Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Συμπληρώματα

Μαγνήσιο : προσοχή στην έλλειψη !

Μαγνήσιο : προσοχή στην έλλειψη !
Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness 7 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης

Το μαγνήσιο σε μορφή συμπληρώματος είναι απαραίτητο για κάθε αθλητή τόσο για την καλή κατάσταση των οστών όσο και τη μυϊκή χαλάρωση.

Μαγνήσιο : προσοχή στην έλλειψη !

Τι είναι το μαγνήσιο;

Το μαγνήσιο είναι ένα απαραίτητο διαιτητικό μετάλλο και ο δεύτερος πιο σημαντικός ηλεκτρολύτης στο ανθρώπινο σώμα.Οι ελλείψεις μαγνησίου είναι η δεύτερη πιο κοινή ανεπάρκεια στις ανεπτυγμένες χώρες, ενώ η πρώτη είναι η ανεπάρκεια σε βιταμίνη D. Μια ανεπάρκεια αυξάνει την αρτηριακή πίεση, μειώνει την ανοχή στη γλυκόζη (ευισθησία στην ινσουλίνη) και προκαλεί νευρική διέγερση.

Οι ελλείψεις μαγνησίου είναι κοινές στην δυτική διατροφή επειδή οι σπόροι είναι φτωχές πηγές μαγνησίου. Καλές πηγές μαγνησίου, όπως τα καρύδια και τα φυλλώδη λαχανικά, δεν τρώγονται τόσο συχνά, δυστυώς. Ευτυχώς είναι εφικτό να διορθώσετε μια ανεπάρκεια σε μαγνήσιο μέσω των διαιτητικών αλλαγών. Το συμπλήρωμα μαγνησίου ενεργεί ως ηρεμιστικό, συμβάλλει στην μείωση της αρτηριακής πίεσης και στην βελτίωση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη.

Πλεονεκτήματα

Η διατήρηση υγιών επιπέδων μαγνησίου συνδέεται επίσης με μία προστατευτική επίδραση κατά της κατάθλιψης και ADHD (Ελλειμματική Προσοχή - Υπερκινητικότητα). Βοηθάει επίσης στις κράμπες αλλά και στον καλύτερο ύπνο.

Η εντερική απορρόφηση του μαγνησίου ποικίλλει ανάλογα με το πόσο μαγνησίου που χρειάζεται το σώμα, έτσι δεν υπάρχουν πάρα πολλές παρενέργειες που σχετίζονται με τα συμπληρώματα μαγνησίου. Εάν λάβετε πολύ, το σώμα θα απορροφήσει μόνο όσο χρειάζεται. Ωστόσο, οι υπερβολικές δόσεις μπορεί να προκαλέουν γαστρεντερική δυσφορία και διάρροια.

Δοσολογία

Η συνήθης δόση για συμπληρωμάτων μαγνησίου είναι 200-400mg.

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Το μαγνήσιο λοιπόν προσφέρει

  • καλή κατάσταση των οστών
  • μυϊκή χαλάρωση
  • προστασία απο την κατάθλιψη και ελλειμματική προσοχή
  • καλύτερο ύπνο
  • μείωση σε κράμπες
  • αθλητική απόδοση
  • μείωση της αρτηριακής πίεσης και βελτίωση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη
Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης
Είμαι ο Βασίλης Σκωλίκης, γεννήθηκα στην Αθήνα και λατρεύω το Fitness και τα συμπληρώματα διατροφής. Έχω MSc σε Marketing & Business Analytics από το University of Edinburgh Business School και έχω κάνει την έρευνα μου πάνω στο Μάρκετινγκ τωνΣυμπληρωμάτων Διατροφής με τίτλο “Health Consciousness and Perceived Risk as Moderators of Purchase Intention towards Dietary Supplements”. Δεν είμαι διατροφολόγος άλλα όλα τα άρθρα μου βασίζονται στην επιστημονική έρευνα και όλα έχουν παραπομπές και επιστημονική βιβλιογραφία από έγκυρα Journals. Η φιλοσοφία μου ταιριάζει με τη φράση «Extraordinary claims require extraordinary evidence».
myprotein