Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Συμπληρώματα

Οι 6 καλύτερες φυτικές πρωτεΐνες σε σκόνη & τα οφέλη τους

Οι 6 καλύτερες φυτικές πρωτεΐνες σε σκόνη & τα οφέλη τους
Monica Green
Writer and expert1 έτος πριν
Προβολή του προφίλ του Monica Green

Ψάχνεις φυτικές πρωτεΐνες σε σκόνη; Με την τεράστια ποικιλία συμπληρωμάτων πρωτεΐνης που υπάρχουν διαθέσιμα, μπορεί να είναι δύσκολο να διαλέξεις το καλύτερο για σένα. Οι vegans θα γνωρίζουν την δυσκολία του να προσπαθούν να βρουν μια καλή πρωτεΐνη σε σκόνη, με μία από τις πιο δημοφιλείς πρωτεΐνες, ο ορός γάλακτος, να μην είναι κατάλληλη για αυτούς.

Αλλά μην αποθαρρύνεσαι, υπάρχουν αμέτρητες σκόνες πρωτεΐνης για vegans στην αγορά, από πολλές διαφορετικές φυτικές πηγές. Ετοιμάσαμε για εσένα μια λίστα με τις 6 κορυφαίες σκόνες πρωτεΐνης vegan.

Γιατί να πάρεις φυτικές πρωτεΐνες σε σκόνη;

Είτε θέλεις να χτίσεις μυϊκή μάζα είτε να αυξήσεις τη δύναμη σου είτε να βελτιώσεις την ανάρρωση σου, η λήψη αρκετής πρωτεΐνης είναι βασικό συστατικό για την επίτευξη οποιουδήποτε στόχου υγείας και φυσικής κατάστασης. 1

Διαφορετικές πρωτεΐνες αποτελούνται από διαφορετικά αμινοξέα με μερικά πιο σημαντικά από άλλα. Ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες που βοηθά στον προσδιορισμό της ποιότητας μιας πρωτεΐνης είναι η βασική περιεκτικότητα σε αμινοξέα.2

Η φυτική πρωτεΐνη περιέχει συνήθως λιγότερα αμινοξέα από τις ζωικές πηγές. Έτσι, για να πάρεις αρκετά απαραίτητα αμινοξέα από μια vegan διατροφή, θα χρειαστείς ένα διαφορετικό φάσμα διαφορετικών πρωτεϊνικών πηγών. 2  Ωστόσο, ένα συμπλήρωμα vegan πρωτεΐνης μπορεί να είναι μια εύκολη λύση η οποία θα βοηθήσει στην παροχή όλων των απαραίτητων αμινοξέων που απαιτούνται για να σε βοηθήσουν να πετύχεις τους στόχους σου.

Οι 6 καλύτερες φυτικές πρωτεΐνες Vegan σε σκόνη

Vegan Protein Blend

Αποτελείται από φυσικές φυτικές πηγές (μπιζέλια και φασόλια), η Vegan Protein Blend περιέχει 22 g πρωτεΐνης ανά scoop. Περιέχει 5 g αμινοξέων διακλαδισμένης αλυσίδας με αναλογία 2:1:1 (λευκίνη, βαλίνη και ισολευκίνη).

Έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, είναι πηγή φυτικών ινών και με μόλις 110kcals ανά scoop, καθιστώντας την καλή επιλογή σνακ για όσους ακολουθούν δίαιτα περιορισμένης κατανάλωσης ενέργειας.

Pea Protein Isolate

Η Pea Protein Isolate περιέχει 21 g πρωτεΐνης ανά scoop και έχει μόνο 101kcals. Έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες με 3,5 g ανά μερίδα και χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Όπως και η Vegan Protein Blend έτσι κι αυτή αποτελεί ιδανική επιλογή για σνακ.

Η πρωτεΐνη μπιζελιού έχει αποδειχθεί ότι είναι μια πηγή πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας με στοιχεία που δείχνουν ότι μπορεί να έχει την ίδια επίδραση στη μυϊκή μάζα με την πρωτεΐνη ορού γάλακτος. 3

Soy Protein Isolate

Η Soy Protein Isolate περιέχει 27 g πρωτεΐνης. Αποτελείται  από φασόλια σόγιας, η Soy Protein Isolate είναι 90% πρωτεΐνη και περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που απαιτούνται για την ανάπτυξη των μυών.

Η Soy Protein Isolate περιέχει 108kcals, 0 g λιπαρών και μόνο 0,5 g υδατανθράκων ανά μερίδα, αποτελώντας μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να μειώσουν το λίπος τους ή να μείνουν γραμμωμένοι.

Brown Rice Protein

Η Brown Rice Protein περιέχει 23 g πρωτεΐνης και 127kcals ανά μερίδα. Είναι επίσης απαλλαγμένη από σόγια, σιτάρι και γλουτένη, καθιστώντας την ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να αποφύγουν τα αλλεργιογόνα.

Η Brown Rice Protein αποτελείται από 100% καστανό ρύζι χωρίς ΓΤΟ. Έχει επίσης ένα πλούσιο προφίλ αμινοξέων που θα επιτρέψει τη βέλτιστη ανάκαμψη και την ανάπτυξη των μυών. 1

The Hemp Protein

Η Hemp Protein είναι 100% οργανική, φυσική πηγή πρωτεΐνης που προέρχεται από ακατέργαστους σπόρους κάνναβης. Περιέχει 16 g πρωτεΐνης και 21 βασικά αμινοξέα σε κάθε μερίδα.

Περιέχει επίσης μια σειρά από βασικά μέταλλα, όπως κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο και σίδηρο, τα οποία θα βοηθήσουν στην παραγωγή ενέργειας και θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις υγιής. 4

Clear Vegan Protein

Η Clear Vegan Protein χρησιμοποιεί τεχνολογία ξηρού ψεκασμού για να την κάνει εντελώς διαλυτή, έτοιμη για ανάμιξη. Ανά μερίδα περιέχει 10 g πρωτεΐνης με μόνο 50kcals και περιέχει μόλις 1 g ζάχαρης. Περιλαμβάνει επίσης βιταμίνες B που μπορούν να βοηθήσουν σε μια σειρά λειτουργιών, όπως παραγωγή ενέργειας, ψυχική απόδοση και ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα.

Και είναι τέλειο μετά από μια ζεστή καλοκαιρινή προπόνηση.

Με λίγα λόγια

Εάν ακολουθείς μια διατροφή vegan, η ενσωμάτωση πρωτεϊνικών ροφημάτων είναι ένας πολύ καλός τρόπος όχι μόνο για να πάρεις κάποια επιπλέον πρωτεΐνη, αλλά και για να πάρεις τα απαραίτητα αμινοξέα. Μερικές από τις επιλογές μας με φυτικές πρωτεΐνες περιλαμβάνουν επίσης βασικές βιταμίνες και μέταλλα, ώστε να γνωρίζεις ότι παίρνεις ένα σνακ υψηλής ποιότητας.

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

  1. Jäger, R., Kerksick, C.M., Campbell, B.I. et al. International Society of Sports Nutrition Position Stand: protein and exercise. J Int Soc Sports Nutr 14, 20 (2017). https://doi.org/10.1186/s12970-017-0177-8 
  2. Gorissen SHM, Witard OC. Characterising the muscle anabolic potential of dairy, meat and plant-based protein sources in older adults. Proc Nutr Soc. 2018 Feb;77(1):20-31. doi: 10.1017/S002966511700194X. Epub 2017 Aug 29. PMID: 28847314. 
  3. Babault, N., Païzis, C., Deley, G. et al. Pea proteins oral supplementation promotes muscle thickness gains during resistance training: a double-blind, randomized, Placebo-controlled clinical trial vs. Whey protein. J Int Soc Sports Nutr 12, 3 (2015). https://doi.org/10.1186/s12970-014-0064-5 
  4. Huskisson E, Maggini S, Ruf M. The role of vitamins and minerals in energy metabolism and well-being. J Int Med Res. 2007 May-Jun;35(3):277-89. doi: 10.1177/147323000703500301. PMID: 17593855. 
Monica Green
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Monica Green
myprotein