Συμπληρώματα

Φυστικοβούτυρο 5 oφέλη για την υγεία

φυστικοβούτυρο

Το φυστικοβούτυρο είναι από τα λίγα τρόφιμα που θεωρούνται παράλληλα και γευστικά και υγιεινά. Παρακάτω θα βρείτε πέντε βασικούς λόγους ώστε να το εντάξετε στην διατροφή σας . Επιλέγοντας ένα φυστικοβούτυρο καλής ποιότητας , κερδίζετε σε θρεπτικά στοιχεία και αυξάνετε τα οφέλη για την υγεία σας.

Σε όλους μας αρέσουν τα νόστιμα και γευστικά τρόφιμα και ακόμα και αν προπονούμαστε, μια περίοδος αδυναμίας μπορεί να μας πάει πίσω κάποιες μέρες ή και βδομάδες. Το φυστικοβούτυρο είναι ένα από τα τρόφιμα που λαχταρούμε τακτικά και μπορούμε να το ενσωματώσουμε στο πλαίσιο μιας σωστής διατροφής.

Δείτε τα οφέλη που προσφέρει το φυστικοβούτυρο.

φυστικοβούτυρο


#1 Πηγή πρωτεϊνης

Τα φυστίκια είναι μια φυσική πηγή πρωτεΐνης που αρκετοί παραμελούν προτιμώντας κρέας ή θαλασσινά. Το φυστικοβούτυρο, ωστόσο, είναι γευστικό και επομένως λιγότεροι άνθρωποι το παραμελούν.

Η πρωτεΐνη είναι ζωτικής σημασίας για την κυτταρική λειτουργία και την επιδιόρθωση, ενώ διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στη σύνθεση πρωτεϊνών και την ανάπτυξη των μυών και την αποκατάσταση.

 

✓  Δυο κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο προσφέρουν 7-8 γραμμάτια πρωτεΐνης, η οποία είναι μια ικανή ποσότητα ώστε να σας βοηθήσει να πετύχετε τις ημερήσιες ανάγκες σας σε μακροθρεπτικά συστατικά.


#2 Καλή χοληστερόλη

Το φυστικοβούτυρο είναι ένα τρόφιμο εξαιρετικά υγιεινό για την υγεία της καρδιάς (1).

Ο λόγος είναι οτι τα φυστίκια είναι γεμάτα με υγιεινά λιπαρά, τα οποία μειώνουν την κακή χοληστερόλη (LDL) και αυξάνουν την καλή (HDL)

 

Αυτό με τη σειρά του μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των λιπαρών καταλοίπων και των συσσωματώσεων στις αρτηρίες.


#3 Κάλιο

Όταν ο κόσμος μιλάει για τα υγιεινά οφέλη της μπανάνας, ένα από τα παραδείγματα που μας έρχονται στο μυαλό, είναι το γεγονός ότι αποτελούν μια εξαιρετική πηγή καλίου. Στην πραγματικότητα, κιλό προς κιλό, τα φυστίκια προσφέρουν περισσότερο κάλιο από τις μπανάνες, γεγονός που τα κάνει πιο υγιεινά και επωφελή. .

Το κάλιο συμβάλλει στη μείωση της συσσώρευσης γαλακτικού οξέος και συντελεί στη μείωση των επιβλαβών επιδράσεων υπερβολικού νατρίου στη διατροφή. Το υπερβολικό νάτριο μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακές παθήσεις, καρδιακές προσβολές, παχυσαρκία, υπέρταση, νεφρική ανεπάρκεια και πολλά άλλα.

Για να αποκομίσετε τα βασικά οφέλη, αναζητήστε ένα φυσικό φυστικοβούτυρο που δεν περιέχει πρόσθετο αλάτι και επιπλέον πρόσθετα.


#4 Προσφέρει ενέργεια

Ο κόσμος πιστεύει ότι οι υδατάνθρακες είναι η κύρια πηγή ενέργειας για το ανθρώπινο σώμα, αλλά στην πραγματικότητα τα λιπαρά είναι μια εξίσου ποιοτική πηγή ενέργειας. Και όπως προαναφέρθηκε, το φυστικοβούτυρο είναι γεμάτο υγιεινά λιπαρά και πρωτεΐνες, το οποίο προσφέρει μια ικανή ποσότητα θερμίδων στο σώμα.

Επίσης, οι θερμίδες που παρέχονται σε αυτή τη μορφή υγιεινών λιπαρών χρησιμοποιούνται αμέσως από το σώμα και έτσι δεν αποθηκεύονται στο σώμα ως λίπος με αποτελέσμα να λαμβάνετε μια άμεση ενεργειακή ώθηση (2). Το φυστικοβούτυρο σε μικρές ποσότητες αποτελεί ένα ιδαινικό προεξασκητικό σνακ για πριν την προπόνηση,

Δοκιμάστε 1 κ.σ. φυστικοβούτυρο με ρυζογκοφρέτες για πριν την προπόνηση ή για οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.


#5 Φυτικές ίνες

Οι φυτικές ίνες απαραίτητες για την υγεία του πεπτικού συστήματος. Οι φυτικές ίνες βοηθούν σε:

✓ Προώθηση της υγιούς πέψης

✓ Αύξηση πρόσληψης και απορρόφησης θρεπτικών ουσιών

✓ Σας κρατάνε γεμάτους για περισσότερο χρόνο

Γενικά, 2 κ.σ. φυστικοβούτυρου προσφέρουν 2 γρ. φυτικές ίνες.

✓  Χρειαζόμαστε περίπου 30 γρ. την ημέρα σύμφωνα με τις οδηγίες της κυβέρνησης. 2 γρ. είναι μια καλή ποσότητα όταν συνδυάζεται με τα άλλα τρόφιμα της ημέρας.


Με λίγα λόγια

Το φυστικοβούτυρο μπορεί σίγουρα να είναι μια άριστη πηγή λιπών και πρωτεϊνών που εφαρμόζονται στη διατροφή σας. Απλά φροντίστε να αποφύγετε αυτά με πρόσθετα όπως αλάτι, ζάχαρη, λάδι και άλλα τεχνητά συντηρητικά.Το καλό φυστικοβούτυρο δεν περιέχει τίποτα – μόνο φιστίκια!

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.


http://www.health.harvard.edu/press_releases/is-peanut-butter-healthyhttp://www.peanut-institute.org/resources/downloads/fft_v8i2.pdBασίλης Σκωλίκης

Bασίλης Σκωλίκης

Ειδικός σε θέματα Fitness

Είμαι ο Βασίλης Σκωλίκης, γεννήθηκα στην Αθήνα και λατρεύω το Fitness και τα συμπληρώματα διατροφής. Έχω MSc σε Marketing & Business Analytics από το University of Edinburgh Business School και έχω κάνει την έρευνα μου πάνω στο Μάρκετινγκ τωνΣυμπληρωμάτων Διατροφής με τίτλο “Health Consciousness and Perceived Risk as Moderators of Purchase Intention towards Dietary Supplements”. Δεν είμαι διατροφολόγος άλλα όλα τα άρθρα μου βασίζονται στην επιστημονική έρευνα και όλα έχουν παραπομπές και επιστημονική βιβλιογραφία από έγκυρα Journals. Η φιλοσοφία μου ταιριάζει με τη φράση «Extraordinary claims require extraordinary evidence».


Δες τις καλύτερες προσφορές της Myprotein εδώ Περισσότερα