρώματα με εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού λαμβάνουν όλο και μεγαλύτερη φήμη σε καθημερινή βάση και σε αυτό το άρθρο θα δούμε ποια πλεονεκτήματα έχουν συνδεθεί με αυτό το φανταστικό φρούτο.

grapes

Ενισχύει το ανοσοποιητικό

Το εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και ανόργανα συστατικά, και έχει βρεθεί ότι ενισχύει σημαντικά το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό αφού μεταφράζεται σε υγεία. Το ανοσοποιητικό μας σύστημα μάς βοηθάει να αποφύγουμε τις ασθένειες, έτσι ώστε να είμαστε πιο υγιείς!

Αυξάνει την ανοσία TH2

Όταν μιλάμε για το ανοσοποιητικό σύστημα, πολλοί άνθρωποι συχνά δεν συνειδητοποιούν ότι υπάρχουν δύο κρίσιμα συστατικά που το απαρτίζουν. Αυτά είναι τα συστήματα TH1 και TH2. Προκειμένου να αποκομίσουμε τα οφέλη που συνδέονται με ένα υγιές και ισορροπημένο ανοσοποιητικό σύστημα, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι και τα δύο συστήματα συνεργάζονται μεταξύ τους.

Συχνά διαπιστώνουμε ότι η οδός συστήματος TH1 είναι η κυρίαρχη οδός, η οποία μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα το ανοσοποιητικό σύστημα να μην λειτουργεί τόσο αποτελεσματικά όσο θα έπρεπε. Οι ειδικοί, ωστόσο, έχουν διαπιστώσει ότι τα συμπληρώματα εκχυλίσματος σπόρων σταφυλιού περιέχουν ισχυρές ενώσεις που ενισχύουν τις οδούς TH2 στο ανοσοποιητικό σύστημα, γεγονός που συμβάλλει στην ενίσχυση της ανοσίας και στην προώθηση της υγιούς ισορροπίας.

Πλούσιο σε OPCs

Τα OPC ή τα σύμπλοκα ολιγομερούς προανθοκυανιδίνης είναι ισχυρά και εξαιρετικά ισχυρά βιοδραστικά φυτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά που παρέχουν μια σειρά πλεονεκτημάτων υγείας για το ανθρώπινο σώμα. Αρχικά, μελέτες έχουν βρει ότι τα OPC προωθούν τη σύνθεση της γλουταθειόνης, η οποία προστατεύει και ενισχύει τις ίνες DNA. Επιπλέον, έχει βρεθεί ότι κάνουν τα τριχοειδή αγγεία αιμοφόρων αγγείων ισχυρότερα και πιο ανθεκτικά, γεγονός που με τη σειρά τους βοηθά στην αύξηση της μεταφοράς οξυγόνου και της κυκλοφορίας του αίματος γύρω από το σώμα.

Εκείνοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την αρθρίτιδα και τους πόνους των αρθρώσεων μπορούν επίσης να ωφεληθούν από τα OPC που βρίσκονται στο εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού, καθώς ενισχύουν το κολλαγόνο μαλακών μορίων που βρίσκεται μέσα και γύρω από τις αρθρώσεις.

grapes

Πιθανά αντικαρκινικά πλεονεκτήματα

Τα οφέλη για την υγεία δεν σταματούν εδώ, αφού πολλές μελέτες έχουν επίσης διαπιστώσει ότι το εκχύλισμα σπόρων σταφυλιών μοιάζει πράγματι να είναι σε θέση να προσφέρει μια σειρά πιθανών αντικαρκινικών οφελών στο ανθρώπινο σώμα. Αρχικά, τα αντιοξειδωτικά συμβάλλουν στην εξάλειψη των ελεύθερων ριζών από το σώμα, εμποδίζοντας τες να επιτεθούν σε υγιή κύτταρα μέσω της οξείδωσης. Το εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού βοηθά επίσης στην αποτοξίνωση του ήπατος βοηθώντας να απαλλαγεί από επιβλαβή οιστρογόνα μόρια και τοξικές ουσίες που ενδεχομένως να οδηγήσουν σε κυτταρικές μεταλλάξεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν καρκίνο.

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2728696/

http://umm.edu/health/medical/altmed/herb/grape-seed

Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης
Είμαι ο Βασίλης Σκωλίκης, γεννήθηκα στην Αθήνα και λατρεύω το Fitness και τα συμπληρώματα διατροφής. Έχω MSc σε Marketing & Business Analytics από το University of Edinburgh Business School και έχω κάνει την έρευνα μου πάνω στο Μάρκετινγκ τωνΣυμπληρωμάτων Διατροφής με τίτλο “Health Consciousness and Perceived Risk as Moderators of Purchase Intention towards Dietary Supplements”. Δεν είμαι διατροφολόγος άλλα όλα τα άρθρα μου βασίζονται στην επιστημονική έρευνα και όλα έχουν παραπομπές και επιστημονική βιβλιογραφία από έγκυρα Journals. Η φιλοσοφία μου ταιριάζει με τη φράση «Extraordinary claims require extraordinary evidence».
myprotein