Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Συμπληρώματα

Impact EAA — Αμινοξέα με μηδενικές θερμίδες & ζάχαρη

Impact EAA — Αμινοξέα με μηδενικές θερμίδες & ζάχαρη
Evangeline Howarth
Writer and expert5 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Evangeline Howarth

Περνάτε μήνες χτίζοντας μυς, μόνο για να τους χάσετε όταν αρχίσετε να στεγνώνετε; Φανταστείτε να μπορούσατε να συνεχίζετε να φτιάχνετε και να διατηρείτε τους μυς σας με ένα μεταπροπονητικό shake χωρίς θερμίδες ... Δεν είναι δυνατό, είναι; Λάθος γιατί τα Impact EAAς χτίζουν τους μύες με τον ίδιο τρόπο όπως ένα scoop ορού γάλακτος, αλλά χωρίς τις θερμίδες, το λίπος ή τη ζάχαρη. Έτσι, ακόμα κι αν δεν έχετε ακούσει για τα ΕΑΑ πριν, μπορούμε να εγγυηθούμε ότι θα βρίσκονται στο καλάθι αγορών σας μέχρι το τέλος αυτού του άρθρου.

ΕΑΑ σημαίνει απαραίτητα αμινοξέα - είναι τα δομικά στοιχεία των μυών σας και μπορούν να ληφθούν μόνο από τα τρόφιμα που τρώτε. Είναι επίσης αυτά που δημιουργούν την πρωτεΐνη σε όλα τα συμπληρώματα μας.

Και πώς δημιουργείται αυτό το νέο shake; Για να καταλάβετε αυτό το ελαφρύ και άπαχο συμπλήρωμα, ο αθλητικός διαιτροφολόγος και προπονητής δύναμης, Grant Koch είναι σε ετοιμότητα για να μας μιλήσει για αυτό.

Τι είναι τα Impact EAA;

Πρώτον, τα Impact EAA μοιάζουν περισσότερο με έναν αναζωογονητικό χυμό παρά με ένα πρωτεϊνικό shake. Πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να χωνέψουν αυτό το βαρύ shake μετά από μια σκληρή καρδιοαναπνευστική προπόνηση, οπότε γιατί να μην πάρετε αυτά τα αμινοξέα σε μια ελαφρύτερη έκδοση; Αναζωογονηθείτε με γεύσεις Cola, φράουλα Lime ή Tropical μετά την προπόνηση σας.

Γιατί είναι σημαντικό να καταναλώνουμε αυτά τα απαραίτητα αμινοξέα; Ο Grant εξηγεί: "Εάν έχουμε όλα τα απαραίτητα αμινοξέα σε ένα γεύμα, το σώμα είναι σε θέση να παράγει τα υπόλοιπα μη απαραίτητα αμινοξέα από τα 9 απαραίτητα αμινοξέα.""Είναι πραγματικά σημαντικό να λαμβάνετε τακτικά όλα τα απαραίτητα αμινοξέα. Εάν κάποια από τα απαραίτητα αμινοξέα λείπουν από ένα γεύμα, τότε το σώμα θα σπάσει την πρωτεΐνη των μυών για να πάρει αυτό που χρειάζεται και στη συνέχεια να κινδυνεύετε να χάσετε μυϊκή μάζα”.

Μια τροφή με όλα τα απαραίτητα αμινοξέα είναι γνωστή ως "πλήρης πρωτεΐνη" - η πρωτεΐνη μας Impact Whey είναι μια πλήρης πρωτεΐνη, καθώς περιέχει και τα εννέα από αυτά. Ο Grant εξηγεί ότι "τα Impact EAA έχουν το ίδιο προφίλ αμινοξέων όπως η πρωτεΐνη Impact Whey με πρόσθετα αμινοξέα διακλαδισμένης αλύσου".

Αυτό σημαίνει ότι τα EAA Κρούσης είναι επίσης μια πλήρης πρωτεΐνη για τη μεγιστοποίηση της μυϊκής υπερτροφίας. Δε θα ξαναχρειαστεί πλέον να μειώσετε το μέγιστο φορτίο σας στη μπάρα μόνο και μόνο για να χάσετε λίγα κιλά λίπους. Τα Impact EAA είναι μια πλήρης πρωτεΐνη, αλλά το ίδιο είναι και πολλά άλλα τρόφιμα – επομένως τι κάνει αυτό το shake πραγματικά ξεχωριστό;

Δε χρειάζεται να μετράτε θερμίδες

Σε αντίθεση με άλλες πλήρεις πρωτεΐνες, όπως η Impact Whey όπου κοιτάζετε 100 θερμίδες ανα shake για αυτά τα σημαντικά αμινοξέα, τα Impact EAA δεν έχουν απολύτως καμία θερμίδα. Αν θέλετε να χάσετε βάρος ή να μειώσετε την πρόσληψη θερμίδων, τότε τα Impact EAA σημαίνουν μηδενική προσθήκη θερμιδών. O Grant λέει ότι: "Ένα παρατεταμένο έλλειμμα θερμίδων μπορεί επίσης να οδηγήσει σε αυξημένη διάσπαση μυϊκών πρωτεΐνών, εάν το σώμα σας δεν παίρνει αρκετό από το καύσιμο που χρειάζεται για να αποτρέψει αυτό. Τα Impact EAA το κάνουν αυτό παρέχοντας τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζονται οι μύες, χωρίς όμως να προσθέτουν ανεπιθύμητες θερμίδες”.

Χαμηλά σε Ζάχαρη

Με κάποια γλυκά shakes, μένετε να προσπαθείτε να επιτύχετε τη σκληρή ισορροπία του περιεχομένου πρωτεϊνών έναντι αυτού της ζάχαρης, αλλά αυτό δε συμβαίνει με τα Impact EAA. Δεν περιέχουν ζάχαρη και παραμένουν λαχταριστά γλυκά. Τα σνακ με ζάχαρη μπορούν να οδηγήσουν σε ανησυχητική αύξηση του σακχάρου στο αίμα και στο αίσθημα συντριβής που σας αφήνει να αισθάνεστε ακόμα πιο άσχημα μετά από μια σκληρή προπόνηση - γι 'αυτό την αφήσαμε έξω από τα Impact EAA.

Όχι Λακτόζη

Εάν τα shake με λακτόζη σας αφήνουν να αισθανθείτε λίγο λιγότερο από το καλύτερό σας, τότε τα Impact EAA θα μπορούσαν να είναι η απάντηση. Δεδομένου ότι πρόκειται απλά για αμινοξέα, δεν υπάρχει κανένα γαλακτοκομικό προϊόν.Το μόνο γαλακτοκομικό που θα μπορούσε να υπάρχει είναι μόνο από πιθανή διασταυρούμενη μόλυνση, καθώς είναι κατασκευασμένο στην ίδια θέση με την πρωτεΐνη ορού γάλακτος.

Ο Grant εξηγεί: "Η δυσανεξία στη λακτόζη είναι μία από τις συνηθέστερες δυσανεξίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι και λόγω αυτού μπορεί να επιλέξουν μια πρωτεΐνη κατώτερης ποιότητας". 

Λαμβάνοντας τα Impact EAA σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να κάνετε συμβιβασμούς με την ποιότητα των θρεπτικών συστατικών για να αποφύγετε το γαλακτοκομείο. Και ενώ θα πρέπει να γνωρίζετε ότι μια μικρή ποσότητα ορού γάλακτος μπορεί να μπερδευτεί με τα Impact EAA, αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή χαμηλή σε λακτόζη για όσους έχουν ήπια δυσανεξία στα γαλακτοκομικά.

Γρήγορη Απορρόφηση

Όλοι θέλουμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τα θρεπτικά συστατικά που καταναλώνουμε μετά την προπόνηση, γι 'αυτό και η γρήγορη απορρόφηση των Impact EAA είναι ένα ξεκάθαρο προσόν. Ο Grant εξηγεί: "Επειδή τα Impact EAA δεν χρειάζεται να αφομοιωθούν όπως η πρωτεΐνη, τα αμινοξέα μεταφέρονται πολύ γρήγορα στους μύες."

Κατάλληλο για Χορτοφάγους

Αισθάνεστε λίγο μπερδεμένοι σχετικά με την φυτική μεταπροπονητική διατροφή; Λοιπόν, πλέον δεν χρειάζεται. Τα Impact EAA είναι απόλυτα συμβατά με μια χορτοφαγική διατροφή, που σημαίνει ότι μπορείτε να πάρετε όλα τα αμινοξέα που χρειάζεστε από ένα ελαφρύ και απλό shake.

Συχνά οι vegan πηγές πρωτεΐνης, όπως τα φασόλια και τα όσπρια είναι επίσης υψηλές σε υδατάνθρακες, ή πρέπει να τρώτε πολλά για την ίδια ποσότητα πρωτεΐνης. Τα Impact EAA καθιστούν εύκολη τη μυϊκή υπερτροφία χωρίς αυτές τις επιπλέον θερμίδες ή υδατάνθρακες.

Συμπέρασμα

Τα Impact ΕΑΑ σημαίνουν το τέλος της προσπάθειας εξισορρόπησης μακροσυστατικών με θερμιδών. Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι πετυχαίνετε στο έπακρο τη μυϊκή αποκατάσταση, παρέχοντας τα αμινοξέα που χρειάζονται οι μυς σας με γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο, χωρίς καμία από τις θερμίδες, τη ζάχαρη ή τη λακτόζη ενός τυπικού shake πρωτεΐνης.

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Evangeline Howarth
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Evangeline Howarth

Η Evangeline έχει λάβει μέρος σε πολλά ανταγωνιστικά αθλήματα από μικρή ηλικία. Ως πιστοποιημένη καθηγήτρια RYA σκαφών κατανοεί την σημασία της σωστής διατροφής για την τροφοδοσία έντονων αθλημάτων καθώς και αθλημάτων αντοχής. Έχει επίσης εμπειρία στην ομάδα GBR Squads καθώς και έχει πραγματοποιήσει τον ρόλο προπονήτριας στην πρώτημα ομάδα του πανεπιστημίου της.

Στον ελεύθερό της χρόνος, η Evangeline λατρεύεο το τρέξιμο και ιδαιαίτερα τους Μαραθωνίους. Τα σαββατοκύριακα, θα την βρείτε να κάνει θαλάσσια σπορ ή πεζοπορία σε λόφους. Τα αγαπημένα της απογεύματα κάνει HIIT session ή squats και μετά απολαμβάνει πικάντικα γεύματα και αρκετά λαχανικά – μιαμ!

Δείτε περισσότερα για την εμπειρία της Evie εδώ.

myprotein