Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Συμπληρώματα

Glucosamine & Chondroitin : Θωράκισε τις αρθρώσεις σου

Glucosamine & Chondroitin : Θωράκισε τις αρθρώσεις σου
Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness 7 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης

Glucosamine & Chondroitin, δύο συμπληρώματα ιδανικά για τις αρθρώσεις και τους χόνδρους.

knee pain

Γιατί Glucosamine ;

Η Glucosamine είναι το συμπλήρωμα με το μεγαλύτερο επιστημονικό υπόβαθρο για την υγεία των αρθρώσεων και την οστεοαρθρίτιδα γονάτου.

Η glucosamine sulfate έχει δειχθεί ότι είναι συγκρίσιμη με τη λήψη ακεταμινοφαίνης, μίας φαρμακευτικής αγωγής για τον πόνο στο γόνατο που προκαλείται από την οστεοαρθρίτιδα.

Δυστυχώς, η γλυκοζαμίνη δεν λειτουργεί για όλους. Μερικοί άνθρωποι δεν ανταποκρίνονται σε συμπληρώματα γλυκοζαμίνης. Ωστόσο, αν δεν την δοκιμάσετε δεν θα ξέρετε.

 

Πώς να την λάβω;

Λάβετε 500 mg glucosamine sulfate, 3 φορές την ημέρα με το γεύμα σας με μια συνολική δόση 1.500 mg.

 

Γιατί Chondroitin;

Η Chondroitin είναι μια αλυσίδα σακχάρων που περιέχουν άζωτο, που είναι γνωστή ως γλυκοζαμινογλυκάνη. Είναι ένα συστατικό του χόνδρου, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα στοματικό συμπλήρωμα για την υποστήριξη της υγείας των αρθρώσεων. Η Chondroitin, με τη μορφή της θειικής χονδροϊτίνης, συνδυάζεται παράλληλα με την γλυκοζαμίνη για λόγους ευκολίας.

Η χονδροϊτίνη έχει και αυτή επίσης τεράστιο ερευνητικό υπόβαθρο για την ανακούφιση της οστεοαρθρίτιδας του γόνατος.

Η Chondroitin μπορεί να μειώσει τον πόνο και να συμβάλλει στην βελτίωση της κινητικότητας. Μπορεί επίσης να μειώσει την κατακράτηση νερού σε φλεγμονώδεις αρθρώσεις.

Απαιτείται περισσότερη έρευνα για να διαπιστωθεί αν χονδροϊτίνη και γλυκοζαμίνη έχουν συνεργιστική δράση. 

Η Chondroitin μπορεί να έχει ένα αντι-θρομβωτικό αποτέλεσμα. Οι άνθρωποι με αραίωση του αίματος που οφείλεται σε φάρμακα όπως η βαρφαρίνη θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί με την συμπλήρωση χονδροϊτίνης.

Πώς να την λάβω;

Λάβετε 200 - 400 mg θειικής χονδροϊτίνης, τρεις φορές την ημέρα για μια συνολική ημερήσια δόση των 600 - 1.200 mg. Οι υψηλότερες δόσεις τείνουν να είναι πιο αποτελεσματικές στην ανακούφιση του πόνου στις αρθρώσεις

 

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης
Είμαι ο Βασίλης Σκωλίκης, γεννήθηκα στην Αθήνα και λατρεύω το Fitness και τα συμπληρώματα διατροφής. Έχω MSc σε Marketing & Business Analytics από το University of Edinburgh Business School και έχω κάνει την έρευνα μου πάνω στο Μάρκετινγκ τωνΣυμπληρωμάτων Διατροφής με τίτλο “Health Consciousness and Perceived Risk as Moderators of Purchase Intention towards Dietary Supplements”. Δεν είμαι διατροφολόγος άλλα όλα τα άρθρα μου βασίζονται στην επιστημονική έρευνα και όλα έχουν παραπομπές και επιστημονική βιβλιογραφία από έγκυρα Journals. Η φιλοσοφία μου ταιριάζει με τη φράση «Extraordinary claims require extraordinary evidence».
myprotein