0
Καλάθι

Προς το παρόν δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας

Συμπληρώματα

Glucosamine & Chondroitin : Θωράκισε τις αρθρώσεις σου

Glucosamine & Chondroitin, δύο συμπληρώματα ιδανικά για τις αρθρώσεις και τους χόνδρους.

knee pain

Γιατί Glucosamine ;

Η Glucosamine είναι το συμπλήρωμα με το μεγαλύτερο επιστημονικό υπόβαθρο για την υγεία των αρθρώσεων και την οστεοαρθρίτιδα γονάτου.

Η glucosamine sulfate έχει δειχθεί ότι είναι συγκρίσιμη με τη λήψη ακεταμινοφαίνης, μίας φαρμακευτικής αγωγής για τον πόνο στο γόνατο που προκαλείται από την οστεοαρθρίτιδα.

Δυστυχώς, η γλυκοζαμίνη δεν λειτουργεί για όλους. Μερικοί άνθρωποι δεν ανταποκρίνονται σε συμπληρώματα γλυκοζαμίνης. Ωστόσο, αν δεν την δοκιμάσετε δεν θα ξέρετε.

 

Πώς να την λάβω;

Λάβετε 500 mg glucosamine sulfate, 3 φορές την ημέρα με το γεύμα σας με μια συνολική δόση 1.500 mg.

 


Γιατί Chondroitin;

Η Chondroitin είναι μια αλυσίδα σακχάρων που περιέχουν άζωτο, που είναι γνωστή ως γλυκοζαμινογλυκάνη. Είναι ένα συστατικό του χόνδρου, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα στοματικό συμπλήρωμα για την υποστήριξη της υγείας των αρθρώσεων. Η Chondroitin, με τη μορφή της θειικής χονδροϊτίνης, συνδυάζεται παράλληλα με την γλυκοζαμίνη για λόγους ευκολίας.

Η χονδροϊτίνη έχει και αυτή επίσης τεράστιο ερευνητικό υπόβαθρο για την ανακούφιση της οστεοαρθρίτιδας του γόνατος.

Η Chondroitin μπορεί να μειώσει τον πόνο και να συμβάλλει στην βελτίωση της κινητικότητας. Μπορεί επίσης να μειώσει την κατακράτηση νερού σε φλεγμονώδεις αρθρώσεις.

Απαιτείται περισσότερη έρευνα για να διαπιστωθεί αν χονδροϊτίνη και γλυκοζαμίνη έχουν συνεργιστική δράση. 

Η Chondroitin μπορεί να έχει ένα αντι-θρομβωτικό αποτέλεσμα. Οι άνθρωποι με αραίωση του αίματος που οφείλεται σε φάρμακα όπως η βαρφαρίνη θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί με την συμπλήρωση χονδροϊτίνης.

Πώς να την λάβω;

Λάβετε 200 – 400 mg θειικής χονδροϊτίνης, τρεις φορές την ημέρα για μια συνολική ημερήσια δόση των 600 – 1.200 mg. Οι υψηλότερες δόσεις τείνουν να είναι πιο αποτελεσματικές στην ανακούφιση του πόνου στις αρθρώσεις

 

Τα άρθρα μας διατείθονται για εκπαιδευτικούςκαι πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλεύστε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.Bασίλης Σκωλίκης

Bασίλης Σκωλίκης

Ειδικός σε θέματα Διατροφής και Fitness

Είμαι ο Βασίλης Σκολίκης, γεννήθηκα στην Αθήνα και ασχολούμαι με το Fitness τα τελευταία 15 χρόνια. Μπορεί οι σπουδές μου να διαφέρουν απο το πεδίο της άθλησης/διατροφής, η μακρόχρονη εμπειρία μου όμως και η επιστημονική προσέγγιση των ζητημάτων του Fitness, με καθυστούν έναν καταξιωμένο γνώστη του χώρου. Η φιλοσοφία μου ταιριάζει με τη φράση "Extraordinary claims require extraordinary evidence", αφού τα λεγόμενα μου υποστηρίζονται κατα μεγάλο ποσοστό απο ερευνητικά δεδομένα σε συνδυασμό με εμπειρικά δεδομένα.


Οι Super προσφορές συνεχίζονται, ρίξε μια ματιά! Περισσότερα