Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Συμπληρώματα

Ginkgo Biloba: τι είναι και ποια τα οφέλη;

Ginkgo Biloba: τι είναι και ποια τα οφέλη;
Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness 6 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης

Ginkgo Biloba

Αν ψάχνετε για ένα αμφιλεγόμενο συμπλήρωμα, κάτι σαν τον Jeremy Clarkson του κόσμου των συμπληρωμάτων, τότε ... Ginkgo biloba Αυτό το συμπλήρωμα αποτελεί λόγο διαφωνίας εδώ και πολλά χρόνια με μερικούς να το λατρεύουν και άλλους να το μισούν. Οι ειδικοί όμως πιστεύουν σε αυτό το φυσικό βότανο καθώς προσφέρει αρκετά πλεονεκτήματα για την υγεία. Πάμε να δούμε περισσότερα.

 

green smoothie

Τι είναι το Ginkgo Biloba;

Το Ginkgo Biloba προέρχεται από ένα από τα παλαιότερα είδη δέντρων σε ολόκληρο τον κόσμο. Το δέντρο είναι επίσης γνωστό ως δέντρο "Maidenhair" και είναι ασυνήθιστο γιατί δεν χρειάζεται το φως του ήλιου ώστε να ανθίσει. Στην πραγματικότητα, το δέντρο Ginkgo biloba ανθίζει τη νύχτα στο σκοτάδι και αμέσως ρίχνει το άνθος του. Τα δέντρα Ginkgo biloba έχουν μη βρώσιμα φρούτα που μυρίζουν σαν ταγγός. Η μυρωδιά των καρπών είναι συγκρίσιμη με τα ταγγισμένα γαλακτοκομικά προϊόντα, αλλά δεν είναι ο καρπός, ούτε ο σπόρος που περιέχεται στο φρούτο που ενδιαφέρει τους ειδικούς στον τομέα της υγείας. Αντ 'αυτού, τα φύλλα των δέντρων παρέχουν τα οφέλη για την υγεία. Το εκχύλισμα Ginkgo biloba παρασκευάζεται από αποξηραμένα φύλλα και αποτελεί ένα πολύ δημοφιλές συμπλήρωμα υγείας.

Για να κατανοήσετε καλύτερα γιατί το Ginkgo Biloba είναι τόσο αποτελεσματικό σαν συμπλήρωμα υγείας, δείτε μερικά από τα βασικά οφέλη του:

Βελτιώνει τη Γνωστική Υγεία και τη Λειτουργία

Ένα από τα πιο σημαντικά οφέλη για την υγεία που σχετίζονται με το εκχύλισμα Ginkgo biloba είναι το γεγονός ότι μπορεί να βελτιώσει τη γνωστική υγεία και τη λειτουργία. Μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι το εκχύλισμα θα μπορούσε να βοηθήσει στη θεραπεία και την πρόληψη της άνοιας και της νόσου του Alzheimer. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι βοηθά στη ροή του αίματος και τη μεταφορά οξυγόνου στον εγκέφαλο, καθώς επίσης μπορεί να παρέχει προστασία για τα νευρικά κύτταρα και πιστεύεται ότι βοηθά με τη βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη μνήμη.

Ανακούφιση από τον πόνο

Το Ginkgo biloba έχει αποδειχθεί όταν βοηθάει τα άτομα που πάσχουν από πόνο στις αρθρώσεις όταν περπατάνε (όπως άτομα με αρθρίτιδα). Συχνά αυτός ο πόνος προκαλείται όταν οι αρτηρίες που παρέχουν αίμα στα πόδια αποκλείονται και σκληραίνουν μέσω της αρτηριοσκλήρωσης. Όταν συμβεί αυτό, τα μυϊκά κύτταρα στα πόδια λιμοκτονούν από το οξυγόνο, κάτι που προκαλεί τον πόνο.

Ωστόσο, το Ginkgo έχει βρεθεί ότι ενισχύει τη ροή του αίματος και την κυκλοφορία του αίματος και μπορεί ως εκ τούτου να αυξήσει την ποσότητα οξυγόνου και θρεπτικών ουσιών που παρέχονται στα κύτταρα, με αποτέλεσμα την κινητικότητα χωρίς πόνο.

Βελτιωμένη όραση

Ο εκφυλισμός της ωχράς κηλίδας είναι μια κατάσταση που επηρεάζει την όραση και προκαλεί την απώλεια της όρασης των ανθρώπων, ή τουλάχιστον τους κάνει να υποφέρουν από μειωμένη όραση. Ωστόσο, οι ειδικοί έχουν διαπιστώσει ότι λόγω του ότι το Gingko Biloba περιέχει ισχυρά φλαβονοειδή και αντιοξειδωτικά, αυτά μπορούν να αποδειχθούν αποτελεσματικά στην ανακούφιση των προβλημάτων του αμφιβληστροειδούς ή ακόμα και σε θεραπεία σε ορισμένες περιπτώσεις.

triathlon

Γιατι το Gingko Biloba δεν είναι τόσο δημοφιλές;

Όπως μπορείτε να δείτε από τα παραπάνω, το gingko biloba φαίνεται να είναι σε θέση να προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία στο ανθρώπινο σώμα, αλλά γιατί δεν είναι και το πιο δημοφιλές ως συμπλήρωμα υγείας; Λοιπόν, ένας λόγος για αυτό είναι ότι μπορεί να αλληλεπιδράσει με άλλα φάρμακα, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν δυσάρεστες παρενέργειες. Καθώς το Ginkgo βοηθά στην ενίσχυση της κυκλοφορίας, όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με αραιωτικά αίματος, μπορεί να προκαλέσει εσωτερική αιμορραγία. Υπάρχει επίσης ο κίνδυνος αλλεργικής αντίδρασης, ειδικά αν τυχαίνει να είστε αλλεργικός σε άλλα φύλλα, όπως δρυς, κισσός ή μάνγκο κλπ.

Πάντα συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε νέα συμπληρώματα και πάντα αγοράστε τα συμπληρώματα Ginkgo από έναν αξιόπιστο κατασκευαστή.

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης
Είμαι ο Βασίλης Σκωλίκης, γεννήθηκα στην Αθήνα και λατρεύω το Fitness και τα συμπληρώματα διατροφής. Έχω MSc σε Marketing & Business Analytics από το University of Edinburgh Business School και έχω κάνει την έρευνα μου πάνω στο Μάρκετινγκ τωνΣυμπληρωμάτων Διατροφής με τίτλο “Health Consciousness and Perceived Risk as Moderators of Purchase Intention towards Dietary Supplements”. Δεν είμαι διατροφολόγος άλλα όλα τα άρθρα μου βασίζονται στην επιστημονική έρευνα και όλα έχουν παραπομπές και επιστημονική βιβλιογραφία από έγκυρα Journals. Η φιλοσοφία μου ταιριάζει με τη φράση «Extraordinary claims require extraordinary evidence».
myprotein